Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Magyarország (http://forum.utazas.hu/magyarorszag/)
-   -   Kastélyok (http://forum.utazas.hu/magyarorszag/644-kastelyok.html)

Kageroza 2014-05-18 15:28

Kastélyok
 
A topikot Magyarország és a nagyvilág kastélyainak nyitódott. A témakör viszonylag nagy, bátran lehet beszélni és írni róla bőséggel.

Kezdetnek egy kis ízelítő. :)

http://forum.utazas.hu/picture.php?a...&pictureid=886
De la Motte-kastély, Noszvaj
A De la Motte-kastély a magyar kastélyépítés miniatűr remeke, késő barokk, copf stílusban épült 1774-78 között. Építtetője, Báró Szepessy Sámuel később eladni kényszerült gróf Almásy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának. A kastély közkeletű elnevezése az ő második házasságából származik: férje de la Motte ezredes Mária Terézia udvarából, neki tulajdonítják a kastély belső franciás díszitését és utalásait. Tervezője lehet Fellner Jakab vagy maga a kivitelező Povolni János. A falfestmények Kracker János Lukács és Zach József, Szikora György valamint Lieb Antal munkái.

http://forum.utazas.hu/picture.php?a...&pictureid=885
Brezolay-kastély, Egerszólát
A XVIII. század második felében épült, műemlék jellegű kastélyt a források szerint 1773-ban építtette Csenus Sándor. Az államosítást megelőzően a Brezovay család lakta, ezért nevezik ma Brezovay kastélynak.
Szolgáltatások: 18 fő elhelyezése, 2-3-4 ágyas szobákban, étkezés, szauna, gőzkamra, tűzrakóhely, szabadtéri grill, borkóstolás a kastély pincéjében.

http://forum.utazas.hu/picture.php?a...&pictureid=884
Khuen–Héderváry-kastély, Hédervár
A Héderváry család reneszánsz stí*lusú kastélyát nagyhírű mesterek kezdték építeni a 16. században. Az építők nem sejtették akkor, hogy a 21. század üdvözölni fogja munkájukat. A gyönyörűen helyreállított kas*tély ma a nyugalom szigete. A kiváló konyha, a korabeli boltíves pince, a minden igényt kielégítő konferenciaterem, a barokk kápolna, a lélegzetelállítóan szép szobák és lakosztályok, a hangulatos átriumos udvar és a hatalmas an*golpark ideális hely a tökéletes kikapcsolódára és méltó helyszíne társasági, vállalati valamint csa*ládi összejöveteleknek.

http://forum.utazas.hu/picture.php?a...&pictureid=681
Zichy-kastély, Zichyújfalu

A kastélyt 1891 és 1894 között építette Zichy Nepomuk János Ybl Miklós tervei alapján. A kastély ekletikus stílusban épült. Az 1960-as évektől 2003-ig helyi mozi működött színjátszókörrel, itt kapott helyet a községi könyvtár, továbbá itt volt a bálterem is. Napjainkban a polgármesteri hivatal működik az épületben, valamint a nyugdíjasklub is itt tartja találkozóit.

civertanbt 2014-09-24 15:56

Gyulai Almásy kastély látogatóközpont
 
Megszépül az Almásy-kastély Gyulán:http://www.gyulaikastely.hu

Kageroza 2015-03-15 16:37

Megújulnak a cselédházak és a Zichy-kastély a Fejér megyei Zichyújfalun. :) Hosszú ideje ráfért már a megújjulás a kastélyra és a környékére. Vajon a második világháborúban lerombolt oldalszárnyt visszaépítik-e?

Kastélyban, cselédsoron
Megújulhat a Zichy-kastély is


A pontos idő 06:39 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.