Téma: Mauritius
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-10-19, 15:35   #14 (permalink)
Aranka7
Új tag
 
Csatlakozott: 11-10-19
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Aranka7 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Edit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mi idén februárban voltunk kint és szuper jó időnk volt. Minden nap volt ugyan egy 5 perces eső és egyik délután egy 2 órás felhőszakadás, de ez már szinte kellett is.
Körbejártuk a szigetet, láttuk a fővárost, Port Louist, Mahébourg-ot, Pamplemousses-t. Voltunk a hindu szent tónál, Chamarel-nél, ahol a vízesést és a hét színű földet is láttuk.
Nekünk legjobban Ile-aux-cerfs jött be, ami már valóban mesébe illő volt. Sajnos csak 2 órát töltöttünk ott, mert a csónakot vezető helyi férfivel ebben állapodtunk meg.
Egyébként elég drága volt, de ezt magunknak köszönhetjük. A Taxissal sikerült jól megalkudni (35 euró/nap), de cserébe úgy tűnik a haverjaihoz hordott minket. Hiába spóroltunk sokat a taxin, ha utána a csónakos meg jól lehúzott minket.
Erre figyeljetek mindenképpen és az időjárásnak is nézzetek jól utána. Nekünk szinte már túl meleg volt, de aki a kinti tél alatt ment volt, hogy kicsit pórul járt. 20-25 fok kellemesnek tűnik, de ha mellé még néha esik az eső, akkor nem elég trópusi.

Mi a keleti parton a 4 csillagos Preskil Beach hotelben laktunk és nagyon elégedettek voltunk vele. Mauritius nekünk minden szempontból nagyon bejött, de az tény, hogy egy darabig biztos nem megyünk vissza. Egyrészt ugye nem olcsó, másrészt annyi szép hely van még a világon és Mauritiuson gyakorlatilag mindent láttunk már.
Szia. Szeretnék kérni tőled egy kis eligazítást. Jövő januárban vagy februárban utaznánk Mauritiusra vagy Kenyába 1 hétre. Még nem döntöttük el, bár idegenkedek Kenyától a tisztaság, az óceánban fürdési lehetőségektől, vagy esetleg ott is voltál már? Hova érdemes utazni, jó szállodát tudsz egy szuper nyüzsis helyen? Óceánban mikor lehet fürödni, úszni és búvárkodni /snorkelling/ a parton a hotelnál? Tudnak-e magyarul? Van élet esténként a parton, úgy mint a Balatonon? Dagály stb. zavarja-e fürdést. Milyen az idő olyankor? Fürdőcipő és oltás kell-e? Köszi.
Aranka7 nem elérhető   Válaszol idézettel