| Utazás Fórum |
|
|
#19 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 29
Hírnév szint: 0 ![]() ![]() |
Pénz kapcsán - érdemes mindig elegendő lejjel rendelkezned, általában az a fizetőeszköz. Bankban érdemes váltanod, az árfolyamok megfelelőek.
Kaja kapcsán - ha nem jártál még Romániában, akkor az alapok: Leves: csorba, van több fajtája, pacal, vagy marha (vagy hal, vagy bármilyen egyéb hússal). Ez - a pacalt, halat leszámítva - zöldséges, húsos, ciberelével savanyított levest jelent, hozzá érdemes kérni tejfölt, erőspaprikát. Miccs - ez emlékeztett fasírtra, csevapcsicsire, gyakorlatilag húsrudacska, ideális esetben jól fűszerezve, kenyérrel, mustárral eszik (vagy hasábbal). Papanasi - ezt nem tudom fordítani, desszertnek, fánk édes tejszínnel és áfonyalekvárral leöntve (nekem ízlik). Ezek az alapok, mindenhol megkapod... specialitás még a Tochitura dobr...mittomenhogyirjak, ez pörköltféle, kolbásszal, és türkörtojással is, de általában puliszka a köret (kukoricalisztből készült specialitás - mamaliga név alatt gyakran fogsz vele találkozni). Hal: nem szeretem, így nem tudok tippeket adni... Hunor |
|
|
|
| Címkék |
| nyaralás, tengerpart, víz |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |