Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Horvátország (http://forum.utazas.hu/horvatorszag/)
-   -   GPS vagy térkép Horvátországban? (http://forum.utazas.hu/horvatorszag/181-gps-vagy-terkep-horvatorszagban.html)

Andi 2010-08-10 09:12

GPS vagy térkép Horvátországban?
 
Ki milyen segítséggel utazik autóval a Horvát utakon, mi még nem tudjuk, hallgassunk e a GPS-re, mert vannak negatív tapasztalatok is...

harzol 2010-08-10 13:13

Én úgy gondolom, hogy a GPS főleg olyan környezetben jön jól, ahol utcákat és apróbb, feltehetőleg táblával nem jelzett kereszteződéseket is figyelni kell.
Mondjuk egy nagyvárosban, ahol az ember nem jártas nagyon jól jön.
Vagy például, ha POI-kat akarunk keresni. Például benzinkutat, valami nevezetességet a közelben. Ehhez mondjuk már nem árt, ha a GPS szoftvere kellőképp okos.

Mi most GPS nélkül fogunk menni Horvátországba. Egyrészt, mert nincs (kölcsönkérni azért elég egyszerűen tudnánk), másrészt viszont nem bonyolult ahova megyünk. Az autópályán nem lesz sok elágazás, a települést könnyen megtaláljuk, ott pedig csak pár utca lesz. Ha elugrunk valahová, akkor az ráadásul nem konkrét célhoz lesz, hanem mondjuk megnézni Split-et. Ami tetszik megnézzük, az se baj, ha kicsit bolyongunk.

Persze ennek ellenére azt mondom, hogy akinek van GPS navigációja az vigye magával. Hasznos az akkor is, ha csak az érkezési időt szeretnénk tudni. Nem árt frissíteni azonban indulás előtt, hogy legalább a már felmért dolgok a lehető legaktuálisabbak legyenek.
A hagyományos térkép viszont szerintem még így is kihagyhatatlan. Történjen bármi, arra tud az ember támaszkodni.

Edit 2010-08-11 10:20

Én hagyományos térkép párti vagyok. A GPS szerintem kifejezetten idegesítő, ráadásul ha nem elég friss a térkép benne, akkor inkább átok, mint áldás. Mi már többször jártunk rosszul vele.

Andi 2010-08-14 10:31

Nos, mivel holnap kora reggel indulunk úgy döntöttünk, hogy viszünk GPS-t és térképet is. A GPS térkép a legújabb, pár napja lett frissítve. Szerintem nem fogunk eltévedni! :-)

Andi 2010-08-23 22:52

Csatolások: 1
Sziasztok! Megjöttünk, tökéletesen működött a GPS, nem tévedtünk el sehol! :)
Vir szigeten található ez a várrom, szép!

peterka 2011-01-17 21:45

Horvátországban nemigen lehet eltévedni - max városon belül, egy árva térképpel, GPS nélkül jártuk be a tavaly nyáron családostól és mindig célba értünk. Az égvilágon minden ki van táblázva, elég ha ezeket követi az ember. Nagyobb városokban persze mindig meg kell tenni a szokásos "tiszteletköröket", ez kissé kényelmetlen, ha épp éjszaka fél három van és látod, hogy már harmadszor haladtál el egy bizonyos templom előtt :)

Pulaika 2011-01-22 19:56

Mi többször voltunkmár, különböző részein Horvátországnak, azt mondom a térkép minimum kell, mert útépítések előfordulnak. GPS sem rossz, bár nálunk a hegyektől volt, hogy megkeveredett. Amíg pályán megy az ember, nincs gond, de a városokban, vagy ha le kell térni a pályáról előfordulhatnak gubancok. De ez ne tartson vissza senkit, mert gyönyörű vidékek vannak.

asztalos 2011-05-13 19:57

a Gps az kb annyira fontos mint itthon...:) nagyon;`P

horvtorszg 2013-10-03 06:49

Szia :)

hmm szép vita Új vagyok itt.

Azt hiszem, gps nagyszerű technológiát ...

köszönöm


A pontos idő 22:16 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.