Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-11-27, 13:28   #17 (permalink)
Barebow
Tag
 
Barebow logója
 
Csatlakozott: 10-08-12
Hely: Horvátország, Mali Losinj
Összes hozzászólás: 32
Hírnév szint: 0
Barebow a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Barebow részére
Alapbeállítás Horvátország, Losinj sziget

Sziasztok!
Kevesen ismerik a magyarok közül Losinj szigetet. A magyar határtól mindössze 373km távolságra van és noha a Kvarner öböl része, mégis, éghajlata déldalmáciát idézi. A tengernek és a szárazföldtől való távolságának (50km légvonalban) köszönhetően, még a téli hőmérséklet is 10 fok körül alakul, így a sziget növényzete örökzöld, éghajlata szubtrópusi-mediterrán, citromfa, narancs és mandarinfa épp úgy megtalálható mint a pálma és fenyőfélék.
Losinj sziget partvonala rendkívül tagolt, így számtalan szebbnél szebb öbölben nyíllik alkalom a fürdőzésre. A tengervíz rendkívül tiszta, több, sokak által látogatott strand is megkapta, a kék zászlós besorolást.

Sokan félnek szigetekre utazni, tartva attól, hogy egy kis helyre lesznek "bezárva" korlátozott mozgási lehetőséggel. Losinj szigetet azonban Cres szigettől csupán egy 10m hosszú híd választja el, így több mint 75km hosszan autózhat a kirándulni vágyó. Cres szigeten is sok szép, hangulatos falu található. Valójában egy hét kevés is ennek a gyönyörű szigetnek a bejárására, megismerésére.
Részleteket a szigetről és látványosságairól honlapunkon találtok!

horvat-tengerpart-mai-kepek-018.jpg
__________________
www.cromega.com
Barebow nem elérhető   Válaszol idézettel