Téma: Isztria
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-10-21, 14:00   #2 (permalink)
kvalcsi
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-08-12
Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 14
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Innen mentünk kirándulni a Rabac feletti dombon lévő középkori Labinba. Korábbi nevének, Albonának az első említése Kr. u. 285-ből származik. Számos történelmi, és kulturális műemléke miatt megéri ellátogatni ide. Az Isztria egyik legszebb óvárosában, többek között, egy csodás 15. századi velencei, gótikus templom, reneszánsz kastélyok, barokk paloták, és gyönyörű épületek csodálhatók meg. A szűk utcákban tett minden lépéssel érezhető a középkori, mediterrán atmoszféra. A velencei stílusban épült templom 35 méter magas harangtornyából remek kilátás nyílik Labinra, és Rabacra. Labin korábban bányászváros volt, így a Városi Múzeum alatt egy szénbányát is meg lehet tekinteni. Labin Matthias Flacius Illyricus szülőhelye. Az 1520-1575-ig élt Flacius híres reformátor, Luther tanítványa, a lutheránus teológia képviselője volt.
Igazi isztriai, mediterrán, ismeretlen falucska Krsan, mely 18 km-re található Rabactól, a Pican és Pazni felé vezető úton. Műemlékei közül néhány a 11. századból maradt fenn. Látnivalója a 13. századi, szinte omladozó erőd.
Csatolt kicsinyítések
isztria-tn_1hpim1568.jpg   isztria-tn_1hpim1571.jpg   isztria-tn_1hpim1572.jpg   isztria-tn_1hpim1574.jpg   isztria-rabac-labin-torony-2.jpg   isztria-labin.gif  
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések