Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-12-05, 19:54   #27 (permalink)
Emőke1
Új tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0
Emőke1 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás A mi nyaralásunk 2008-ban

Úgy,mint Kvalcsi mi is 2008-b1n voltunk Törökországban. Mi Sidét választottuk, íme egy kis leírás:
Neckermannal töltöttünk el 11 napot Sidében. Hozzáteszem szubjektív, és erősen elfogult vagyok Törökországgal, de megpróbálok tárgyilagos lenni. A hotel Kumköyben van,Side belvárosától 3-4 km, kb. 350-400 m-re a saját strandjától, amit a három Boztepehotels lánchoz tartozó hotel vendégei használnak. Traktorvontatta kisvonat visz lesz félóránként, és hurcol vissza. Kb.13-14 fordul naponta.
A szálló közepes méretű, kb.300 szobája lehet, 5 szinten. Kellemes barna tónusú lobby bárral, rattan bútorokkal. A szobák egy része a kertre néz, ezek nagyon zajosak, egy része pedig utcára, illetve üres telekre. Szerintem gyerekekkel utazóknak ez a jobb választás.Mindenütt makulátlan a tsztaság,szinte egész nap takarítanak, rendet tartanak. Biztonságos szálló, biztonságiőrökkel a bejáratnál, és a kertjében is körbejárnak időnként. Több medencéje van, egy 1,4 m-es két kisebb gyerekpancsolóval az áttermi szinten, egy nagymedence 1,5-ös a kertben, külön csúszdásmedence, és egy hullámmedence. A kertben kis fából készült pihenőházak sorakoznak, szivacs kerevetszerű fekvő-ülő alkamatosságokkal. Vaan egy kicsi kis baromfiudvar kacsa , pulyka, csirke stb. Kis amfiteátrum színpaddal az esti műsoroknak, illetve külön gyerekklub is fellelhető.
Ellátást illetően nem hagy kívánnivalót maga után, szinte egész nap lehet enni,inni. A főétkezések büféasztalosak, de ebéd elfogyasztható a medence melletti pool bárnál, vagy akár a parton is. Itt szerényebb a választék, de jól lehet lakni.
Nagyon kedvesek az ott dolgozók, mondhatom családias hangulat van. Kedvesek A magyar animátorok is, sajnos nehéz érvényesülniük a sok rút német mellett.) Az idegenvezető telepített, hetente 4x van a szállóban, bármivel lehet hozzáfordulni,és ami nagy pozitívuma, megmondja melyik kirándulásra érdemes befizetni, melyikre nem, mert gagyi. Igaza is van. Mi Alanyában voltunk a Neck-kel nagyon klassz, kompakt kis túra volt sok látnivalóval és mégsem volt túl fárasztó. Hajókázás , Vár, Dim-Cay, Cseppkőparlang, és bazározás szerepelt benne, mindenre jutott idő és nem volt ,megterhelő sem.
Viki az ott élő idegenvezető pedig nagyon kedves közvetlen fiatal lány, érdekes dolgokaat mesélt, pont annyit mondott, amennyit kell.
Perge, Aspendos, Antalya kirándulást egyénileg intéztük, egy nap alatt. Indok: 38-40 fok. Antalyaában érdemes felkeresni a Kursunlu vízesést, üdítő kis oázis a forróságban, és a Régészeti Múzeumot. Az egy csoda. Perge nagyon klasszul megmaradt római kori település, szép fórummal, fürdőházzal, de mindenképpen a reggeli órákban érdemes megnézni Aspendos:hát Epidaurosznál monumentálisabb a színháza, és szinte tökéletes állapotú. Megdöbbentő.
Megnéztük a Fire of Anatolia c. show -t a Sidei amfiteátrumban ( ókori) hely és elődadás azt hiszem nem kell kommentár.
Manavgatban elmentünk a nagymecsetbe, gyönyörű ólomüveg ablakok, és díszítések, csudaszép szőnyegekkel, márváványból faragtt belsővel. Voltunk a piacon is, ami inkább bazár de azért jópofa, és megér egy délelőttöt.
Az emberek nagyon kedvesek, akkor volt a török -német meccs, és a kislányommal, meg a többi magyarral vettünk török zászlót mintázó pros pólót, félhod+csillag rajta és így vonultuk vacsorázni meg Sidébe is egy kis sétára. A szálló személyzetén is ilyen póló volt, úgyhogy nagy sikart arattunk, de Sidében is sokan megtapsoltak és éljeneztek (Mondjuk én tényleg a törököknek szurkoltam, és kér,hogy Rüstü kapus benyelte a második gólt.) Egy dolog nem tetszett a sok nagyarcú, bunkó német. Ezekenél még az oroszok is jobbak.
Azt ajánlom, pát szót tanuljon ,meg törökül. aki idekészül, néha jobb mint a baksis
Emőke1 nem elérhető   Válaszol idézettel