Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-03-26, 14:09   #4 (permalink)
Edit
Tag
 
Csatlakozott: 09-10-03
Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 15
Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Edit már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nagyon sok érdekes hely van Dániában, de tényleg nagyon drága ország. Én Odense-ben voltam 3 napot, onnan kirándultunk minden felé. A közelben van Egeskov kastély, ahol 15 múzeum és játszótér van, egész napos kirándulásnak megfelelő. Odenseben leginkább Andersen emlékeivel találkoztunk, de van állatkert is.
Megnéztük a Hamlet várat Helsingorben, az is érdekes volt. Ott van egy nagy akvárium, amiben a helyi tengeri élővilágot mutatják be. Ez egy kicsit csalódás volt, mert leginkább szürke halak voltak, mi meg valami trópusi akváriumra számítottunk.
Ahova sajnos nem jutottunk el, az Roskild, ahol viking hajó múzeum van, és a Lego város, ami nagyon messze volt tőlünk.
Koppenhága nekem nagyon tetszett. Vettünk olyan kártyát, amivel a múzeumok nagy része és a tömegközlekedés ingyen volt. Tivoliban is jártunk, de csak nézelődni, és a hangulat kedvéért. Sajnos a hullámvasutakra felülni elég drága, de az egész napos városnézések után jól esett kicsit a jó hangulatban megpihenni.
A bicikli közlekedés tényleg hihetetlen, de nem szeretik, ha a turisták is bicikliznek. Ezt egy ottani ismerős mondta.

Mi csak egy hétig voltunk ott, de elég kicsi szeletét néztük meg Dániának.
Edit nem elérhető   Válaszol idézettel