Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Szlovákia (http://forum.utazas.hu/szlovakia/)
-   -   Szlovák Paradicsom (http://forum.utazas.hu/szlovakia/25-szlovak-paradicsom.html)

Utazás 2009-10-06 10:16

Szlovák Paradicsom
 
A Hernád-áttörés, a Dobsinai-jégbarlang, csodás hegyek, tavak, sípályák jutnak eszébe azoknak akik ezt a Szlovák hegységet, illetve nemzeti parkot már meglátogatták.

Magyarországról pár óra alatt elérhető Szlovák Paradicsom az egyik legjobb célpont a kirándulni vágyóknak.

Te mikor mész legközelebb?

Talos 2010-05-03 14:59

Immár sokadszor fogunk ellátogatni a Szlovák Paradicsomba, ezúttal Dedinky-ben szeretnénk megaludni 3 éjszakát május végén. Már ha találunk szállást, merthogy egy 12 fős társaságnak keresnénk valami olcsóbb megoldást. Nem baj, ha nem 1 házban van, csak gyalog ne legyen 1-2 percnél messzebb egymástól.

Nincs valakinek ötlete?
Slovensky raj témában egyébként szívesen válaszolok kérdésekre, mert már elég nagy a tapasztalatunk a Hernád-áttörést is beleértve.

galéria 2010-07-01 15:32

Kedves Talos!
Mivel felajánlottad, hogy kérdezzünk nyugodtan, lenne pár kérdésem:
Sok gyerekkel szeretnénk a Szlovák Paradicsomba utazni, a legkisebb 1,5 a legnagyobb 16 éves. Közte mindenféle korosztály. Milyen szállást tudnál ajánlani, ami azért nem teljesen nomád, de nem is luxus kategória? Vannak-e olyan túra útvonalak, amik ilyen kis gyerekkel is járhatók?
Köszönöm

Talos 2010-07-01 16:24

Szia!

De jó ez az e-mail értesítés. Rögtön olvastam, hogy kérdeztél.

Ilyen kicsi gyerekekkel gondolom nem nagy túrákat akartok tenni. Pár kilométer séta gondolom még beleférhet. Sajnos így a legszebb részek nagy részét nem tudjátok megnézni, de a láncos, tálcás részek nem is javasoltak kisgyerekkel.
A Tamásfalvi kilátó (Tomasovsky vyhlad) például meglátogatható gyerekekkel is, de azért vigyázni kell, hogy a szikla szélére ne engedjétek ki őket, mert nagyon magasan lesztek.

Annak a közelében van egy kemping, egész pontosan itt: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=4...21136&t=h&z=16

Mi ott nagyon jutányos áron aludtunk pár éve, de szerintem érdemes előre foglalni. Elérhetőséget nem tudok, de neten megtaláljátok ha az "Autocamp Tatran, Cingov" néven keresitek.

Innen a Hernád áttörés alja is elérhető, ahol szintén addig tudtok sétálni, ameddig számotokra biztonságos. Sőt, akár ketté is válhat a csapat és a nagyobbakkal tovább lehet menni.

A másik, amit ajánlani tudok az Dedinki környéke. Lehet strandolni is a tóban, de ez már kevésbé vadregényes, gyerekeknek kevésbé veszélyes terep. Cserébe nem is olyan látványos.

Ha esetleg a faházak nem jönnek be, akkor innen ( http://www.slovenskyraj.sk/hu.html ) tudtok magánházakat kinézni. Sok nagyon jó van köztük, de én végül a pocsék idő miatt nem jutottam el, így nem tudok ajánlani személyes tapasztalat alapján egyet sem.

Talos

galéria 2010-07-03 16:29

Köszönöm!
 
Köszi a gyors választ! Igyekszem mindent megnézni a neten, lehet, hogy még kérdezek, ha nem gond...

Roni 2011-11-30 16:08

Nálunk 8 éves a legkisebb gyerek, nyárra 9 lesz és mi most úgy gondoljuk Szlovák Paradicsomba megyünk. Szerintem nagyon fogják élvezni a gyerekek, ami meg esetleg veszélyes lenne oda nem engedjük őket. Anyánál ügyesebbek, szóval... :)


A pontos idő 20:35 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.