Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/index.php)
-   Magyarország (http://forum.utazas.hu/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Geocaching (http://forum.utazas.hu/showthread.php?t=205)

ProJó 2010-10-04 14:28

Geocaching
 
Biztos sokan szeretjük ezt a játékot, kirándulási formát. Beszélgessünk róla kicsit itt is.

A Geocaching lényege, hogy egy GPS segítségével kell "kincset", hivatalos nevén geoládát keresni szerte Magyarországon, vagy akár a határon túl is.
Majdnem bármelyik típusú GPS jó hozzá, bár egy autós navi nem biztos, hogy jó választás.

Magyar láda már majd 3000 van kint, ami azt jelenti, hogy biztos van mindenkinek a közelében. Vagy éppen ott, ahova kirándulni tervez menni.
Minden geoláda egy különleges helyre kerül. Szép kilátás, történelmi hely, egy érdekes rom, valamilyen nevezetesség, vagy csak a hely varázsa miatt választott helyre.
A láda többnyire valami konyhai doboz féle, ami fa odvába, sziklarepedésbe és hasonló helyekbe van elrejtve, úgy hogy lehetőleg véletlenül senki ne vehesse észre. Benne egy füzet, az igazoláshoz szükséges jelszóval és ajándék. Ez utóbbi valami apróság (pl. kindertojás figura), amit el lehet vinni ha újat teszel a helyére.

Én imádom ezt a játékot, mert mindig új helyekre jutok el általa. Lépten-nyomon vannak szebbnél szebb helyek az országban és észre sem vesszük őket. Geocaching során a műholdak és a GPS készülék segítségével mélységeiben is fel lehet fedezni ezeket!
Egészséges és jó játék, családoknak, baráti társaságoknak egyaránt!
Remélem nem veszitek reklámnak.

Honlap a részletekkel és a geoládák koordinátáival: http://geocaching.hu/

traveller 2010-10-05 10:01

Szerintem abszolút jó helyen van itt.
A gyerekek különösen tudják élvezni a geocachingot. Több ismerős van, aki arra "használja", hogy kicsalja a gyerekeket a természetbe és mozgásra bírja őket.

Jókedvűen, örömmel túráznak minden hétvégén. Néha csak pár száz métert, néha majd 10 kilométert.

Én magam is megyek néha ládázni, de nálam ez alkalomszerű. Főleg ha van hozzá társaság.

Panpa 2010-10-15 22:37

Érdekes, de csak ezért venni még egy kütyüt...
Autós GPS nem jó hozzá? Férjem úgyis örülne neki karácsonyra.

Panpa 2011-06-24 11:07

Jelentem egy segítőkész eladónak köszönhetően sikerült olyan GPS-t venni, amivel lehet "ládázni". Az egész család be van zsongva a kincskeresés miatt.

A gyerekeket szinte rá sem lehetett venni eddig a kirándulásra, túrázásra. Most lelkesen jönnek velünk gyalog és biciklivel egyaránt. Jó dolog ez nagyon.
Gyönyörű helyeken kirándul a család. Nagy-szénás heggyel kezdtünk, aztán pár további geoláda következett a Budai-hegységben. Családtagok látogatásakor néztük meg a környéket ládák után kutatva, így már közelítünk a 2 tucat találathoz.
Most 30 láda kinyomtatott leírásával fogunk nyaralni indulni Révfülöpre! Ez már talán túlzás, de ha arra gondolok mennyivel jobb, mint ha a TV elől nem lehet őket elrángatni!?


A pontos idő 14:11 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.