Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Ausztria (http://forum.utazas.hu/ausztria/)
-   -   Schönbrunn kastély (http://forum.utazas.hu/ausztria/467-schoenbrunn-kastely.html)

Európa 2011-11-09 12:01

Schönbrunn kastély
 
Csatolások: 6
Idén nyáron többek közt beszerveztünk a családdal egy egynapos kirándulást Ausztria és azon belül Bécs egyik leghíresebb nevezetességéhez, a Schönbrunni kastélyba.

Ami az időjárást illeti elég ősziesre sikeredett, ez látszik is a fotókon de a napunkat ez nem ronthatta el :)
A kastély, a hozzá tartozó kert, a pálmaház, a labirintus és az állatkert egy egész napos kirándulást vesz igénybe de sajnos mivel jó pár órával nyitás után értünk a kastélyhoz ezért egy néhány látnivaló kimaradt ugyanis(nem tudom hogy miért) bizonyos részek már 17:00-kor bezárnak pedig még abban az órában nagyon sok látogatója van a kastélynak.

Amire maradt időnk: a kastélyon belüli múzeum megtekintése(a Sisi múzeumot kivéve), a hatalmas kastélyhoz tartozó kert bejárása (utólag kiderült hogy ezt kellet volna utoljára hagyni) és a labirintus felfedezése (ez hatalmas élményt és örömöt okoz az egész család részére).

Amire már nem jutott idő: Az állatkert(de ez amúgy is elvesz az időnkből legalább egy fél napot), a pálmaház és a látványpékség süti kóstolóval egybekötve :( (majd legközelebb).

A kastély, a benne levő múzeum, a melléképületek és a hatalmas parkja nagy élményt nyújtott az egész családnak és mivel nem jutott idő mindenre ezért mindenféleképp visszatérünk és befejezzük a túránkat.
Csatolás 1017
Csatolás 1018
Csatolás 1019
Csatolás 1020
Csatolás 1021
Csatolás 1022


A pontos idő 01:16 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.