Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/index.php)
-   Norvégia (http://forum.utazas.hu/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Norvégia és látnivalói (http://forum.utazas.hu/showthread.php?t=267)

traveller 2010-12-13 09:58

Norvégia és látnivalói
 
Csatolások: 1
Csodálatos ország, csodás látnivalókkal. Norvégia lenyűgöző tájai tán egyedül a klíma miatt nem vonzanak annyi turistát, mint amennyit a látványosságok okán gondolhatnánk.
Vízesések, csodás fjordok, hegyek és megannyi más látnivaló vár ránk Norvégiában.

Hammerfest a föld legészakibb városa. A képen a város és fölötte a sarki fény látható.
Csatolás 621

Vándor 2010-12-18 10:23

Az egyik, ha nem a legszebb ország ahol jártam Norvégia. Egyben talán az egyik legdrágább is.
Tömegközlekedéssel utaztunk végig egész a sarkkörön túlra. Oslo - Bergen - Trondheim - Bodø - Narvik volt az elnagyolt útvonal. Ott még tettünk egy kitérőt Lofoten szigetcsoportra, majd délnek vettük az irányt.

Repülővel mentünk, az országon belül utaztunk vonattal (drága, de gyönyörű volt), busszal, hajókkal (ez végképp drága volt, de sokszor kihagyhatatlan), stoppoltunk is.

Igazán különleges élmény volt az éjszakai világosság. Nyáron voltunk, így északon már le se ment a nap. Egyébként is szeretem a naplementét, de amikor az hosszú órákig tart akkor még különlegesebb.
Látnivalókat nem is lehet felsorolni. Már az első fjornál is lepadlóztunk, aztán valahol a Geiranger fjord környékén aléltunk el teljesen. A táj, a hegyek, a víz jelenléte folyamatosan lenyűgözött minket. Ennyi vízesést és ilyen különlegeseket is ritkán látunk máshol.

Az étel is nagyon drága, mint szinte minden. Szerencsére a modern bolthálózatokban mindig van egy-két dolog, amit olcsón meg lehet venni. Viszont kár lenne csak ezeken élni. Lazacot nem szabad kihagyni. Lehetőleg Bergenban a halpiacon. Ezt mondja minden útikönyv is. :)

Rénszarvasokról nem akartam elhinni, de tényleg beléjük botlik az ember. Nem vacakolnak. Simán kint lófrálnak akár az országúton. (Most volt is hír, hogy egy részükre fényvisszaverő mellényt adnak, mert sok a baleset. Hát ez nem tudom vicc-e, de az alapja jogos.)

Aki nem volt még annak lehet hiába mesélem mindezt, mert nem lehet leírni. Tenger alatti alagutak, olyan helyek, ahol ha nem lenne nagyon hideg tömegnyomor lenne a turisták miatt. Naplemente a tengerparton, a nap eltűnése nélkül.

Pancsuri 2010-12-29 17:27

Szeretnék egyszer eljutni ám nem tudom hogy a legérdemesebb.Körutazással,vagy egy konkrét szállodai ajánlat keresésével????Ha egy konkrét városba mennék melyik lenne az amelyiknek sok elegáns szállodája van s a lehető legszebb helyei vannak,a tengerpartja is fürdőzésre alkalmas.

traveller 2012-01-17 09:48

Csatolások: 1
No ez a fénykép elég jól megmutatja, hogy aki a következő pár hónapban Norvégiába utazik, az milyen látványban részesülhet.
A kép a Lofoten-szigeteken található Reine halászfalut és a fölé magasodó hegyeket ábrázolja.
Csatolás 1096

Malex 2012-02-09 23:48

Norvégia lenyűgöző ország, nagyon szeretem. Tavaly júliusban jártam ott, és bár szükségem volt a tavaszi kabátkámra, egy életre szóló élmény volt. Oslo is nagyon szép város, de Bergen és környéke lenyűgöző.

Zsófikus 2012-04-27 10:39

Sziasztok,
Tudnátok segiteni, hogy mivel érdemesebb utazni Oslóból a Valle és az Odda nemzeti parkba majd vissza Oslóba? 2 hétre mennénk nyaralni, de egyelőre nem találtunk hasznos oldalakat.
Aki járatos a dologban, légyszives irja meg, hogy melyik a kifizetődőbb, esteleg küldhettek linket is autóbérlésre és szállásfoglalásra Osló és a nemzeti park közelében. Szállásnál nincsenek nagy igényeink
Köszike!

EBMZicke 2012-07-15 19:08

Csatolások: 3
Norvegia tenyleg csodalatos!Ha szabadnapos vagyok,neha a ferjemmel szoktam kamionozni.Ö leginkabb Oslo ,Kongsvinger,Moss,Horten,Lillehammer,Skien,stb környeket jarja be.

kerékpáros62 2015-02-27 20:43

Jotunheimen hegységben június közepétől keresünk egy hölgyet gyalogtúrákhoz
 
A világ egyik legszebb tájain a fjordok országában pld. Geiranger fjord, Trollveien,Bergen, Stavanger,Oslo útvonalon .... ~ három hétre.


A pontos idő 07:41 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.