Téma: Amszterdam
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-07-04, 14:06   #19 (permalink)
Európa
Új tag
 
Csatlakozott: 11-07-04
Hely: Partium
Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
Európa már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Európa már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Akkor egy-két dolgot megemlítenék kempingezésünkről Hollandia fővárosában.

Egyik barátom születésnapja alkalmából arra gondolt hogy ugorjunk ki Amszterdamba pár napra bulizni egy jót, hát mit-mondjak, tetszett az ötlet így még négy haverral elindultunk autóval a biciklik fővárosába.

Arra az elhatározásra jutottunk hogy kempingbe megyünk és azt a pénzt amit a szállodára költöttük volna a bulizásra fordítjuk. Találtunk is egy ennek a célnak megfelelő sátorozó helyet és mivel nem főszezonban voltunk akadt is hely bőven, azt még hozzá kell tennem hogy tavasszal voltunk és az átlagosnál magasabb volt a hőmérséklet így szerencsénk is volt ami az időjárást illeti.

Az út kb. 18-20 óra volt, ködös-esős időjárás végig de ahogy megérkeztünk Hollandiába kisütött a nap, ennél több nem is kell ami a lényeg hogy az Amszterdami kemping foglalást követően, fáradságunk ellenére, nekilódultunk egy kis városnézésnek, hat mit-mondjak, hatalmas élményben részesültünk és itt most nem csak a piros-lámpás negyedre értem, már maga a látvány miatt megérte elmenni.

Amszterdam központjára szerintem több időt kell szánnunk mint egy nap, a különféle múzeumok és a csodalatos enyhen dőlt épületek látványa egyszerűen lenyűgöző nappal, este pedig a coffee shoppok és a piros-lámpás negyed "dolgozói" nyújtanak hatalmas élményt a turistáknak.

Sok híd és hajó, melyek a csatornákon közlekednek, sok ezer bicikli látható, nem hiába nevezik a biciklik fővárosának. Nekem nagyon tetszett amit ott láttam pedig szerintem Amszterdam látnivalóinak a negyedet ha láttam akkor jó, ezért is tervezem hogy visszamegyek oda hogy bepótoljam amit elszalasztottam.

amszterdam-hpim1652.jpg
amszterdam-img_0027.jpg
amszterdam-s6301338.jpg
amszterdam-s6301343.jpg
amszterdam-s6301372.jpg
__________________
Útvonaltervező Európa bármely pontjára! Gyors és egyszerű útvonaltervezés!
Európa nem elérhető   Válaszol idézettel