Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-01-06, 12:24   #1 (permalink)
kvalcsi
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-08-12
Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 14
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Ferihegyi reptér megközelítése

http://www.weekendbus.hu/

2011. január 1-ején indult az az új ferihegyi buszjárat, amely egyelőre az ország uniós elnöksége idején, azaz a következő fél évben közlekedik a két ferihegyi terminál és a főváros csomópontjai és szállodái között. A Weekendbus Zrt. által üzemeltetett buszjáratról a repülőtér dolgozói és az utasok is egyelőre keveset tudnak, és bár többen szálltak fel a BKV járatára, azért magyar és külföldi utasok is üdvözölték az új szolgáltatást.

Korrektnek tűnik, főleg ha a BKV buszaival összehasonlítjuk ezt - mondta az [origo]-nak Mátyás, akivel a Ferihegy 2A terminál érkezési oldalán beszélgettünk a buszmegállóban, ahol a Weekendbus Zrt. új reptéri szolgáltatásával és az árakkal ismerkedett. A fiatalember elmondta, hogy sokszor fordul meg Európa repülőterein és tapasztalatai szerint a Weekendbus tarifája olcsóbb mint a legtöbb repülőtér hasonló szolgáltatása.

A társaság január 1-ején indította új szolgáltatását, amely a tervek szerint Magyarország uniós elnökségének idején, a következő félévben működik és ha beválik, a cég esetleg folytatja a szolgáltatást. A Weekendbus egyelőre négy járművet működtet a Roosevelt tér, Erzsébet tér, Blaha Lujza tér, Keleti pályaudvar, Stadionok, Népliget, Ferihegy 1, Ferihegy 2 útvonalon, a buszok félóránként közlekednek és az utolsó éjfélkor indul Ferihegy 2-ről. A jegyek 5 euróba kerülnek, de lehet fizetni forintban is, így 1400 forintot kell leszurkolni a sofőrnek.

Mátyás szerint igénybe venné a szolgáltatást, ha a városba készülne, bár azt furcsának tartja, hogy akkor is 5 eurót kell kifizetni a jegyért, ha Ferihegy 2-ről az 1-es terminálra megyünk és akkor is, ha mondjuk az Erzsébet térre. Az Oroszországból érkező Irina és férje szerint ez még így is megéri. A pár többször utazott már a két terminál között taxival és előfordult, hogy 5 eurónál nagyobb összeget kértek el tőlük. Ha pedig a belvárosi szállodánkba megyünk, mindenképpen jobban megéri, mint a 20-30 euróba kerülő taxizás - mondták. A két terminál közül egyedül Ferihegy 1-re lehet vonattal is eljutni, ide a Nyugati-pályaudvarról indulnak vonatok.

Az éppen a megállóban várakozó járat sofőrjétől megtudtuk, hogy magyarok és külföldiek egyaránt váltottak már jegyet a buszra, de egyelőre kevés az utas, többen használják a BKV 200-as jelzésű járatát. A buszvezető szerint ez csak azért van, mert egyelőre nincs bevezetve a szolgáltatás. A repülőtér érkezési oldalán mi sem találtunk ismertető anyagokat, szórólapokat, vagy feliratokat, amelyek felhívnák az érkezők figyelmét a buszokra. Két információs pultnál is érdeklődtünk, de érdemi felvilágosítást itt sem kaptunk a buszokról. Az itt dolgozó hölgyek csak annyit tudtak mondani, hogy egy nagy barna buszt keressünk, de sem a jegyárakról, sem az útvonalról nem tudtak részleteket. Nedeczky Tibor, a Weekendbus ügyvezetője szerint a megállóban ugyan volt egy tájékoztató tábla, de azt valaki néhány nap alatt leszerelte.

A cég honlapja részletes információkat közöl a járatokról, de angol nyelven csak az árakról találtunk egy pdf fájlt, valamint egy Google fordítót is bekötöttek az oldalra, így az országba érkező diplomatáknak sem lesz könnyű dolguk, ha busszal szeretnének bejutni a városba.
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel