Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Görögország (http://forum.utazas.hu/goeroegorszag/)
-   -   Santorini (http://forum.utazas.hu/goeroegorszag/217-santorini.html)

kvalcsi 2010-10-14 16:02

Santorini
 
Csatolások: 10
Idén nyáron végre eljutottam Santoríni gyönyörű szigetére. Nagyon régen vágytam ide, de mivel nincs kimondottan finomhomokos tengerpartja és egyébként sem tartozik az olcsó kategóriába, így eddíg le kellett mondanom róla. Kamariban volt a szállásunk, melynek tengerparti sétányán egymást érik a tavernák és itt zajlik az élet este.
Kocsit béreltünk 2 napra és azzal jártuk be a szigetet, mert így gyorsabb mint tömegközlekedéssel. A buszok ugyanis Fírából a fővárosból indulnak minden hová. A szomszédos Perisszába is csak úgy tud az ember átmenni, ha előbb bebuszozik Fírába, majd ott felszáll a Fírába tartó buszra. Van ugyan egy másik megoldás is, de az függ az időjárástól. A nagy sziklától kishajóval is át lehet menni, de ez nem indul a nagy hullámok, vagy a szél miatt.

A sziget déli végében van a Világítótorony ahová először elautóztunk. Visszafelé megálltunk a fantasztikus vörös színben pompázó Red Beachen, majd Perivolos aránylag elég jó strandján megmártóztunk a nagy melegben.
Pirgos hangulatos kisvárosát, Perisszát valamint Mesa Goniát is megcsodáltuk.

Másnap Oiába, Firostefaniba, Imeroviglibe és a sziget fővárosába Fírába látogattunk el. Számunkra a legszebb Oia volt. Ide autóval nem lehet bemenni, csak gyalog lehet körbejárni ezt az igazi görögös kék-fehér színekben pompázó kisvárost. Érdemes korán reggel ideérni, mert ilyenkor még nincs olyan kibírhatatlan meleg a sok lépcső megmászása közben, de a legfőbb ok, hogy a Krétáról érkező kirándulóhajók még nem ontják az egy napra idelátogató túristák százait. Majdnem ilyen gyönyörű látvány Firostefani, Imerovigli vagy Fíra is. A híres naplementét mi Fírában néztük. Szép, de szerintem semmi különös.

Gyönyörű sziget, egyszer látni kell azoknak is, akik velem egyetemben a fehérhomokos strandokat kedvelik inkább. Én is úgy hoztam össze, hogy 1 hét volt június elején itt, majd 1 hét Tunéziában augusztusban, a gyönyörű homokos tengerparton.

Vicic 2010-10-15 10:36

Gyönyörűek a fényképeid! Ezeket a kék tetőket sok helyen látni, vagy csak Szantonírire jellemző?

kvalcsi 2010-10-15 14:55

Szia Vicic!

Ezek a kék tetők főleg Santorínire jellemzőek, de a Kiklád-szigeteken (Paros, Mykonos, Naxos, stb.) is a kék-fehér szín dominál. A házak falai fehérek, míg a nyílászárók kék színre vannak lefestve. Nekem nagyon tetszik ez a színvilág, főleg ha sok szebbnél-szebb virággal még színesebbé varázsolják!

Panpa 2010-10-15 22:31

Jól gondolom, hogy egy pár fényképet a szállásotok erkélyéről készítettél?

kvalcsi 2010-10-16 12:27

Szia Panpa!

Rosszul gondolod. Egyiket sem az apartmanunk erkélyéről készítettem. Mi Kamariban laktunk, itt a Kaldera oldalában nem tudtam volna megfizetni a szállást, mert horribilis (nekem) árakon vannak.

vargazoli 2014-09-05 10:13

Sziasztok ! Több Görög szigeten töltöttünk már el a nyári szabadság alatt egy-egy hetet. Santorini is tervbe van jövő nyárra más szigetekkel, de mégis ez az álmunk. Kérdezném tőletek, hogy van-e olyan utazási iroda, amelyik közvetlen repülőjárattal szervez utat e csodálatos szigetre? Aki tud, segítsen legyen szíves.
Válaszokat előre is köszönöm.

kvalcsi 2014-09-26 12:36

Kedves vargazoli!
Rossz hírem van! Sajnos a Malév megszűnése óta nincs közvetlen repülőjárat Santorínire Magyarországról. Az Apollon travel szervez utat Santorínire repülővel (az Aegean Airlines menetrend szerinti járatával), átszállással Athénban. Az is egy megoldás lehet, ha Krétára repültök (Heraklionba) és onnan hajóval át Santorínire. A "gyors" hajóval kb. 2 óra, a "lassú" hajóval kb. 4 óra a menetidő.


A pontos idő 05:07 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.