Téma: Zakynthos
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-03-28, 11:18   #11 (permalink)
Moe
Új tag
 
Csatlakozott: 11-03-28
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
Moe a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Mi 2 éve voltunk, utazási irodával, busszal.
Hihetetlen szép hely.
Maga az út jó volt, mert ez az iroda nagyon jól csinálta és megbízhatóak is mindenben. De rohadt hosszú volt. Mire odaértünk, úgy néztem ki, mint aki 2 napja nem aludt. Az összes fotón ilyen meggyötört fejem van.
Emlékezetes maradt az, amikor éjjel beléptünk Görögbe és a kb. 3 órás szerpentines részen mentünk. Kopp sötétség, szakadékok, éles kanyarok, a busz meg is csúszott. Akkor megijedtem, gyomrom görcsbe rándult és onnastól végig hányingerrel küzdöttem. De csodás volt mégis és az a táj!! A sziklák, a növények.
Zaki tényleg nem görögös hangulatú, mert a földrengés majdnem mindent ledöntött, így a házak már modernek. De a táj meg olyan szép, hogy kárpótolja.
A sziget belsejében vannak görögös régi falucskák, régi házakkal. Sok helyen az utca olyan keskeny, hogy 1 kocsi fér el.
Az Ibéria apartmanban voltunk, nagyon szép volt, az ágy baldachinos. Ez Agios sostishoz van közel, de lehet az utazási iroda foglalja, mert ki volt táblázva.
Voltunk egésznapos hajóúton, gyönyörű volt. A Navaggiohoz nem tudtunk kikötni, mert olyan hullámok voltak, hogy páran pánikoltak is.
1 napra béreltünk robogót meg kocsit (6-an), bejártuk a szigetet a part mentén. Ezt nagyon ajánlom!
Fizettünk elő vacsikat egy étteremben minden estére. Ezt legközelebb nem fogjuk választani, mert bár olcsóbb volt így (ha jól emlékszem 9 E/fő/vacsi), de minden nap ugyanazokból az alapanyagokból csinálták a kaját. De persze ez változó lehet helyenként.
Egyik reggel korán keltünk és megnéztük a teknőst Laganasnál a kikötőnél. Akkor etetik. Nagyon szép, le is fotóztuk. Laganasnál ha továbbmegyünk, Kalamakihoz (olyan 40 perc séta), ott szinte senki nincs a parton, kihalt, szelíd hullámok, lassan mélyülő, látszanak a szigetek. Óriási élmény volt nekem, mert szeretem az ilyen nyugodt helyeket. Visszafelé meg pár lépés és a nyüzsgő Laganasban vagy, ahol tele van fiatalokkal, angolokkal, akik bulizni jöttek leginkább.
Mi 1 hétre mentünk, utazással együtt 9 nap, de nem volt elég. Kb. a 3-4. napon éreztem azt, hogy kikapcsoltam totálisan az itthoni dolgokból, munkából, stresszből és már alig maradt pár nap pihenni. 2 hét kellett volna.
Az utazás 2 főre 240.000 FT volt. 67.000 Ft/fő az utazás és szállás, főszezonban, 100.000 Ft a költőpénz 2 főre úgy, hogy mindent megvettünk amit szerettünk (ésszerűen). Kompdíj vagy 5000 Ft volt.
Remélem egyszer még eljutok
Moe nem elérhető   Válaszol idézettel