Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Európán kívül > Afrika


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2010-12-18, 10:47   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-12-16
Összes hozzászólás: 26
Hírnév szint: 0
Vándor a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Kenya

Nekem ha Afrika eszembe jut, akkor valahogy mindig Kenyára gondolok. Igazi, hamisítatlan Afrika, no meg bár nem Kenyában van, hanem a határ túloldalán már Tanzánia területén, de a Kilimandzsáró is ehhez kötődik számomra.

Sokat viszont nem tudok erről a hatalmas és izgalmas országról.
Valaki mesélhetne gyakorlati tudnivalókat is. Milyenek a szállodák, mire kell figyelni és mit érdemes megnézni?
Vándor nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-10, 10:17   #2 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Üdv Mindenkinek
Ismét eltelt egy év ! És ez azt jelenti, sikerült újra egy fantasztikus helyre eljutni Ez a hely pedig Kenya .
Kenya Kelet-Afrikában az egyenlítő mentén fekszik, dél-keletről az Indiai-óceán határolja. Repülővel ( nem charter járat ) kb 9-10 óra. Természetesen ez csak a repülési idő.1 ill 2 átszállással, menetrend szerinti járatokkal. Mi Európán kívül a Kenya Airways járataival utaztunk. Hááááát,nem Qatar ! De nem kibírhatatlan azért !
Mint tudjuk, Kenyában igen nagy szegénység uralkodik.Első látásra talán riasztónak, picit félelmetesnek tűnik és mégis kíváncsi az odautazó. Mert érdekes, mert meg van a varázsa, és elgondolkodtat . Mindez ne riasszon el senkit ! Talán az én érzékeny lelkemet jobban megviselte. De szerintem mindenkit megérint... Nagy levegő...és folytatom

Október második felében 2 hét, óceán parti pihenés és szafari . A helyzet, kisebb bonyodalmak úgy hozták,h mi a pihenéssel indítottunk, és a szafarit hagytuk a végére. 10 napot töltöttünk a Diani Beachen. Ez a beach Mombasától kb 35km-re délre fekszik. A part szinte majdnem fehér homokos, és persze a víz hőmérséklete is tökéletes. Szállodánk hibátlan volt, mi egy 4 *-osat választottunk. Gyönyörű, pálmákkal teli kert,helyi stílusban épült kisebb házak,amiben a szobák vannak, hatalmas medence rendszer, sok és változatos program, barátságos, kedves személyzet, tiszta!, az ételek finomak és választékosak.
A szállodák területén biztonsági őrök vigyáznak az ott pihenők nyugalmára. Ez sajnos az ott kialakult helyzetből adódik, rengeteg a munkanélküli,és előfordulnak lopások. Senki ne értse félre ez nem az üdülő övezetre jellemző!!! A helyiek maximálisan a turisták nyugalmát,biztonságát,kényelmét szolgálják!!! Semmilyen atrocitásra nem volt példa. Ők nem fegyveresek! ,szintén barátságosak,nem zavaró a jelenlétük!!!
A szálloda területén laktak majmok is. Szinte minden nap jelen voltak, vagy az étteremben garázdálkodtak reggelente, vagy a szobák erkélyein, vagy pedig csak műsort adtak a kertben Tárgyainkat nem bántották, kajára utaztak csak. Minden reggelikor banánnal hagytuk el az éttermet, hogyha délután "vendégeink" lesznek meg tudjuk kínálni őket Simán etettük kézből.

Voltunk fél napos Mombasa városlátogatáson, piac, templom, fafaragó műhely, Mombasa-kapu,mind nagyon érdekes,már a látvány is. Nagy a szegénység, ami Mombasán,és Kenya egész területén érzékelhető. Kivétel ez alól a főváros, Nairobi. Ott nem jártunk, de a helyi idegenvezető (róla még írni fogok) elmondása szerint az országba beáramló pénzeket a kormány a fővárosba összpontosítja.
A fafaragók hihetetlen kéz ügyességgel rendelkeznek, csodás dísztárgyakat készítenek. Mindegyiküknek van egy száma, amit az általuk elkészített tárgyba vésnek, és mikor az eladásra kerül a szám alapján kapják a bérüket.
A piacon rengeteg zöldség, gyümölcs, fűszerek, és nagy nyüzsgés. A Mombasa-kapu az meg A Mombasa-kapu !

Van lehetőség különböző hajós kirándulásokra, sziget látogatás, búvárkodás, big game fishing stb.

Nem programszerű, lehet helyi iskolában gyerekeket látogatni. Senki ne menjen üres kézzel, ha elmegy iskolába, ha nem. Mindenki örül mindennek. Legyen az gyereknek játék, rajzeszközök, ruha, édesség vagy tisztálkodási szerek,bármi. Felajánlják,h add neki a pólódat vagy nadrágodat, cserébe pedig válassz nála valamilyen ajándéktárgyat.

Szafarink 3 nap volz utazással. Látogatást tettünk az Amboseli-Kilimanjaro és a Tsavo East Nemzeti Parkokban. Ez fantasztikus nagy élmény ! A környezet, a táj , a csend, a nyugalom a rengeteg vadon élő állat, akik egyáltalán nem zavartatják magukat. Csupán otthon érzik magukat ! És ez hihetetlen szép ! Szállásaink a szavanna közepén voltak, volt ami épületben,szobákban, rálátással egy itatóra ami megvolt este világítva. Jöttek a zebrák, antilopok, elefántok. És volt szállásunk sátorban is . Természetesen az összkomfort itt is megvolt. A lodge-ok villanypásztorral vannak védve a vadonélőktől.
Láttunk sok zebrát, gnút, antilopot, gazellát, elefántot, kevesebb zsiráfot, bivalyt, vizilovat, keselyűt, strucc családokat, és ami kihagyhatatlan, az oroszlán . 3nap alatt 19-et láttunk, volt papa-mama lion és baby is Idegenvezetőnk szerint nagyon szerencsések voltunk, h láttunk és hogy ennyit láttunk .
9 személyes kis busszal szafariztunk, aminek a teteje nyitható és állva tudtunk nézelődni.
Itt volt lehetőségünk Maszáj falu látogatásra is . A maszájok helyi tánccal fogadtak bennünket, majd betekintést kaptunk az életükről. Nem tudom hogy fogalmazzak. Talán sokk-ként ért a látvány, nem tudom mi a helyes kifejezés. Elefánt trágyából és sárból tapasztják kicsi kunyhóikat. Nincs víz,nincs áram, nincs ablak, egy bejárat, 3 helységgel. Kör alakban egymáshoz építve készítik falvaikat, amiket tüskös bozót kerítéssel védenek a vadállatoktól. Elég mélyen érintett a látvány.
A Kilimanjárót sajna nem láttuk,végig felhőben volt

Akik nem csak szafarira utaznak , hanem pihenést is terveznek, szerintem ne a szállodákban fizessenek be programokra. Van egy helyi emberke aki elég jól beszéli a mi bonyolult nyelvünket, ismeri a jó magyar házi pálinkát, sőt még szereti is,persze nem alkoholista. Ő idegenvezető. Előre le lehet szervezni nála a programokat, ( itthonról ), legyen az városnézés, hajókirándulás, vagy szafari . Még az árakból is lehet alkudni . Talán kell is Mathiasnak hívják, nagyon jó arc, és mindenben segít. Természetesen elérhetőségek vannak.

Pénzt vinni,eurót és dollárt . Mindkettőt elfogadják.Náluk kenya shiling van (KSH). Változó, hogy melyiket váltják jobban. 2003 előtti bankjegyet ne vigyen senki. Leváltják de jóval kevesebbért. Az utcai árak nagyon alacsonyak, írok egy példát : 0,33 literes coke kb 50 ft. Szállodában ugyanez kb 220 ft, egy pizza 1200 ft körül van.
Érdemes helyi sim-kártyát venni, feltölteni és arról telefonálni. Kb 3000ft-ból két hétig tudtunk többször hazatelefonálni, sms-t küldeni, e-mailezni, nem netezni mentünk, de kellett intézkednünk és így oldottuk meg. a 3000-ben a simkártya is benne van. Itthoni szolgáltató árai, hívás indítás-fogadás 6-700ft/perc , sms küldés-fogadás kb300 ft. azért nem mindegy.
Rengeteg helyi kínálja portékáját, semmiképpen ne legyünk udvariatlanok, ők ebből élnek. Kötelező alkudni. Hihetetlen árakat lehet kihozni a végén Behívnak az "office"-jükbe ami egy kis kunyhócska , leültetnek és kezdődik az alku: papír,toll , az ő ára majd a te árad, és így tovább, míg vagy megveszed vagy nem

Vízum van, 50$/fő. Beutazáskor fizetendő. Kilépéskor nem kell fizetni.

Kényes kérdés, a védőoltás. Ha oltóközpontot hívsz mindent beadatnának, mert neki nagyon eladó.és szinte meggyőznek, h kell is. Beszéltünk olyannal aki mindenféle védőoltást ellenez. Légy okos és döntsd el, hogy mi legyen. Mathias azt mondta szúnyog ellen száraz évszakban nem kell gyógyszer, elég a riasztó spray stb. Ha valaki csak szállodába megy nem kell védőoltás. Egyébként mindenki maga dönti el.

Számunkra ez a két hét nagy élmény volt ! Van egy ranglistánk, az eddig látogatott helyeket "osztályozzuk" saját szempontjaink szerint. Külön a szállodákat,azon belül is több mindent, a programokat, a kaját, vagy akár a légitársaságot stb, globálisan az egész nyaralást. Az eddigi első helyezettünk most veszélybe került

Röviden ennyit Kenyáról !
Képek az albumban
Jóéjt
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-11-10, 13:52   #3 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-12-16
Összes hozzászólás: 26
Hírnév szint: 0
Vándor a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Nem semmi élmények, nem semmi beszámoló. Fényképek úgyszintén. Egész teljes képet kaptam Kenyáról így.

Nekem különösen a Safari tetszik. Végtelennek tűnő füves, bokros táj vadállatokkal...

Egy kérdésem lenne még. A pár éve ott zajlott polgárháborúnak van még nyoma? Ilyen téren mennyire biztonságos az ország?
Mert ha már egymást nem ölik az emberek, akkor nem olyan rossz a helyzet.
Vándor nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-10, 15:13   #4 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-03
Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 15
Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nagyon tetszik az élménybeszámolód! Egyszer már nagyon rákattantam Kenyára, akkor utána is néztem, mennyibe kerül elmenni oda. Találtam is egy nagyon kedvező árút, de sajnos nem volt rá akkor pénzünk. Most megint előjött, hogy ide el kell mennem. Most más ok miatt nem fogok tudni menni. A képek közül nekem is a szafari tetszett leginkább, bár a szállodai majmok sem semmik. A nemzeti parkban sétálni nem lehet, csak autózni?
Edit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-10, 17:34   #5 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Örülök, h tetszik !
A polgárháború nyomai többnyire az épületeken látszódnak. Ugye a szegénység az nem arra vezethető vissza, de a szegénységnek,munkanélküliségnek "köszönhetőek" a lopások,betörések. A helyiek is rácsokkal védik házaikat, boltjaikat, már akinek van. De ez is inkább a nagyobb városokra jellemző. Vagy inkább úgy fogalmaznék, h az üdülőövezetek egyáltalán nem veszélyesek. Azt hiszem írtam is, h maximálisan védik a turistákat. Több helyen láttunk városokban,településeken fegyveres katonákat. Szokatlan, de szerintem nem riasztó.
Idegenvezetőnk Mombasa külvárosában figyelmeztetett, h csukjuk be az autó ablakait, az esetleg benyúló tolvajok miatt. De ott sem volt gond, mindenki éli az életét.
Kisebb zavargásokról még lehet hallani időnként. Az emberek viszont sokkal nyugodtabbak, mint nálunk. Ők úgy tartják, h semmi sem gond : "HAKUNA MATATA"
Olvassatok utána a WIKIPÉDIA-n. A FÜGGETLENSÉG, ALKOTMÁNY,ÁLLAMFORMA címek alatt ír a zavargásokról, fentebb a gyarmatosításról, és lent a GAZDASÁG-ról. Nekem nem az jön le az olvasottakból, amit ott láttam. Kíváncsi lennék,h az ott leírtak alapján,Ti hogy látjátok. http://hu.wikipedia.org/wiki/Kenya

Nem akarom az irodák üzletét rontani, de Mathias szállástól kezdve mindent leszervez. Egyébként mi irodásak(Winair) vagyunk, meg vagyunk elégedve. Számolgattunk többször is,saját szervezésben mennyi lenne, de nem minden esetben kedvezőbb. Ez is sok mindentől függ. Szerintem. És hát rengeteg hátizsákos van, akik csak szafarira utaznak.

A szafari tényleg fantasztikus élmény volt. Sétálni nem lehetett, végig a buszból kandikáltunk. Bár az állatok olyan nyugalmat árasztanak, h akár sétálni is lehetne, de tudjuk,h Ők vadállatok. Egy eset volt, mikor az elefánt mama túl közel érzett bennünket, és elkezdett szaladni felénk a több tonnájával, h védelmezze kicsinyét. Hátrébb mentünk, ő megnyugodott, majd ismét megindult felénk. Ekkor már a sofőrünk is jobbnak látta, ha tovább állunk. De veszély nem volt.
Az első oroszlán csapat is kb 5-6 méterre volt tőlünk, egy fa alatt hüssöltek, mintha ott sem lettünk volna. Gondolom az erőviszonyokkal azért tisztában vannak
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-11, 15:28   #6 (permalink)
Adminisztrátor
 
Csatlakozott: 09-10-01
Összes hozzászólás: 107
Hírnév szint: 10
harzol a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kenyai atlétákat nem láttatok?
Pár ismerős pont a korábbi polgárháborús helyzet miatt nem utazott el végül, de nekem ilyen szempontból mozgatja a fantáziám Kenya. Bár az oroszlánok elől való menekülést inkább nem próbálnám ki.
harzol nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-11, 22:42   #7 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nem, atlétákat nem láttunk.
Mindenképpen érdemes megnézni, és szerintem nincs mitől tartani. Októberben kezdődik ugye a szezon, a mi hotelunk 300 szobás volt, és kb 80%-os telítettséggel futott. És sokan "csak" szafarira mennek,óceán partra nem is.
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-01, 09:45   #8 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-10-27
Összes hozzászólás: 20
Hírnév szint: 0
grave a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Néhány tanács minden Kenyába utazónak:

- All Inclusive ellátást érdemes kérni, mert nehezen talál az európai turista boltot, főleg olyat, ahol nyugodt szívvel vásárolna
- Sárgaláz ellen mindenki oltassa be magát!
- Csapból nem iszunk, de még csak fogat sem azzal mosunk! Egyesek szerint ezért nem szabad jégkockát kérni.
- Egy szafarit mindenképp érdemes bevállalni mindenkinek. 1-3 nap az vérmérséklettől függ.
- A tenger, illetve az Indiai-Óceán január végén, február elején 30 fokos volt. Szinte már túl meleg.
grave nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-02, 18:49   #9 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

A Diani-Beachen van egy bevásárló központ, egy-két butikkal, bankkal,kávézóval, szupermarkettel, ami az európai színvonalnak maximálisan megfelel.Korrekt és igényes.
Ha valaki nem megy szafarira nem szükséges oltás. De a szafarit meg nem érdemes kihagyni
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-30, 23:29   #10 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-12-30
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
Tündi78 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kedves Mesélő!
Azt szeretném kérdezni, hogy Kenyán a Papillon Lagoon Reef hotelben voltatok? Azért bátorkodom érdeklődni, mert 2012.januárjában ebbe a hotelbe foglaltunk le egy hetet.Nagyon örültem, hogy valaki már járt itt és néhány tanácsot tud adni nekünk. Még nem voltunk Kenyán és úgy látom ez egy teljesen más világ, mint Európa.
Az Indiai-óceánban miért nem fürödnek? Mennyire veszélyes stb.?
Milyen távolságra van a bevásárlóközpont és mivel lehet eljutni oda? Ez a hotel inkább csendes helyen van, vagy van valami a közelében, ahová ki lehet menni szétnézni?
Mombasa-t mi is szeretnénk megnézni. "Mathias" szervezi oda az utakat, vagy az utazási irodák is? Mathias mennyire beszéli a magyart és milyen idegenvezető egy ilyen városlátogatáson? Hogyan tudjuk őt elérni?Ti hogyan tudtátok meg a létezését?
Kb. milyen árakra számíthatunk? A vízumot dollárban kell fizetni? Tehát mindenképpen érdemes dollárt váltani? Ugyanis mi többnyire euróval szoktunk fizetni.
Az iskolában a gyerekeket hogyan lehet megnézni? Szervezik vagy privát úton? Mennyire biztonságos , ha ketten sétálunk az utcákon?
A szafarin kívül milyen fakultatív programon lehet még részt venni?
Elnézést a sok idétlen kérdésért.köszönöm.
További szép estét!
Tündi78 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-01, 18:07   #11 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia Tündi 78!
Először is BÚÉK !
Ha átolvasod még egyszer a beszámolómat, még sok mindenre megkapod a választ. A többire egyenként próbálok Neked írni.
-Mi a Southern Palms Beach Resortban voltunk. Néztem képeket a "Ti" hoteletekről, nagyon ígéretes az is Többnyire mind helyi stílusban épült.
-Fürödnek az óceánban, mi is fürödtünk. Persze a hullámokkal dagálykor meg kell küzdeni, de nagyon élvezetes mikor a kellemes hőmérsékletű,nagy erejű hullámok felemelnek,dobálnak Veszélyesnek veszélyes, mint minden más óceán,de általában ésszel fürdőzik az ember, a képességeihez,úszás tudásához mérten. Nem hirtelen mélyülő, de ezt ugye mindenki szem előtt tartja...
-Úgy olvastam a Pappilon Lagun is a Diani Beachen van. Ez egy üdülő övezet,szálloda sorral a partszakaszon. Az oda bevezető útnál egy kereszteződésnél van a bevásárlóhely.A ti helyetekről nem tudom milyen távra van, annyira messze nem lehet. De ha a hotelből kértek taxit az oda visz,ha mondjátok mit szeretnétek. Gyalog? Hát lehet gyalog is, de akkor fel kell készülni a helyiek ostromára Ott végig árulják a szuveníreket és vásárlásra invitálnak.
-Mombasába Mathias -szal is lehet menni,és az irodákkal is.Kár lenne kihagyni!!
-Mathias egész jól beszéli a nyelvünket. Becsületes,megbízható profi idegenvezető! És HELYI, ami szerintem nem utolsó szempont.Helyi iskolába vele érdemes menni, úgy tudom oda irodák nem szerveznek programot.
-Mathiasra én egy másik fórumon találtam rá.És privát vettem fel vele a kapcsolatot.Majd adom az elérhetőségeit.
-Jó az € és $ is. Igazából majdnem mindegy. Ha dollárt visztek 2003 előtti ne legyen mert rosszabbul váltják. És legyen 1$-osotok,h a szállodában tudjatok adni a személyzetnek, ha virággal kedveskednek a szobátokba, a takarító fiúnak stb.
-Mi nem sétáltunk kettesben,csak ha programunk volt akkor hagytuk el a szállodát. Akkor is Mathiasszal. De láttunk turistákat sétálgatni.Szerintem azért nem kell annyira veszélyesnek gondolni,mintahogy sokan leírják,lefestik Kenyát. Az üdülő övezetre különösen figyelnek.
-A mi szállodánkban az árak olyanok voltak,mint itthon a hétköznapokban.És a bev.kp-ban is ha jól emlékszem. Drágábbnak nem drágább.
Ha vmi kimaradt írj még.Élményekben gazdag kikapcsolódást és nagyon jó utazást kívánok Nektek

Mathias :manrizo2006@yahoo.com Tel: +254735570013 Érdemes telefonon hívni, mert úgy tudom 3-án megy szafarizni magyarokkal,és akkor nem nézi a leveleket.

Remélem nem maradt ki semmi !
Üdv keri
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-01, 20:27   #12 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-12-30
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
Tündi78 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia Keri!
BÚÉK! köszi
Hálásan köszönöm szépen a sok-sok választ. Most a védőoltáson agyalok.Mennyibe kerül egy sárgaláz elleni oltás és szerinted a malária elleni gyógyszer is tanácsos? Azt néztem, hogy min.10 nappal előtte kell beadatni a sárgaláz oltást. Nem tudom van -e még értelme, ha jan.11-én utazunk. Mi most ezt az utat last minute-ben fogtuk ki és ezért kapkodok itt a kérdésekkel.Nem megyünk szafarizni.

köszi szépen Tündi
Tündi78 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-01, 20:47   #13 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Na, az oltással kapcsolatban annyi,h szerintem nem szükséges, főleg ha a szafari kérdéses nálatok. Szúnyogok ellen elég a spray, most száraz évszak van és szinte minimális a jelenlétük. Ezt Mathias is mondta, és tv műsorban is volt egy Kenyáról szóló műsorban. Az oltóközpontok rád tutymálnak mindent. És az oltások jó részét indulás előtt hetekkel korábban fel kell venni,h védelmet nyújtson. És rengeteg a mellékhatás...Egyébként mindenkinek szive joga eldönteni.
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-02, 11:55   #14 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-02
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Gabi79 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kedves Keri!

Nagyon jó volt a kenyai élményeidet olvasni. Mi is most tervezzük kenyai utunkat. Meg tudnád adni nekünk Mathias elérhetőségét, vagy hogy találok rá? Előre is köszönöm

Üdv: Gabi
Gabi79 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-03, 20:33   #15 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Heló Gabi

Parancsolj
Mathias :manrizo2006@yahoo.com Tel: +254735570013 Érdemes telefonon hívni, mert úgy tudom 3-án megy szafarizni magyarokkal,és akkor nem nézi a leveleket.

Minden jót!
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-10, 06:16   #16 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-03
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
HALYNAL a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Január végén utazunk Kenyába, a Diani Beach (Mombasa) szállásra, visszük a kislányomat is. Még nem voltunk Kenyába, ha valaki tudna nekem véleményt mondani a szállodáról, vagy arról, hogy mit érdemes vinni, nagyon megköszönném. Szafarira is szeretnénk menni, s azt sem tudom mennyire van hideg esténkén ? Előre is köszönöm: Halynal
HALYNAL nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-10, 22:39   #17 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia!
Én ezt a szállást nem ismerem,de szerintem nagy csalódás nem érhet.Esténként egyáltalán nincs hideg.Sem a parton,sem a szafarin. Persze vékony hosszú öltözettel nem árt ha készültök. Vigyetek szúnyogriasztót,magas faktorszámú naptejet.De ha visszaolvasol van egy részletesebb beszámolóm, és azután is vannak még infók. Ha szafari, akkor Mathias. Elérhetőségeit is meg fogod találni. Ha van valami konkrét kérdésed, próbálok segíteni. Addig is jó készülődést.
Boccs, de mi a szállodátok pontos neve? Kerestem de nem találom. A diani beach-en Mombasa nevű hotelt nem találok. Írd le légyszives. Köszi
Jóéjt
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-11, 09:32   #18 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-03
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
HALYNAL a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia "Keri" !
Hű, először is nagyon rendes vagy, hogy ilyen hamar válaszolsz!
A szállodánk neve: DIANI SEA LODGE, ( all. inc. ellátás).
A legfontosabb kérdésem: malária elleni gyógyszer ill. tetanusz kell-e, mert az orvosom , ezt javasolja. 1 napos szafarit tervezünk a gyerkőc miatt, s milyen öltözetet javasolsz oda. Mi 9-en utazunk, egy baráti társaság, szerinted így is tud Mathias segíteni ? Milyen az óceán, s a part? Lehet benne fürödni? Tavaly Zöld-fokon jártunk, ott elég hideg volt az óceán, s a medence is. Köszönöm előre is, várom a válaszodat! Halynal
HALYNAL nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-11, 22:54   #19 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia Halynal
Irigy vagyok picit mindenkire,aki utazik. Mert annnnnyira jó lesz Nektek Az óceán vize nagyon kellemes langyos, 28° körüli lehet,ráadásul ott most van a száraz évszak.Mi októberben voltunk. Szafarin nem igényeltünk meleg ruhát,de vékony,könnyű, lenge, hosszú,félhosszú öltözetet vigyetek. Az még a szúnyogok ellen is jó, bár ilyenkor az sem jellemző. Ezt Mathias is mondta.
Megnéztem a szállodátokat,nagyon hasonlít a többihez, persze a csillagok száma tesz különbséget. De jónak tűnik. A medence vize biztos tökéletesen meleg lesz
Malária ellen szerintem nem kell. De sokak ezen a véleményen vannak. Mi nem oltattuk magunkat. Mással védekeztünk. Ez olyan dolog, h mindenkinek magának kell döntést hoznia. És 3 napos szafarin voltunk .
Remélem tudtam segíteni.
Tudod, ha valami van még írj Jóéjt
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-12, 12:10   #20 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-03
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
HALYNAL a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia Keri !
Köszönök mindent, s szinte mindig eszembe jut még valami. A konvektorokkal kapcsolatban tudsz-e valamit mondani, nekem angol-európai átalakítóm van, jó lesz-e ? Igazán töltés miatt érdekel. A kaja, s az ital ellátás milyen ?
Gondolom még eszembe fog jutni valami, addig is szép napot !
Halynal
HALYNAL nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-12, 23:35   #21 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia Halynal !
A konektort megkérdezem a páromtól,de kell az biztos. Nálunk a szálloda butikjában lehetett kapni. Az, h a kaja-pia ellátásotok milyen lesz,azt nemtom,mert az szerintem függ a csillagok számától is. Mi a Southern Palm-ban voltunk (4*),simán adnék neki 5*-ot ! Tökéletes volt minden téren. Voltunk már pár helyen és azért kisebb nyűgök nem tetszős dolgok akadtak. Itt nem volt. Szerintem azért nagy eltérések nincsenek.
Akkor "beszélünk" még, Neked is minden jót
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-14, 09:36   #22 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-03
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
HALYNAL a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia Keri !
Próbáltam utána járni a fórumon, de sehol nem találkoztam árakkal. Mi ,1 napos szafarira szeretnénk menni, s 9-en vagyunk. Lehetséges , hogy v.mi olyan járművel menjünk, amibe beleférünk mind a 9-en, s fejenként mennyibe kerül ? Készülünk Mombasába is, s oda is Mathiassal szeretnénk menni. Mathias mondja meg az árakat, s lehet alkudni?
Na, most ennyit szeretnék. Köszönettel: Halynal
HALYNAL nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-14, 21:13   #23 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia,igen, árakat vmiért senki nem ír. Gondolom,mindenkinek más az értékrendje és aszerint alkudik,így mindenkinek más a megfelelő ár a programokra. És ezért talán. Mi 2főre fizettünk 70$-t Mombasáért amiben volt egy iskolalátogatás is. Igen,Mathias mond árat és KELL alkudni. A 9főre nem tudok mit mondani, ezt Tőle kellene megkérdezni. És ahogy a tapasztalt kenyások is írják, bátran kell alkudni.
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-15, 11:34   #24 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-15
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Morris a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kedves Keri!
Köszönjuk a sok hasznos infot!
Az oltásokkal kapcsolatban meg annyit szeretnék kérdezni, hogy ti egyáltalán nem oltattátok be magatok vagy csak a sárgaláz ellen nem?
Vonakodom én is az oltásoktól, de már annyi mindent olvastam, hogy elbizonytalanodtam...
A Mathias infoért pedig ezer köszönet, biztos, hogy felkeressuk
Morris nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-15, 17:59   #25 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia Morris !
Mi nem oltattuk magunkat és malária elleni gyógyszert sem szedtünk. ugyanígy bizonytalanok voltunk mi is. Körbe telefonáltam oltóközpontokat, háziorvossal beszéltünk, természetgyógyásszal, és a végén az ő véleménye alapján döntöttünk. Ez szintén olyan mint a fakultatív árai, mindenkinek más a megfelelő. Örülök, ha tudtam Nektek segíteni, én csak azt tudtam leírni amit mi tapasztaltunk, és ahogy mi megéltük

HALYNAL !
Az átalakítóval kapcsolatban! nekünk olyan van ami több funkciós, lehet használni mindenhol. De ha a szállodában nem, a bevásárlóközpontban biztos fogtok kapni.
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-16, 09:51   #26 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-03
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
HALYNAL a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia Keri !
Eurót viszünk, lehet vele fizetni? , vagy csak a dollár jó?
HALYNAL nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-16, 22:20   #27 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szinte mindegy, jó mindkettő. Hogy melyiket váltják jobban az csak ott fog kiderülni. Ha Mathiassal felvettétek a kapcsolatot és találkoztok is, és még ideje is lesz akkor kérjétek meg,h menjetek el váltani. Akkor jöttök ki legjobban. És mond neki légyszi, h a pólót nem felejtettük el hamarosan fogjuk küldeni.(októberben voltunk) Köszi.
Beszámolót mindenképpen kérünk ám majd !!! De ha van még valami írj
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-22, 18:20   #28 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-22
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
wheiz a hírnévhez vezető út elején jár.
Smile étkezés kérdés

Hello.

Olyantól kérdezem, akik voltak már Kenyában, hogy tényleg illő / kötelező hosszú nadrágban vacsorázni, ill. többi étkezésnél mi a helyzet ?
Köszönöm
Üdv: wheiz
wheiz nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-22, 22:51   #29 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia " wheiz "
Igen, az éttermekben az esti vacsoránál kötelező a hosszú nadrág viselete. A párom sem díjjazza az ilyen kikökötéseket, de egyáltalán nem volt teher. ez a vallás szempontjából elengedhetetlen , és tiszteletben tartandó. Sőt vissza is küldenek h válts nadrágot A többi étkezésnél nincs kikötés.
Üdv
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-23, 08:55   #30 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-01-22
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
wheiz a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
keri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia " wheiz "
Igen, az éttermekben az esti vacsoránál kötelező a hosszú nadrág viselete. A párom sem díjjazza az ilyen kikökötéseket, de egyáltalán nem volt teher. ez a vallás szempontjából elengedhetetlen , és tiszteletben tartandó. Sőt vissza is küldenek h válts nadrágot A többi étkezésnél nincs kikötés.
Üdv
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ !! Minden jót!
wheiz nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-24, 14:07   #31 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Igazàn nincs mit! Nektek pedig jó nyaralást
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-08, 19:39   #32 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-02-08
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
angel a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kedves Keri!
Ahogy láttam itt a fórumon te vagy az a személy aki a legtapasztaltabb kenyai utazó!Engem is érdekelne egy-két fontos információ,ha nem zavarnálak vele?
Ami leginkább érdekelne az az időjárás,ugyanis amikor mi tudnánk menni az pont a nagy esős időszakra esik(ápr.vége-máj.eleje)Engem az eső nem riaszt el csak azért jó lenne tudni,hogy mégis mennyire esős?Nem mindegy,hogy egész nap esik vagy csak minden nap 1-2 órát.Az időjárás tabellán látható adatokból nem derül ki.Lehet ilyenkor is safarira menni?
üdv
angel nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-11, 23:36   #33 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia angel !
Ennyire sajnos nem vagyok jártas. Mi egyszer voltunk és az ott,akkor szerzett élményeimet,tapasztalataimat tudtam Veletek megosztani. Esetleg Mathiasnak írj emailt, Ő az aki igazán tud ebben segíteni. Vagy esetleg másik fórumon nézz szét. Nem szeretnélek félre informálni !
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-12, 00:51   #34 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-02-08
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
angel a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kedves Keri!
Köszönöm a válaszod és tulajdonképpen már segítettélis!Mathias elérhetőségét feljegyeztem és szerintem írok neki egy mailt,hisz nála jobban szerintem senki nem tudhatja!Még a kérdésem ezzel kapcsolatos lenne:hogy írhatom neki magyarul a mailt?meg fogja érteni?mennyire beszéli a nyelvünket?
Még egyszer köszönöm és üdv
angel nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-16, 18:14   #35 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok. Megérti a magyart is, de írni nem nagyon tud magyarul. Az angollal jobban bánik sokkal
örülök, ha tudtam segíteni!!!!!! És várnánk az élménybeszámolókat a többiektől is ! Legalábbis én kíváncsi vagyok, ki milyen tapasztalatokat,élményeket gyűjtött. !!!!!
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-25, 18:34   #36 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-02-25
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Vicuska a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Üdvözlet minden Kenya-rajongónak!Múlt héten érkeztünk vissza a nyárból a télbe.A Galu beachen a Sentido Neptun Paradise-ban töltöttünk több szempontból is felejthetetlen hetet.Indulás előtt teljesen véletlenül bukkantunk erre a fórumra és sok hasznos információt gyűjtöttünk innen.Többek között Matthias elérhetőségét-köszönet érte Kerinek.Még itthonról felvettük vele a kapcsolatot és vele mentünk szafarira.Tényleg megbízható,korrekt és gazdag magyar szókinccsel bír,az árnyaltabb kifejezéseket illetően is.Sajnos az út kicsit "kalandosabbra" sikerült,mert nem hittük el, a száraz évszakban nincs szúnyog.Túlbiztosítottuk magunkat,sárgaláz elleni védőoltással és malária ellen Lariammal.Fölösleges volt és az utóbbi,számomra brutális.De a hely gyönyörű,a személyzet kedves,a majmok játékát nem tudtuk megunni.Az étterem asztaláról lopták el a banánt egy pillanat alatt,de a karomra ráugrott érte.Hihetetlenül mókásak voltak.Felejthetetlen élmény volt a kókuszpálmák alatt heverészni,vagy a medence bárszékén, a vízben ücsörögve iszogatni.Az animátorok minden este fergeteges műsorral szórakoztattak minket a szomszédos Village-ban.Ide is átjárhattunk,mehettünk a bárjaikba,éttermükbe,vagy medencéikbe.Azt hiszem,egy életre megjegyeztük mondásaikatole,pole-nyugi,nyugi(tudják magyarul is),Hakuna matata-minden rendben.Mindenkinek csak ajánlani tudju.,Senkit ne riasszon el a hosszú út és a macerás kompolás,az élmények kárpótolnak mindenért.
Vicuska nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-27, 23:01   #37 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Vicuska !
Nagyon örülök, h szép élményekkel, emlékekkel tértetek haza ! És annak is, h végre kaptunk beszámolót is, és hogy tudtam segíteni

Üdv.keri
keri nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-11-07, 19:15   #38 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-11-07
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
szabafer a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Kenyában október-novemberben

Sziasztok!

Családommal most érkeztünk vissza Kenyából.Két dolog miatt írok. Az első hogy én is rengeteg hasznos információ szereztem a fórumok böngészésével és hátha tudok segíteni néhány infóval másoknak,a másik hogy megígétem egy ottani magyarul beszélő idegenvezetőnek hogy írok pár sort az élményeimről. Igen Mathiasról van szó akivel mi is szerveztettük a szafarinkat és oly sok szó esett róla az előző hozzászólásokban. Én is csak jókat tudok írni róla és az általa szervezett szafariról,de ne szaladjunk előre.Egy csodálatos szállodában volt foglalásunk 8 éjszakára all inclusive ellátással. Ez a Southern Palms Beach Resort minde igényt kielégítő komplexuma,ugyanott amiről "keri" nevű forumozó is hasznos tanácsokkal szolgált,ezúton is köszönöm neki.A szállodában az ételek kifogástalanok,változatosak /nekem nagyon bejött az afrikai konyha/ a kert a medencékkel tiszták, gyönyörűek az emberek barátságosak,az italok,koktélok finomak.Valakinek esetleg a szobák egyszerű berendezése okozhat némi csalódást de nekünk teljesen megfelelt.Az Indiai-ócán lenyűgöző,délelőtt az apály miatt visszahúzódott vízben búvárkodtunk,délután a dagály miatti nagy hullámokon játszottunk.Késő délután medence,bárok,koktélok,animátorok által szervezett programok.egyszerűen nem lehet unatkozni.Néhány gyakorlati tanács amit én is kerestem a fórumon: mi sem magunkat sem a 4 és 13 éves gyerekeinket nem oltattuk be semmiféle védőoltással,még hasmenést sem kapott közülünk senki de természetesen mindenki saját maga dönti el ezt. Nagyon sok ajándékot melegben nem olvadós cukrot,nyalókát,tollat vittünk de ez is kevésnek bizonyult mert a szegénységgel szembesülve az ember szinte elszégyelli magát és késztetést érez hogy segítsen. Mi is minden olyan dolgot otthagytunk amit tudtunk ruhákat,pólókat napszemüveget stb.az embrek szemében az öröm mindent megér.Aki Mathiassal szeretne utazni,szafarizni annak tudom ajánlani hogy vigyen magyar címeres, feliratos,zászlós ajándékokat ,pólót sapkát,kulcstartót, stb eszméletlen nagy fazon és magyar fan. Elénk is az első találkozásunkra egy "magyarul beszélek" feliratú pólóba jött ki hogy felismerjük.A szafari napján pedig "nyugdíjas vagyok - viszlát meló,pihenés helló" pólóban jött,hát jót nevettünk.Az ár gyerekkedvezménnyel 700 euró volt plusz 60 a maszáj falu meglátogatása amit mindenkinek ajánlok. Az ellentmondások országa ez a gyönyörű kelet-afrikai ország és a nehéz körülmények között élő emberektől csak tanulni lehet mert ők mindezek ellenére vidáman mosolyogva csak ezt mondják : HAKUNA MATATA és POLE POLE. Én is ezzel búcsúzom.Szívesen válaszolok bárki kérdéseire.
szabafer nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2015-03-08, 01:55   #39 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-10-31
Hely: Alapbol Bp. , de mindig uton az elmult 9 evben..
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0
vandorboy a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Afrika valójában?

Gyertek el a fesztiválra, csomó utazó beszél erről
http://vandorboy.com/2-jaratlan-utak...l-2015-apr-12/

illetve Fb-on eseményként itt.
https://www.facebook.com/events/340821049457477/
vandorboy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2024-03-07, 21:11   #40 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 24-03-07
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Fifi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Kenyai út 2024. január

Idén januárban engedtem meg magamnak először, hogy a télből nyárba utazzak. A célpont Afrika, Kenya lett. Bécs-Nairobi útvonalon repültünk, az átszállásunk Etiópiában volt. (Ethiopian Airlines)
Megérkezést követően 5 nap szafari túrán vettünk részt, majd pedig 10 napot töltöttünk Mombassában az óceán partján.
9 fős baráti társasággal mentünk és annyira jól sikerült az út, hogy a tervezett 5 napos mombassai pihenést megtoldottuk még 5 nappal.
A Voyager hotelben szálltunk meg Nyali Beachen, ahol rugalmasan tudták kezelni a foglalásunk hosszabbítását. Itt az internet is kiváló volt, home officeban tudtam irányítani a cégem működését, hisz a saját szerverem elérésehez is megfelelő volt a wifi kapcsolat. (Kiváló volt a medence mellől az óceánra tekintve dolgozni
Az ételek is kiválóak voltak, ahogy a biztonság is. Sohasem féltünk, de ez nem feltétlenül csak a közbiztonságnak köszönhető, hanem a csodálatos idegenvezetőnknek is, aki mindig vigyázott ránk. Felhívta a figyelmünket arra, hogy hova lehet turistaként menni és nyilvánvalóan mindenhová elkísért minket.
Sok-sok érdekes helyet fedeztünk fel vele, bevezetett minket Kenya rejtelmeibe. Ez nem csak egy szokványos utazás volt, ahol csak turistalátványosságokat tekinthettünk meg, hanem ténylegesen belekóstolhattunk az igazi kenyai életérzésbe.
Így aztán október végén ismétetlen megcélozzuk Kenyát és odarepülünk.
Életreszóló élmény volt számomra ez az utazás, mindenkinek csak ajánlani tudom az idegenvezetőnket, Mathiast. (aki magyarul és angolul is beszél!)

Elérhetősége: +24735570013
Írjatok neki WhatsAppon

email: manrizo2006@hotmail.com
Csatolt kicsinyítések
kenya-love-trust.jpg   kenya-alma.jpg  
Fifi nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
Indiai-óceán, Kenya, Nairobi, Turkana-tó, Viktória-tó

« Egyiptom | - »


Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolvaA pontos idő 23:22 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.