Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Belgium (http://forum.utazas.hu/belgium/)
-   -   Belgium topik (http://forum.utazas.hu/belgium/89-belgium-topik.html)

Utazás 2010-03-01 19:29

Belgium topik
 
Turisztikai szempontból talán kevéssé híres idehaza Belgium, az Északi-tenger partján fekvő 10 milliós Benelux ország, ám mégis rengeteg látnivalóval bír.
Természeti szépségei sem elhanyagolhatóak, ám Belgiumba mégis főleg a történelmi városai (Antwerpen, Brüsszel, Liége...) miatt no és persze a híres Belga sörök miatt érdemes elutazni.

Jöhetnek a kérdések és válaszok, no és persze az élménybeszámolók Belgiummal kapcsolatban.

szigetan 2010-05-26 13:20

Brüsszel és Antwerpen nagyon szép illetve tudnám ajánlani a festői szépségű Brugge-t is! Illetve Leuven-t, az egyetemvárost. Aki kint jár sosem fogja elfelejteni. A belgák nagyon rendesek, közvetlenek, vendégszeretőek, a söreik finomak, a csokik mégjobbak. Szerintem Európában a legjobb uticél olyan egyetemistáknak, akik ki szeretnének menni tanulni 1-2 évet ösztöndíjjal. Vissza se akarnak majd jönni!

Bobita 2010-09-18 16:06

szigetan! Te mikor voltál Belgiumban?
Én már vagy 6 éve.
Brüsszel nekem is tetszett, bár tulajdonképpen a Groote Markt és környéke az ami említést érdemel, mert ezen felül én semmi említésre méltót nem láttam.
Persze turistaként, mert élhető szép helyek sok helyütt vannak.
Gent és Bruges még tényleg említésre méltó. Előbbit észak Firenzéjének szokták nevezni, nem véletlenül. Graslei igazán meggyőző!

dru 2010-09-21 18:06

Nem hinném, hogy mostanában Belgiumba keverednék. No nem azért, mert nem lenne kedvem, de ár/érték arányban úgy gondolom mást fontosabb megnéznem. Ti nem így látjátok?

Emőke1 2010-12-06 22:24

Idézet:

dru eredeti hozzászólása (Hozzászólás 1128)
Nem hinném, hogy mostanában Belgiumba keverednék. No nem azért, mert nem lenne kedvem, de ár/érték arányban úgy gondolom mást fontosabb megnéznem. Ti nem így látjátok?

De, teljesen így van. Szállásdíjak azért elrémisztőek, most voltam a múlt héten Brüsszelben, hideg volt.

KeriKe 2010-12-16 13:36

Szeretnék pár tanácsot vagy tapasztalatot kérni Belgiummal kapcsolatban. Fél évre mennék ki tanulni (Kortrijk-ba) ha Isten is így akarja. Érdeklődnék, ha valaki volt már kint tanulni, milyen élmények érték, színvonalas-e a tanítás, milyenek a külföldi diákokkal, átlagban olcsó/drága-e a szállás, milyen szállástípust ajánlotok..stb. Bármi ami az eszetekbe jut és számomra hasznos lehet, nagyon szépen megköszönném.

Vándor 2010-12-20 16:50

Én huzamosabb ideig nem voltam Belgiumban. Nem éltem ott, csak turistáskodtam, de amit ez alatt le tudtam szűrni az a következő:
Abszolút nyugatias és hazai viszonyokhoz mérten profi minden és az ország lakói elég toleránsak is. Nem hiszem, hogy problémád lenne a Belga oktatással. Már ha a nyelvüket érted. Milyen nyelven lesz a tanítás?

Az árak tekintetében már nincs ilyen jó hírem. Ugyan nem egy Dánia, de még csak nem is londoni árak vannak, de mi csak horrorisztikus áron találtunk anno magunknak szállást.
Neked fél év távlatban egész biztosan más módon kell szállást nézned. Iskola nem ajánl semmit?
Ottani diák közösséget kellene valahogy elérned és tőlük tanácsot kérni. Akár Facebook-on. Csak egy tipp.

RchWagner 2010-12-24 00:33

Nekem pechem volt, már ami az első benyomásokat illeti Brüsszelről. Talán kitalálnátok magatoktól is: az arab negyed felől mentünk be a városközpontba. Hihetetlen szemét, évszázados kulturális, civilizáltsági elmaradás. A központ az más. A székesegyház gyönyörű, de a főtér(?) is, amelyik mindenféle virággal van tele.
Érdemes megnézni Napóleon végzetes vereségének a helyszínét, Waterloo-t. Ami szánalmas: Napóleon szobra élethű méretben látható egy körforgalomnál, közvetlenül az ezt jelző tábla mellett...
Van egy utca, ahol kizárólag tengeri "herkenytyűk", mindenféle halak, rákok, polipok és egyéb tengeri valamik vásárolhatók. Látványnak sem rossz.

Artemis 2011-08-04 17:01

Csatlakoznék az utolsóhoz. Belgiumban nekem is a Waterloo-i kirándulás tetszett a legjobban.AZ hogy "Brugge (Bruges) említésre méltó" egy kicsit lekezelőnek találom. Sztem az ország legszebb városkája. Leuven annyira nem fogott meg. Pár óra elég volt belőle. Brüsszel nagyon tetszett és Antwerpen is.Ez utóbbiban egy kicsit lehangoló volt, hogy az összehordott szemét ott díszeleg az utca közepén, valami kukaelszállítási díjak kikerülése miatt, de mindent összevetve nagyon szép város. Asszem évente egyszer van ott valami hajós felvonulás a Schelde-n, amikor mindenféle történelmi hajókkal (vitorlások stb) mennek végig a folyón. Sajnos azt már nem tudtam megvárni de érdekes lehet. Ja és a Rubens-ház. Hááát, ha már ott vagy akkor nézd meg de nem okozott maradandót.
Brüsszelben viszont én személy szerint nem ennék az éttermek utcájában. Az összes (nem belga) pincér kint állt az utcán és az orrát túrta (sajna szó szerint) elég kiábrándító volt.
A sörük nekem nem ízlik, maradok a németeknél :) A sült krumplijuk viszont isteni!!! De hát ugye ízlések - pofonok.

addie 2012-12-11 12:53

hahahaaa


A pontos idő 06:53 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.