Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/index.php)
-   Olaszország (http://forum.utazas.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Nápoly (http://forum.utazas.hu/showthread.php?t=350)

traveller 2011-03-06 09:17

Nápoly
 
Csatolások: 1
Olaszország harmadik legnagyobb városa Nápoly, a Vezúv és egy másik vulkáni terület a Campi Flegrei között félúton található.

Látnivaló természetesen akad bőven, többek közt a hatalmas üvegkupolával fedett passzázs a Galleria Umberto is Nápoly központjában van.
Csatolás 842

Edit 2011-03-08 08:57

Elég régen, még 1999-ben jártam Nápolyba. Nem tudom, hogy azóta mennyit változott, de engem eléggé megdöbbentett, mekkora különbségek vannak a város egyes részei között. A képen lévő Galleria Umbertoban mi is voltunk. Csupa elegáns üzlet és drága kávézó volt benne, meg hatalmas tömeg. De én akkor láttam először ilyet, hogy egy utcát lefedtek üveggel, és nagyon tetszett. Aztán elmentünk sétálni egyet, és bekeveredtünk a nyomornegyedbe. Hát az nagyon kiábrándító volt. Egy szobás lakásokban 5-6 ember lakott, az utcáról beláttunk a szobákba. Mindenki kint ült a lakások előtt a földön, mert nem volt máshol hely. Hatalmas kosz, rengeteg patkány mindenütt. Az utcai húsárusnál, meg mintha nyúzott macskát árultak volna. Mikor visszataláltunk a "turista negyedbe" eléggé megkönnyebbültünk. Másik érdekessége az volt a városnak, hogy minden felé gépfegyveres rendőrök mászkáltak, nem kis mennyiségben. Tiniként a nápolyi maffiát elég romantikusnak találtam, egészen addig.

etrex 2011-04-08 09:28

Nápoly szerintem egy csak rövid megállóra érdemes város. A belvárosban van pár igen szép épület, műemlék és természetesen a Vezúv, Pompei együtt megér még egy kis időt, de egyébként egy piszkos és kifejezetten nem szimpatikus város.

Edit 2011-04-10 10:23

Nekünk azt javasolták Nápolyban, hogy ne Popmeibe menjünk, mert nem igazán jó. Helyette egy másik ókori várost, Erkolanot javasolták. Ugyanabban az évben tűnt el ez a település a földről, mint Pompei, de ez kisebb falu, ezért kevésbé híres. Ez utóbbi miatt kevesebb kiránduló jár erre, és sokkal jobban megmaradt eredeti állapotában, mert nem hordták szét a köveit, festményeit szuvenírként. Mi egy egész napot töltöttünk ott és a Vezúvon, de lett volna még mit nézni, csak már nagyon hiányzott a hűsítő strand.
A Vezúv nekem más szempontból is örök emlék. A kráter felé egy darabig fel lehet menni autóval, de a tetejéig csak gyalog. Sehol egy fa, vagy bokor. Életemben nem égtem le még annyira. Nápoly környékén szerintem ezeket mindenképpen látni kell.

Gréti 2011-04-24 10:28

Tavaly többször is voltam Nápolyban nyaralni, kirándulni egy olasz ismerősömnél. Aki csak kirándulni, nézelődni jön ide, annak egy napnál nem érdemes több időt tölteni itt. Az összes látnivaló kimerül a bevásárlóutcában, és a várban. A szeméthelyzet javult az utóbbi időben, de még mindig nagy probléma. Nagyon büdös van Nápoly bizonyos részein, de ide a turisták nem igazán tévednek.

Gergo 2012-06-10 00:49

Munkát keresek
 
Ciao a tutti! Egy olyan kérdésem lenne mindenkitől, hogy aki itt lakik Napolyban, Licola vagy Bacoli környékén nem e tudna valami munkát, akármilyen jó lenne kint élek de kéne egy kis segítség aki tud kérek mindenkit hogy írjanak akár ide akár az e-mail cimemre gergoegyed@virgilio.it buona notte.


A pontos idő 02:44 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.