Téma: Magas-Tátra
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-12-07, 10:05   #2 (permalink)
harzol
Adminisztrátor
 
Csatlakozott: 09-10-01
Összes hozzászólás: 107
Hírnév szint: 10
harzol a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Mi is rengeteg helyen jártunk már a Magas-Tátrában és egy szem gyomorrontást leszámítva csak szuper jó élmények kötődnek hozzá.
Tátralomnic és Ótátrafüred, valamint a Csorba-tó környékén többször tájfutó verseny és edzés keretében jártunk, de persze legtöbbször kirándulni mentünk a Tátrába.
Poprádi-tó és környéke, a Rysy környéke volt az egyik gyakrabban látogatott terület. A Lomnici-csúcs bár szép és jó volt, de azért mégis csak lanovkával mentünk fel. Ráadásul már igen régen is volt, gyerekként pedig az maradt meg jobban, hogy augusztusban hógolyóztunk a Kő-pataki-tó környékén.
Még keletebbre nekem a Zöld-tó és maga Zöld-tavi völgy jött be legjobban. Itt amolyan futó kirándulás keretében jártam, bár a vége fele volt pár olyan szakasz, amit inkább gyalogoltunk, mert májusban még akadt pár hófolt.

Ahol viszont tényleg többször jártam és valamiért sztenderd útvonalnak számít az a Kis-Tarpataki-völgy, Téry menedékház, majd kicsit tovább a Vörös-torony-hágó láncos szakaszai és végül lefelé a Nagy-Tarpataki-völgy.

Sajnos az elmúlt pár évben nem jártam a Tátrában. Mikor legutóbb mentünk volna, akkor pont a viharkárok miatt lett lefújva az út, mert le voltak zárva az érintett területek.
Lassan jó lenne újra menni!
harzol nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések