Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-11-24, 14:16   #5 (permalink)
traveller
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-10-10
Összes hozzászólás: 339
Hírnév szint: 15
traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Gornergrat - Zermatt

Dehogy írom én le.
Svájc gyönyörű és ha tehetném igen gyakran kerekednék fel és néznék szét különféle helyeken.

Itt van például az alábbi helyszín.
Zermatt közelében a Wallisi-Alpokban található a Gorner-gleccser szomszédságában található a Gornergrat, mintegy 3089 méteres megasságban. Obszervatórium és szálloda is működik itt, megközelítésé pedig Zermattból a Gornergrat vasút (Gornergratbahn) segítségével lehetséges legegyszerűbben. Ez egy fogaskerekű vasút, ami egyben Európa legmagasabban fekvő vasútvonala is.
Zermatt és környéke amúgy is a szívem csücske, hisz nem lehet belsőégésű motorral ellátott autóval közlekedni és így csak elektromos járművek vannak mindenfelé.
Zermatt az egyik végállomása a Glacier Express vasútvonalnak, ami mintegy 7,5 óra alatt ér St. Moritz városába. Ezen nagy álmom végigvonatozni egyszer.

A közelében található a nemrég Index címlapon is bemutatott Monte Rosa menedékház is, ami szintén a környezetvédelem egyik szimbóluma, mint az egész környék úgy általában.
Visszatérve Gornergrat-ra. A környéken természetesen számos síterep is van, ami nekem is nagyon sok pénzt megérne, de ez már Svájci viszonylatban is drágának számít.

Gleccser a lábunk alatt, hegyek mindenfelé, melyek közül egy ki is emelkedik. Mind látványban, mind magasságban. A fényképen is látható.

Ez pedig nem más, mint a... Tippeket hozzászólás formájában lehet küldeni. A győztesnek (na jó és mindenkinek) belinkelek egy szenzációs videót.

svajcban-nyaralni-telelni-gornergrat.jpg
traveller nem elérhető   Válaszol idézettel