Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/index.php)
-   Csehország (http://forum.utazas.hu/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Csehország (http://forum.utazas.hu/showthread.php?t=169)

Utazás 2010-08-03 10:58

Csehország
 
Egy általános Csehország téma, ahol mindazon Cseh területekről beszélgethetünk, melynek még nincs külön témája. Ida jöhetnek az általános Csehországgal kapcsolatos kérdések és válaszok is, szóval bármi ami Csehország.

Beszélgetés a Cseh sörökről, lányokról, városokról és tájakról. A kultúrájukról, ételeikről, szokásaikról...

The Goran 2010-08-04 09:55

A Szász Svájc valami eszméletlen szép. Egész a Német határ közelében van, de amikor régen ott jártam engem lenyűgözött.
Túrázóknak igen ajánlott, mert gyalogolni bizony kellett.
Hihetetlen sziklaalakzatok vannak arrafelé, plusz Drezda és Königstein is a régió látnivalói az Elba partján. Csak ajánlani tudom!

Kvacs 2010-10-08 21:45

Jicin és annak főtere a kedvencem. Emlékeztek még a Rumcájsz mesére?
Abban volt a szivárvány, aminek az egyik vége az erdei tavacskánál, vagy forrásnál volt. A másik pedig Jicin főterén a kútnál.

A homokkősziklákról ugrott be mindez, mert bizony Jicin környékén is rengeteg van belőlük, nem csak Szász Svájcban.

Zsófi 2011-04-24 09:01

A tavaszi szünetet kihasználva kicsit utazgattunk a világban. Egyik ismerős ajánlotta, hogy nézzük meg Csehországban Cesky Krumlov nevű kisvárost. Elég gyanakodva fogadtuk, mert még sosem hallottunk róla, de addig mondogatta, hogy csodaszép, még végül meggyőzött minket.

A város hegyek között fekszik, a Moldva partján. Már a környék is gyönyörű. A folyó a városban olyan hajtűkanyarokat vesz, hogy meghatározza a városrészeket. Az egész város egy az egyben történelmi műemlék. A legújabb házak benne barokk koriak, és nincs két emeletesnél magasabb épület. A házak olyanok, mintha sziklába lennének építve. Az egyik hajtűkanyar nagy védelmet nyújt az itt található, Csehországban második legnagyobb várnak. Belülről is gyönyörű épületegyüttesben két múzeum is van. A vár védelme két medvére van bízva.
A városban autóval nehéz a közlekedés, mert nagyon szűkek az utcák, és szinte mindegyik egyirányú. A gyalogos közlekedés már jóval hangulatosabb. Mindenhol szűk, macskaköves utcák, hidak vannak. A főtér engem kicsit Telcsre emlékeztetett, de nagyon tetszett. A Moldvának itt rengeteg kis ága, mellékfolyója van, amik az egész várost behálózzák, rengeteg apró szigetet képezve.
Mindennek ellenére Cesky Krumlov egy élő város, ahol sok turista megfordul. Nagyon sok étterem, szálloda várja a látogatókat, de valahogy eloszlik a tömeg. Az sem mellékes, hogy itt gyártják az Eggenberg sört.

Zsófi 2011-04-24 17:24

Český Krumlov képek
 
Csatolások: 6
Feltöltöttem néhány képet Český Krumlovról:
Csatolás 870Csatolás 871
Csatolás 874Csatolás 873
Csatolás 872Csatolás 875

Edit 2011-07-24 10:15

Csehországba én először Prágában jártam, sok mást nem is láttam belőle. Hazafelé álltunk meg pihenni Telc városában, amiről nagyon sok szépet hallottunk. Állítólag a világ legszebb városa. Szerintem nagyon sok gyönyörű város van, így azt nem mondanám, hogy legszebb, de az biztos, hogy nagyon jó volt itt pihenni a hosszú út során. A város nagyon kicsi. Megnézését mi a kastély udvarával kezdtük. Nagyon szép, természetes gondozott parkja van. Tó, patak, kacsák, hatalmas fák, virágzó óriási rododendron bokrok, kiskacsák, minden volt, ami egy parkba kell. Utána tértünk be a tényleges városba. Olyan volt, mintha valami babavárosba, vagy egy film díszletébe csöppentünk volna. Gyönyörű, egymással harmonizáló házak, tiszta lekövezett utcák. És minden meglepően olcsó volt. Egyetlen hátrány az volt, hogy a főtéren nem volt igazán árnyék. Ettünk egy fagyit, sétáltunk egyet, aztán indultunk tovább Magyarországra.

Artemis 2011-08-04 16:41

Én eddig csak két városkában voltam de most biztos körbe akarom járni. Hihetetlen szép volt. Mint egy időutazás a középkorba (csak tiszta minden). Mind a kulturális, mind a természeti értékek kedvelőinek erősen javasolt.
ui.: ja és a sör olcsóbb mint a víz (nem városi legenda!!! :) )

Naveed123 2013-08-22 12:06

posting
 
Jicin környékén is rengeteg van belőlük, :eek:

kovacsszandra345 2019-06-26 16:16

Sziasztok! Jár még erre valaki? Ha igen, volt már Kutna Horában? :)


A pontos idő 06:15 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.