Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Hollandia (http://forum.utazas.hu/hollandia/)
-   -   Hollandia általában (http://forum.utazas.hu/hollandia/162-hollandia-altalaban.html)

Utazás 2010-07-28 12:58

Hollandia általában
 
Induljon egy téma Hollandiáról is, ahol mindennek helye van, ami Hollandiával kapcsolatos.
A Holland vidék, kisebb és nagyobb települések, a tengerpart...

traveller 2010-08-06 19:43

Hollandia nagyon sűrűn lakott és ráadásul igen sík vidék. A csatornákon, szélmalmokon túl tényleg csak a városok maradnak, no meg a tenger.

Érdekes dolog a mélyföld, de viszonylag egyforma mindenütt.

europabusz 2010-11-19 16:31

Csatolások: 1
Sziasztok!

Mi hetente járunk Hollandiában, hetente látjuk az ország legkülönbözőbb helyeit. Van élményünk bőven! :)

A véleményünk szerint az egyik legnormálisabb ország Európában.

Csatolás 486

europabusz 2010-11-20 15:04

Tavasszal
 
Csatolások: 6
Tavasszal is csodaszép az egész ország.
Főként a virágtengerekkel.

Volt, hogy a gépkocsivezető társammal eredetileg motelben szerettünk volna pihenni, aztán a látvány és az átható jácint illat miatt úgy döntöttünk, hogy autóban alszunk nyitott ajtók mellett.

Mag kell, hogy mondjam az egyik legjobb élményem! :)

Csatolás 500

Csatolás 501

Csatolás 502

Csatolás 503

Csatolás 504

Csatolás 505

WhoKnows? 2010-12-07 13:25

Barátommal eddig kétszer voltam Hollandiában, kinn él az unokatesója, így a szállásról sosincs gondunk :)! Egyszer márciusban jutottunk ki (3 és fél éve) meg most idén júniusban. De ilyen gyönyörűséges tulipánrengeteget egyszer sem fogtunk ki. Na sebaj, hoztunk haza hagymákat! Már el is ültettük, jövőre kíváncsi leszek! :D Meg amúgy is kárpótolt a sok-sok malom és csatorna. Gouda-ban laktunk, tündéri egy városka, pár nap alatt kiismertük és bátran mentünk (már térkép nélkül) hosszú esti sétákra. Istenem, mennyire visszavágyom oda! Idén még a csatorna-napokat is kifogtuk koncertekkel, piaccal! :) De ennek így van meg a varázsa, hogy csak ritkán jutunk ki.

europabusz 2011-02-08 17:32

Nekünk volt szerencsénk a virágtengereket látni és ebben az évben igyekszem majd jobb fényképtechnikával megörökíteni.

Április végén a földek sarkában nagy hegyekbe áll a földből kiforgatott tulipánhagyma. Mi ott szoktunk "kukázni". :)

Edit 2011-02-08 19:14

Ha arra jársz, hozzál nekem is tulipánhagymát!! Légyszi!!!

Mikor kint jártam, vettem 3 csomaggal, de a fele ki sem nyílt, a másik fele meg virágzás után felszívódott.

traveller 2011-05-07 10:45

Keukenhof
 
Csatolások: 1
A világ legnagyobb tulipánkertje hol máshol lenne megtalálható, mint Hollandiában. Lisse városka közelében, Amszterdamtól nem messze van Keukenhof:
Csatolás 894

Nyenyusz 2011-05-12 21:48

Sziasztok!
Holnap reggeli indulással 3 személyt magunnkal tudunk vinni Amszterdamból Budapestre. Ha érdekel valakit : +31626257770
Hétfőn reggel indulunk vissza, tehát Budapest-Amszterdam útra szintén tud velünk jönni 3 fő!

Artemis 2011-08-04 16:32

Volt alkalmam egy pár várost/-kát, megnézni. Nekem nagyon tetszett amit láttam. Amszterdam, Den Haag (Hága) -ez tetszett a legjobban- Middelburg, Rotterdam, Delft, Volendam, Apeldoorn, Xanten, Maastricht.
Akiket érdekel a történelem, azoknak erősen javaslom a két utóbbit. Xantenban van egy hatalmas múzeum archeológiai park és ásatás, asszem olyan 10 eur volt a belépő per kop, de nagyon megéri. Maasrichtban menjetek el a Helpoort-hoz, van egy kisfilm az archeológiai munkálatokról és egy kedves idősebb úriember aki nagyon sokat (és érdekesen) tud mesélni (angolul is) a hely történelméről. Hága-nak gyönyörű (homokos - kagylós tengerpartja van. sokan voltak ott de valahogy nem volt zavaró. A víz természetesen baromi hideg :) de kis ideig el lehet viselni.
Érdekes élményt nyújthat a Delta-Expo ahol egy kisfilm és egy kiállítás keretében megnézheted hogy hozták létre a holland gát történetét és lehet tenni egy sétát is a gát egy bizonyos részén. Apeldoorn-ban pedig a HEt Loo kastély kihagyhatatlan, bár csak a park-ban szabad fotózni de ott is elcsattintottam jó pár képet. Majd teszek fel egy párat.

Zsófi 2011-08-05 10:41

Mi teljesen más irányban jártunk Hollandiában. Nekünk inkább az északi részre volt kedvünk, bár sok minden nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Texel szigetén nagyon bájos kis városok voltak, de semmi extra nem volt bennük. A tengerpart nekem nagyon tetszett, de nagyon hideg volt, így a fürdés eszünkbe sem jutott.Nekem Alkmaar városa nagyon bejött. Mi a sajtpiac napján voltunk ott, amit az útikönyvünk nagyon látványosnak írt le. Tényleg izgalmasnak tűnt kb 5 percig, de igazából nem történt semmi. A városban nincs semmi más látnivaló, de szép és hangulatos. Ugyanez volt a tapasztalatunk Haarlemmel, de ott sajtpiac sincs. Hága nekem egy modern világvárosnak tűnt, ahol szinte semmi nem emlékeztetett a többi holland városra. Ez persze nem baj. A királyi kastély szép volt, de bemenni nem lehetett. Binnenhof és Madurodam viszont gyönyörű, aki Hágában jár, érdemes megnéznie. Mi augusztusban voltunk, de valószínű az egész nyaralás sokkal szebb lett volna áprilisban, amikor nyílnak a tulipánok.

Madzsar 2011-08-16 21:23

Kedves Hollandiaban munkat vallalok!
 
Sajnos, ide is bejutottak a a hazankra szegyent hozo emberek.
Kellene vegre valamit csinalni mar.
Par napja utaztam el haza innen vegervenyesen es ugy ereztem ezt meg kell osztanom az ide utazo munkat vallalo honfitarsaimmal.

Amersfoortban lakik egy kisebbsegi magyar aki Kokarol jott. Otthon nem igazan tisztesseges eletet elt, a testvere is bortonben van. O meg ki tudja miert nem. A lenyeg az, hogy minden regebb ota Hollandiaban lako magyarra ra akar szallni es ki akarja zsigerelni. Most lakcimet akar szerezni egy szegegy regebb ota Amersfoortban lako notol ..el akarja erni, hogy bejelentseg valahova es autot vehessen. Na igen, az nem baj, hogy nincs jogositvanya...ugyan az minek!!?
Nos, itt is tolvajkodott jo nehanyszor. Es tudomasomra jutott, hogy most Szombaton akar haza utazni latogatoba es kanabiszt es speedet akar hazacsempeszni a repuloteren. Ne hagyjuk ezt az egeszet ,szamoljunk le a rank szegyent hozokkal!!!
M.Tamas kokai lakos Hollandiaban is es Magyarorszagon is sok embert atejtett es lopott, csalt, hazudott. Szegyent hoz az itteni magyarokra es az itt elok zsirjan akar eloskodni ne hagyjuk!
A szarmazasat hasznalta ki, hogy kijusson ide: Magyarorszagon valamit elkovetett es egy onkentes programba sikerult valahogy bekerulnie ( gondolom a szarmazasa miatt ) es, igy kerult Hollandiaba.


Remelem nem irtam semmi torvenybe utkozot, de felhaboritonak tartom, hogy ilyen szemelyek beszennyezik a jo hirunket es a regebb ota Hollandiaban elo magyarokat akarja megkarositani, kihasznalni.

Orsi898 2012-08-24 13:23

Hollandia
 
Helló!

Én Hollandiában lakom már 4 éve... Szép hely, teljesen más mint Magyarország.... Az emberek is mások. Én Rotterdamban lakom, itt érzem magam leginkább otthon... A káosz, ami itt van, emlékeztet Budapestre :)

Zsuzsa100 2013-10-05 12:51

asszisztensiallas@upcmail.hu
 
Sziasztok!
Jovö héten megyünk Amsterdamba, tud valaki esetleg 2 fő munkás fiűnak szobát,kis lakást szállást hosszútávra.
Kérlek, ha tudtok segítsetek!
asszisztensiallas@upcmail.hu


A pontos idő 14:49 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.