Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/index.php)
-   Síelés (http://forum.utazas.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Síelés Szlovákiában (http://forum.utazas.hu/showthread.php?t=455)

The Goran 2011-10-27 08:22

Síelés Szlovákiában
 
Szlovákiában szeretnénk idén síelni a kedvező árfekvés és közelség miatt, ám a minőségből nem szeretnénk nagyon leadni.
Olyan tapasztalt síelők véleményére lennénk kíváncsiak, akik ismerik a Szlovák sípályákat és tudnának nekünk olyan sícentrumo(ka)t javasolni, ahol nyugatihoz hasonló körülmények várnak ránk.
Elsősorban a megfelelő liftek és nem túl hosszú sorok szempontjából ragaszkodnánk egy bizonyos színvonalhoz. Szállás, pályák kezeltsége nem annyira kritikus, legfeljebb kicsit kalandosabb lesz a síelésünk, mint máskor.
Ki, melyik pályát ajánlaná nekünk? (+ melyiket nem?)

Minimum 20km pályahossz is szempont lenne.

Zsófi 2011-10-27 11:10

Szia!

Szlovákiában én Jasna- Chopok sípályát tudom jó szívvel ajánlani. Viszonylag hóbiztos, elég nagy, és változatos pálya. Bár évek óta nem voltam ott, de emlékeim szerint elég sok lift van, bár egyik másik nem a legmodernebb. A sorállás sajnos megvolt, de a pályák nagyon jól kezeltek voltak. A büfék olcsók, és színvonalasak. Én kb 3 évig jártam oda.

Tale is jó választásnak tűnik. Ott nem volt sorban állás, de sokkal kisebb pályarendszer. Igényes pályák voltak, de itt nem csúsztam túl sokat, így mást nem nagyon tudok mondani róla.

Donovaly nekem nem tetszett, bár amikor én voltam, egyáltalán nem volt sorbaállás. Nagyon rossz idő volt, így az befolyásolja a véleményem. Viszont a büfé nagyon alacsony színvonalú volt. A tea csak forró víz volt filterrel, ha akartál bele cukrot, citromot, akkor plusz pénzt kértek.


A pontos idő 04:25 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.