Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/)
-   Útra kelünk (http://forum.utazas.hu/utra-keluenk/)
-   -   Ahol jártam, és ahová menni szeretnék... (http://forum.utazas.hu/utra-keluenk/135-ahol-jartam-es-ahova-menni-szeretnek.html)

Hunor 2010-06-10 23:57

Ahol jártam, és ahová menni szeretnék...

Te hány országban jártál eddig, és hová utaznál?

Hunor

Hunor 2010-06-11 00:01

Én, eddig...

Én, eddig:

Kettő, ahol otthon vagyok:

Magyarország
Románia

Ahol részben:

Németország

És ahol nyaraltam, teleltem, illetve munkám miatt:

Bulgária
Macedónia
Koszovó (bár még akkor Szerbiához tartozott)
Bosznia-Hercegovina
Albánia
Franciaország
Svájc
Ausztria
Szlovákia
Szerbia
Horvátország

És ahová szeretnék eljutni:

Görögország
Thaiföld

És amit láttam: hű, ilyet is listáznék, de igazából sosem voltam látnivalós turista, inkább csak "éltem" helyben.

Ti?

Hunor

Dávid 2010-07-08 22:25

Nem jártam sok országban, de szeretnék mindent látni!

Ahol már voltam:
Ausztria, Németország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország, San Marino, Vatikán, Franciaország, Monaco, Románia, Finnország

Amit most azonnal megnéznék az valami trópusi szigetállam.

kvalcsi 2010-08-19 14:30

Én eddíg voltam:
- Bulgária
- Csehország
- Szlovákia
- Lengyelország
- Ausztria
- Németország
- Olaszország (észak)
- Franciaország (dél)
- Monacó
- Andorra
- Spanyolország (Katalónia)
- Horvátország (Istria)
- Görögország (szárazföld, Korfu, Paxi, Zakynthos, Kefalónia, Hydra, Spetces, Evia, Skiathos, Ammouliani, Thasszosz, Rodosz, Kos, Nisszírosz, Kalymnos és Santoríni.
- Tunézia
- Törökország (Side, Alanya)

kvalcsi 2010-08-19 14:34

Ahová pedíg szeretnék elmenni Bora-Bora, Thaiföld, Japán és hasonló távoli helyek, de ezek csak álmok maradnak, mert nem hinném, hogy megnyerem az ötös lottót amiből ki tudnám fizetni ezeket az utakat.

Zit 2010-08-19 14:40

én Európában már minden országban jártam kivéve Izland, Fehéroroszország, Moldova és Koszovó. Utóbbi területén még jártam, de akkor még nem volt ilyen ország.

A maradék háromból csak Izlandra lennék kíváncsi, viszont Európáűn túl jó lenne hasonló arányt elérni.
Engem érdekelne szinte minden, főleg Afrika, Ausztrália és minden kis trópusi sziget. :)

Utazás Trend 2010-08-28 10:32

Idézet:

kvalcsi eredeti hozzászólása (Hozzászólás 1046)
Ahová pedíg szeretnék elmenni Bora-Bora, Thaiföld, Japán és hasonló távoli helyek, de ezek csak álmok maradnak, mert nem hinném, hogy megnyerem az ötös lottót amiből ki tudnám fizetni ezeket az utakat.

Nem biztos, hogy ötös találat szükséges hozzá. Vannak egész olcsón foglalható hotelek a "távoli szigeteken" is. Francia Polinézia, Fiji, Új-Zéland és tsain.

Utazás Trend

kvalcsi 2010-10-07 13:35

Az lehet, hogy vannak olcsó szállások távoli szigeteken, de valahogy oda is kell jutni és az utiköltség bizony drága.

tramcrash 2010-12-20 10:30

Én elég sok helyre elutaznék szívesen, de talán a legkedvencebb helyem, ahova mindeképp szeretnék eljutni egyszer életemben az Amerika, elsősorban az USA, mert annyira jó lenne egyszer megnézni élőben is azt a környezetet, amiben a legtöbb sorozat meg film játszódik és megtapasztalni az ottani körülményeket :D

Szerintem baromi érdekes lenne, és milyen durva lenne már utána úgy nézni mindent, hogy "nézdmár, itt én is jártam, ahol Brad Pitt sétálgat éppen!" Hollywoodot is jó lenne megnézni, hogy hol készítik a filmeket, talán még egy-két sztárt is sikerülne elcsípni :cool:

Meg igazából érdekelnek a keleti országok is, bár inkább más okokból. Például megnézném a volt szovjet tagköztársaságokat egy kis időutazás gyanánt, én már úgysem sokat éltem a régi korszakban, ott meg néhány helyen, mintha megállt volna az idő - érdekes lehet az is.

A pontos idő 09:49 , a GMT +1 időzóna szerint.