Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Spanyolország (http://forum.utazas.hu/spanyolorszag/)
-   -   Mallorca (http://forum.utazas.hu/spanyolorszag/112-mallorca.html)

Halasi 2010-05-08 13:10

Mallorca
 
Idén nyáron fogunk Mallorcára utazni. Szállásunk a Club Hotel Pioneroban (3 csillagos) lesz, a sziget délnyugati végén.
Oda-vissza utunk, repülőtéri transzfer és a szállás, étkezés van megoldva.

Kb. ennyit szerveztünk eddig meg és gondoltuk időszerű lenne utánanézni mi-hogy-merre.

Nagyjából minden érdekelne Mallorcáról. Arról, hogy mennyire lesz érdemes bérelnünk egy kis autót, vagy inkább tömegközlekedjünk, netán taxi???
Milyenek az árak, mit érdemes megnézni?

Tudom, vehetnék végre egy utikönyvet és aból sok mindent megtudnék, de az ilyen megoldások mindig oda vezettek, hogy a könyv alapján csináltunk mindent. Most szabadabban szeretnénk nyaralni. Lesz nagy láblógatás, de azért szép helyeket szeretnénk látni.

Panpa 2010-08-03 11:48

Mallorca nem egy hatalmas sziget, így szerintem úgy 2-3 napra érdemes autót bérelni. Úgy fogtok a legtöbbet látni Mallorca apró favaiból.

Keressetek a strandoláshoz valami apró öblöt, ahol akár saját fehér homokos tengerpartotok is lehet. Maximum néhány ember társaságában, vagy ha jókor mentek akár magatokban.

Azt nem árt megtudni, hogy nem-e egy diszkónegyedbe foglaltatok szállást. Ez van akinek előny, van akinek hátrány, de jobb előre tisztázni.

Látnivalók?
Nekem Ermita de Sant Salvador ugrik be és persze Palma de Mallorca. Ott van még Sa Calobra, amire fénykép keresővel nézz rá! Azok után aligha hagyod ki. :)

Tutanhamon 2010-08-17 13:51

a tengerparti hotelek majd mindegyike igen hangos, nagy a nyüzsgés. akit ez zavar, az keressen nem tengerparti hotelt.
Port d'Alcúdia, ahol mi voltunk már Mallorca másik fele. mi utazási irodával mentünk, de a nevét direkt nem mondom. nem volt velük amúgy gond.
szállásunk a Grupotel Los Principe nevet viselte és jó választásnak bizonyult.

utazás charterrel történt az utazási iroda szervezésében, majd csupa magyar utassal egy buszon jutottunk el a szállásunkra. bejelentkezéskor kellett pár dologért fizetni néhány eur-t, ami azért nem tetszett, mert az iroda erről nem szólt, nem volt nagy összeg.
félpanziós ellátásban az ital nem volt benne, így csak mértékkel fogyasztottunk és töredék áron boltokban vásároltunk ezen felül.
autót 50 eur-ért béreltünk; hotelben 80 lett volna; sok helyen lehet bérelni

programok:
- hajókázás 20 eur volt fejenként, igen megérte
- a Parc Natural de s'Albufera egy nemzeti park különféle madarakkal
- Formentor, világítótoronnyal
- kolostorok és halászfalvak
- bérelt autóval tettünk kirándulásokat; Sa Calobra kihagyhatatlan volt szerintünk is; Palma azért mindenkinek kell szerepeljen a programban aki a szigetre megy
- sziget körbeautózása 300km; teljes napos program

összességében Mallorca nekem nagyon tetszett, sok öbölben megálltunk fürdeni és a szálló strandja, édesvizi medencéje és szuper volt.
a víz nagyon kék, gyönyőrű

rég volt már, így visszamennék

Bomi 2010-09-03 09:49

Sa Calobra és Andratx a két nyerő hely Mallorcán!

Szerpentinek igencsak megragadtak az emlékezetemben a szigettel kapcsolatban. :)

blumpen 2010-12-24 18:41

Sziasztok!
Nekünk a legszebb nyaralási emlékeink Mallorcához kötődnek.
Mindenféleképp ajánlom, hogy béreljetek egy autót, amivel kényelmesen be lehet barangolni az egész szigetet. Kihagyhatatlan a Formentori félsziget strandjaival, gyönyörű kilátóival, no és persze a formentori világítótoronnyal, ahová csak személyautóval lehet kijutni (az alagút miatt).
Strandjai csodálatosak, főleg a keleti parton lévő Cala-k.
Egyetlen negatívun, hogy a szállodai kaják egyhangúak és ízetlenek.
Egyébként mindenkinek ajánlom, meseszép...........

Bomi 2011-04-24 20:38

Cala strandja valóban szenzációs.

Az ételek íztelenségével vitatkoznék. Halat érdemes enni, mint majd minden tengerpart közeli helyen. Valamint ott a paella is.

Gréti 2011-09-05 09:00

Mi most jöttünk haza Mallorcáról. Egy hetet voltunk kint utazási irodával. A repülőút egy kicsit rázós volt, de nem volt gond. Ami nem igazán tetszett a hotellal, hogy a terasz előtt rögtön egy másik ház falát lehetett nézni, de oldalra nagyon szép volt a kilátás. Nekem hiányzott a légkondi is. Félpanziós ellátás volt, ami nem volt túl bőséges, de éhesek nem maradtunk. A fürdőszoba mondjuk elég gáz volt. Maga a város nagyon tetszett. Egy 8 km fosszú, homokos tengerpart mellett végig szállodák, éttermek, butikok és discók voltak. Ezen az utcán minden este sétáltunk, élveztük az éjszakai életet. Ami nagyon tetszett, hogy a sangriát egy hatalmas vödörbe adták, és hosszú szívószálakon lehetett inni.
Mi főleg fürdeni mentünk, de azért kirándultunk is. A fővárosba helyi járatos busszal mentünk be. Szép város volt, de semmi extra. A szállásunktól 20 perc sétára volt Európa állítólag legnagyobb csúszda parkja. Mi már nyitásra ott voltunk, így az elején nem kellett sorba állnunk. Nagyon jó kis csúszdák voltak, de egy idő után 15 percet kellett várni 1 perc csúszásért a tömeg miatt. Befizettünk egy buszos kirándulásra is. Itt egy hegyi kis várost néztünk meg, ahol a sziget egyetlen szentje, Katalin született. Voltunk egy likőr kóstolón, egy gyöngynyakláncot készítő gyárban, egy szafari parkban, egy kolostorban és egy citromültetvényen. Útközben tényleg hatalmas szerpentinek voltak a hegyekben, de nagyon szép volt. Megálltunk egy gyönyörű öbölben strandolni. Az érdekessége az volt, hogy az öböl csak gyalogosan, egy sziklákba vájt alagúton lehetett leérni. Ami még nagyon tetszett, az a cseppkőbarlang. Volt benne egy kis tó is, amiben lehetett csónakázni is pár percig. Egy másik barlangot is láttunk, igaz, csak messziről. Azt hajóval lehetett megközelíteni, de sajnos csak búvárok tudták megnézni.
Összességében egy nagyon jó nyaralás volt, máskor is szívesen mennék oda.

Gréti 2011-09-19 12:01

Csatolások: 12
Csatolás 977Csatolás 979
Csatolás 978Csatolás 982
Csatolás 980Csatolás 981
Csatolás 983Csatolás 984
Csatolás 985Csatolás 986
Csatolás 987Csatolás 988

Gréti 2011-09-19 12:03

Csatolások: 3
Csatolás 990Csatolás 991
Csatolás 989


A pontos idő 12:31 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.