Téma: Thaiföld
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-04-28, 01:27   #6 (permalink)
keri
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Üdv Mindenkinek !

A gépemen a háttérkép éppen a thai nyaralásunk képeiből készített kollázs . Sikerült egy jó összeállítást készítenem . Legalább is számomra jót ! Lehet , megmutatom Nektek is . Mondhatom fénykép mániás vagyok.Bár még a profi képek készítését gyakorolnom kell... Szóval a lényeg az , h a nyaralás minden pillanata előjön , és ez annyira nagyon jó érzés...
Leírnám , mi a párommal hogy éltük meg az őszi Phuketi látogatásunkat .
Októberben 10 napot töltöttünk Phuketen , azon belül is Patongon . Innen mentünk programokra : Phi-Phi Island , James Bond Island , Dél-sziget túra ( Buddha látogatás , különböző piacok , elefánt szafari , Orchidea farm , Bang-Rong kikötő , thai éjszakai élet )
Egy napos utazás után megérkeztünk a szállodánkba, ami Patongon volt . Mi szállodásak vagyunk , szeretjük a kényelmet , és onnan indulunk útnak . Felkerestük a Robiékat , akiket a világhálón találtam pár évvel ezelőtt . Mivel Thaiföld már vonzott régóta , így elmentettem az oldalt , bízva abban , h egyszer teljesül az álom Robiékkal még itthon felvettem a kapcsolatot . Gondoltam szükség lesz rájuk , mivel az angol tudásom még gyengécske , bár dolgozom a javításon .
Robiékban nem csalódtunk . Sőt ! Úgy gondolom , sok olyan dolgot tudtunk meg amit nélkülük nehéz , vagy nem is lehetett volna .
Phuket , az "Andamán-tenger gyöngye" , Bangkoktól 850km-re délre a maláj-fsz-en lenyúló thai terület mellett helyezkedik . 49km hosszú és 21km széles . Thaiföld legnagyobb szigete és legkisebb tartománya . A phuketi nemzetközi repülőtér kb 50 perces autóútra van a nyugati partoktól .
Hat Patong a sziget legfelkapottabb üdülőhelye . Karon és Kata strandok is népszerűek , mi az utóbbin voltunk többször , ugyanis a Robiék itt élnek . A víz szuper , lassan mélyülő , hőmérséklete hibátlan , kb 30° , homokos parttal . A mi szállodánk kb 10 km-re volt Robiéktól . Többnyire ők jöttek értünk , ami nekünk kb napi 600 ftunkba került . A taxi vagy tuk-tuk drágább , és időnként lehúzósnak éreztük a txisok részéről . Talán kicsit kihasználják a turistákat . A közlekedést így lehet megoldani , vagy a bátrabbak bérelhetnek robogót . Ami lehet veszélyes is a fordított közlekedés miatt . Bár Patongon vannak olyan utcák is amik európai kresz szerint működnek . Szóval érdekes

1 . Első kirándulásunk alkalmával a Bang Rong kikötőben voltunk , láttunk helyi halászokat , mangrove erdőket , Gibbon rehabilitációs központot , útban a Bang Pae vízeséshez gumifa erdőket is . A sziget 1/3 részét gumifa ültetvények borítják . Kis edényekben fogják fel a fatörzsön ejtett metszésből kicsorgó kaucsuktejet . Ezután a vágást lehántolják a fát bekötözik és másik metszési felületet keresnek , h a kéreg regenerálódhasson . Erről ennyit
Vízesésről annyit leírnék , h a fiatalok egyik extrém szórakozása közé tartozik , h felmásznak a vízesés tetejére , ezt fokozatosan érik el , mindig egy kicsit magasabbra , és ugrálnak le . A lényege az , h a zuhatag medre sziklás és ha tévesztenek végzetes is lehet . Szemtanúi voltunk egy ugrásnak , kb egy 12-13 éves lány ugrott , komolyan idegfeszítő és borzalmas érzés volt . Végzetes nem lett az ugrás , de a medencéje sérült .

2 . Thailand tényleg híres szexturizmusáról . Nekem ezt ott látni , hááááát érdekes volt , de tetszet :-) Voltunk "A" negyedben , és Patongon a Bangla Road-on , ami éjszakára kissé átalakul :-) Buli hátán buli , rengeteg szebbnél szebb , férfiből lett nő , meleg párok , meg ami létezik minden...És ez ott olyan természetes , minthogy itthon elmész a gyerekeddel a játszótérre . Ez itt tradíció !
Ladyboy - ok nem tévesztendők össze a magyar tranvesztitával , és a melegekkel sem . Ez nem kigúnyolandó ! Sok esetben már a szülők kiválasztják melyik gyerek legyen Ladyboy ,kiskoruktól hormonkészítményt kapnak , ami "átvarázsolja" őket .
Ha valaki párban érkezik a "mosoly-országába" , a lányoknak nincs félnivalójuk , a thai lányok nem vetnek szemet a férfi egyedre


3 . Oltást nem vettünk fel egyet sem , végig thai kajákon éltünk , hasmenésünk max , a thai konyhára jellemző "nagyon csípősség" miatt volt . De az itthon is okozhat némi kellemetlenséget :-) Mikor Tunéziában voltunk , hazajövetelünk után még 3 hétig volt hasmenésem . Valószínű mindenki másképp éli meg ezt is . A kaják ... !!! Háááát , ha valaki bevállalós és szereti az újdonságokat fantasztikus kulináris élményekkel gazdagodhat . Kaja neveket nem írok , mert azokat "képtelenség" - számomra - megjegyezni Azért egyet sikerült : KAO PAD ez egy sült rizs , ami készülhet csirkével , sertéshússal , no meg tengergyümölcsével , persze jó csípősen halolajjal , sok zöldséggel . Megtanultam a receptet , Andinak és Nam-nak köszönhetően .
A gyümölcsöket frissen készítik , olyan gyümölcsből amiből szeretnéd : ananász , mangó , kókusz , papaja , banán , narancsok , lime , görögdinnye , licsi , longkong ...

4 . Voltunk hajókirándulásokon a fent említett szigeteken : Phang Nga öböl több , mint 40 mészkő oszloppal , James Bond - sziget , ami ismerős lehet a '74-es Az aranypisztolyos c J.B. filmből .
A lakatlan Ko Phi Phi Ley 4km-re fekszik Ko Phi Phi Don-tól , majdnem teljesen függőleges ,meredek sziklatornyok veszik körül . Ezek a csodák biztosítottak hátteret A part c. filmhez . A fő helyszín a Maya - öböl . Képek majd az albumban lesznek .

5 . A Dél-sziget túra szintén tartalmas volt . Voltunk egy igazán érdekes piacon , ahol sok esetben a szám is tátva maradt . Gondolok itt olyanra , h a sertés , de nevezhetjük malacnak is , teljesen kifilézve , a belsőségek is , amibe a belek is beletartoznak . Mindez egy része kirakva egy standra , sátorállvány ponyva nélkül és a malacunk maradéka kifüggesztve . Persze a Nap süt ezer ágra 35°-ban . Továbbá csótány paszta vagy krém , mindegy minek nevezzük , érdekes szaggal , egyébként gusztusosan tálalva . Sült bogárkák meg társai , szinte citromsárga csirkék ( felpucolva ) , rengeteg kívánatos zöldség és gyümölcs . Állatira tetszett !
Hopp , éjszakai piacon is voltunk ami Phuket legérdekesebb piaca a Talad Tai Rot , szombat és ha jól emlékszem vasárnap éjszaka van . Itt meg aztán MINDENt találsz naggggyon pici pénzekért .
A túra része volt a halpiac és a gyöngyhalászok látogatása is , a Három Strand - kilátó ahonnan szemünk elé tárul Patong , Karon és Kata strandja , elefánt park ahol lehet elefánt - tracking-elni .
Megnéztük a hatalmas Buddha szobrot ami egy hegy tetején ül , messziről nézve nem tűnik ekkorának .Hihetetlen az érzés !

6 . Programjaink között szerepelt az Orchidea - farmon tett látogatás . Ezzzzt , imádtam ! Nem jutottam szóhoz , nem tudtam hova kapjam a tekintetem . Mivel nőből vagyok , a virágokért oda vagyok...

Természetesen volt "pihenőnap" is , amit a szállásunkon töltöttünk . A személyzet kedves , bár tapasztaltunk már ettől kedvesebbet is . Negatívum , hogy 11 óránál előbb semmilyen bár , kávézó nem nyitott ki . Ez azért volt rossz , mert egy nyugodtabb , távolabb eső pici öbölben volt a szálloda . Persze ez nem rontotta el a nyaralásunkat .

A mi 10 napunkba ennyi fért bele . Remélem nem hagytam ki semmi hasznosat , érdekeset és nem sikerültem unalmasra sem !!!
keri nem elérhető   Válaszol idézettel