Utazás Fórum

Utazás Fórum (http://forum.utazas.hu/index.php)
-   Utazási irodák (http://forum.utazas.hu/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Hadüzenet az illegális utazásszervezőknek (http://forum.utazas.hu/showthread.php?t=62)

CubaFiesta 2009-12-10 12:35

Hadüzenet az illegális utazásszervezőknek
 
Figyelemre méltó cikk jelent meg tegnap a nol.hu oldalon.

"Megelégelte nyolc Zala megyei utazási iroda a turistautakat feketén szervező konkurenciát. A keszthelyi ügyészségen feljelentést tettek több illegálisan dolgozó utazásszervező ellen. Az irodák harcos fellépése nem független a gazdasági válságtól: egyre kevesebb az utas, mind kiélezettebb a küzdelem az ügyfelekért."

A teljes cikk itt olvasható>> Hadüzenet az illegális utazásszervezőknek

Érdemes elgondolkodni, hogy néhány ezer forintos "spórolásért" megéri e kockáztatni a garantált utazást.

Ki mit gondol erről?

Cubafiesta

harzol 2009-12-10 17:48

Engem talán kevéssé érint a dolog, mert amit lehet magunknak szervezünk meg. Lefoglaljuk a szállást, megvesszük a repülőjegyet, vagy összeszervezzük az autót.

Ha viszont mégis utazási irodával utazunk, akkor az valami komolyabb út. Azoknál talán ritkább az ilyen nem bejegyzett utazásszervező.

Egyébként is úgy gondolom, hogy nem a gyakori utazók a célközsége ezeknek a nem bejegyezett "vállalkozóknak". Sokkal inkább az egyszeri olcsó lehetőségre lecsapó, amúgy nem nagyon utazó emberek.
Olyanokat szólítanak így meg, akik egyébként nem nagyon utaznának. Sokszor talán ismerettségi körben terjesztik az utat.
Hozz még x embert és kapsz némi kedvezményt. Én legalábbis ilyenről is hallottam már és nem mentem utána, de ha jól gondolom nem állt az út mögött bejegyzett vállalkozás. Ebből adódóan nem is biztos, hogy olyan olcsóak ezek az utak. Nem a piacon, ár alapján, vagy minőségi szempontok alapján döntenek ilyen utak mellett az emberek, hanem egyszerűen azért, mert az ismerős erre próbálja rábeszélni őket.
Lehet máshol, hivatalosan jobb szolgáltatást kapnának olcsóbban. Arról már nem is beszélve, hogy a kényes eseteket (lerobban a busz) az ilyen egyszeri utazásszervezők nem fogják tudni megoldani.

Szerintem tehát nekünk utazóknak az érdeke, hogy elkerülje az ilyen ismerős, ismerősének ismerőse által szervezett utakat. Arról már nem is beszélve, aki apróhirdetésre, vagy hasonlóra jelentkezik.

Persze ettől még a másik oldalról, a hatóságok által is fel kell lépni a jelenség ellen, de ettől nem lesz több utas az utazási irodákban. Rájuk mindentől függetlenül nehéz idők járnak.
Engem is érdekelne mások véleménye, mert mint írtam én csak kívülállóként gondolom ezt így.


A pontos idő 00:24 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.