Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Észak-Amerika (http://forum.utazas.hu/eszak-amerika/)
-   -   New York (http://forum.utazas.hu/eszak-amerika/61-new-york.html)

Utazás 2009-12-10 10:50

New York
 
Csatolások: 1
Az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városa és egyben az USA és a világ egyik gazdasági központja New York.
Természetesen turisztikai szempontokból is jelentős szerepet tölt be, így feltétlenül megérdemel egy külön témát.

Hogy kicsit színesebben induljon a beszélgetés álljon itt Tinkmara 3 albuma a városról:

New York City ősszel, Central Park ősszel, Ősz Long Island-en

Csatolás 31

TGer 2010-01-25 10:55

Nagyon jók a fényképeid.
Én egyszer jártam New Yorkban. Legszívesebben évente többször is elrepülnék New Yorkba. Akár még oda is költöznék, de valószínűleg 1 hónapon belül hatalmas honvágyam lenne.
Utazás is rendben volt nagyon, de amit a repülőtéren műveltek az katasztrófa. Nem konkrétan azzal volt baj, hogy átvizsgáltak minket, hanem a sorbanállás, hangnem...

romesz 2010-03-07 01:41

Idézet:

TGer eredeti hozzászólása (Hozzászólás 277)
Utazás is rendben volt nagyon, de amit a repülőtéren műveltek az katasztrófa. Nem konkrétan azzal volt baj, hogy átvizsgáltak minket, hanem a sorbanállás, hangnem...

Ahol annyi ember talal maganak erdekesseget ott biztos tomeg lesz.
A hangnem pedig New Yorkban ilyen, nem egyszeru dolog de ez van.

http://lh3.ggpht.com/_lt9-YyLLjtA/Rf...titled-304.jpg

ervin 2010-05-26 10:29

Nekem egyik kedvenc élményem az volt, amikor a bevándorlási múzeumban felfedeztem egy pakli magyar kártyát :)

romesz 2010-06-22 20:27

Kártya
 
Idézet:

ervin eredeti hozzászólása (Hozzászólás 614)
Nekem egyik kedvenc élményem az volt, amikor a bevándorlási múzeumban felfedeztem egy pakli magyar kártyát :)

Biztos, hogy magyar kártya volt? A németek és osztrákok is játszanak vele. De lehet, hogy a környező többi ország lakósai is használják.
Lengyel országban is láttam ilyen paklit.

Hiccs 2010-07-22 12:25

Sok magyar van kint Manhattanben, így nem meglepő, ha egy-kettővel összefutsz :)

Kitty 2010-10-15 11:04

Egyszer az életbe szeretnék New Yorkba kijutni, ha nem is több időre, csak pár napig hadd csodáljam. Van hogy Budapesten is zavar a sok gyalogos tömeg, a sok autó, de valahogy New Yorkba szívesen végig sétálnék egy-két utcán. :)

Panpa 2010-10-15 22:35

Nekem nem hiányzik az USA. Sokadik a sorban.
Lehet előítélet, de nekem az amerikai butaság és a világhoz való viszonyuk komoly gátat jelent. Fel sem merül, hogy New Yorkba, vagy egyáltalán arrafelé utazzak, de így aztán nem is hiányzik.

Biztos érdekes lenne a Wall Street, vagy az Empire State Building, de szerintem csak azért van mindenki ezekért annyira oda, mert a filmekben sokat látni őket.

Rosszul gondolom?

kvalcsi 2011-01-01 17:04

A fiam a rettenetesen pocsék időjárás miatt New Yorkban ragadt egy hétre december 28-án, mert nem indított és nem fogadott a repterek egyike sem gépet a városban.
Közben kihasználják az időt és ha már ott vannak kicsit szétnéznek a városban.
"New Yorkban drága az élet, próbálunk spórolni, de kajálni kell. Bejárjuk a várost és az ingyen múzeumokat látogatjuk. Nagyon nagy forgatag van mindenhol, főleg most a szilveszteri buli miatt. Tegnap este voltunk a Litl Italyban és a China thaunban. Igazi Coppolás digók voltak az utcán de nagyon barátságosak. Mély, rekedtes hanggal, kereszttel a nyakukban és kalapban. A kínai az itt is kínai. Igen izgalmas hely volt. Az időjárás javul és kezd meleg lenni. Megjött a napsütés is.
Most már kicsit jobb a kedvünk."

ervin 2011-01-18 10:01

Idézet:

romesz eredeti hozzászólása (Hozzászólás 746)
Biztos, hogy magyar kártya volt? A németek és osztrákok is játszanak vele. De lehet, hogy a környező többi ország lakósai is használják.
Lengyel országban is láttam ilyen paklit.

(jobb a válasz késő, mint soha...)

Hát ha egyszer az a neve...

peterka 2011-01-27 10:54

Milyen formaságokra van szükség kijutni az államokba - jelen esetben New Yorkba. Csak felülök a gépre és ok, vagy pedig szükséges valami nagykövetségi ügyintézés is?

Gréti 2011-04-24 10:23

Munkához még kell vízum, de nyaraláshoz elég interneten engedélyt kérni, amit azonnal elbírálnak.

Idézet:

peterka eredeti hozzászólása (Hozzászólás 1872)
Milyen formaságokra van szükség kijutni az államokba - jelen esetben New Yorkba. Csak felülök a gépre és ok, vagy pedig szükséges valami nagykövetségi ügyintézés is?

Amerikai utam során New Yorkban is töltöttem 10 napot. A tapasztalatok: Harlemben éjszaka nem szabad lemenni a főútról.
Queensben rengetegen beszélnek spanyolul, de angolul sajnos nem. Elég sokszor előfordult, hogy nem tudtam angolul tanácsot, útbaigazítást kérni :).
Manhattan olyan mintha minden világrészből lenne egy darab, mintha tényleg az adott országban járnál.
Mindenkinek ajánlani tudom a Magnolia pékséget (Magnolia Bakery 401 Bleecker Street), itt lehet az igazi, tradicionális cupcake-t kapni, ami isteni finom.
Érdemes elmenni egy Broadway előadásra, mert tényleg nagyon jók. Én a Chichago-t láttam, Tony Braxtonnal és Usherrel a főszerepben.
Voltam egy buszos Szex és New York túrán, ahol végigvittek minket a sorozat forgatásának helyszínein, amit Eden bárjában egy cosmo koktéllal zártak. Aki szereti a sorozatot, annak mindenképpen érdemes elmenni rá. Sok hasznos tanácsot kaptunk a New York-i élethez :). Ilyen volt például, hogy nyilvános wc hiányában nagyon határozottan vonuljunk be szállodába, akkor nem állítanak meg minket kérdésekkel, hogy ki vagyok, és mit keresek itt.
Nagyon pozitív tapasztalat volt, hogy amikor egy éjszakát a Grand Centralon (vasútállomás) töltöttem, a többi idegennel együtt nyugodtan aludhattunk, mert a rendőrök minden gyanús alakot elzavartak, figyeltek a turistákra.

prospero 2011-05-16 01:08

szállás
 
sziasztok haverommal mennénk ki 1-2 hónap múlva new yorkba tudnátok esetleg olcsó szállást ajánlani ?

Verochan 2011-07-14 12:54

Sziasztok, Jelenleg Amszterdamban élek de szeretnék mondjuk egy hónapra az USA-ba menni. New York mindenképp az egyik célállomás bár úgy tervezem töltenék kis időt Floridában, Kaliforniában, magyarul kicsit szétnéznék mert nem igen van semmi képem Amerikáról. Egy pillanatra az is megfordult a fejemben, hogy kint maradok de mindenfélét hallok. Például a gazdasági válság miatt kint most szinte lehetetlen a helyzet. No persze úgy tudtam munkavállalási engedélyt se kapok, de most itt-ott azt olvasom ez lehetséges? Azt gondoltam a kinti magyarok feketén dolgoznak. Van egy magam fajta magyarnak kint esélye vagy csak a bujkálás és a fekete munka várna? Az amerikai körutam is nagy szervezést fog igényelni, a szálláskeresés lesz a rémálom. Hál Istennek legalább angolul beszélek, mert Londonban is éltem egy ideig. Ha valakinek van kedve írni arról hogyan él kint, hogyan dolgozik, mik a tapasztalatai, szívesen felvenném vele a kapcsolatot. Esetleg ha valakit érdekel az Amszterdami élet magyar szemmel, mesélhetek róla.

keri 2012-01-01 18:32

Üdv !
Egy ideje már nagyon izgatja a fantáziámat a "Nagy Alma" ! Megnéztem Tinkmara albumait és most már még jobban :) Nagyon fantasztikusan jó képek :) Él NyC-ben egy barátnőm, remélem egyszer meg tudjuk látogatni !

keri 2012-03-15 11:37

Sziasztok!
Tud vki segíteni abban,h kelle valamilyen hivatalos papír amivel be lehet lépni az USA-ba?

romesz 2012-06-13 23:51

Idézet:

ervin eredeti hozzászólása (Hozzászólás 1828)
(jobb a válasz késő, mint soha...)

Hát ha egyszer az a neve...

:D

Lehet az a neve, de csak azoknak a pakliknak amik MO-n keszultek. :p


A pontos idő 16:22 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.