Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-12-18, 15:24   #5 (permalink)
mzs73
Új tag
 
Csatlakozott: 11-12-18
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
mzs73 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Dominika olcsóbb ha magad szervezed

T. fórumozók!
Szeretném megosztani veletek az élményeimet, hátha ezzel tudok tanácsot adni egy Dominikai utazáshoz. A párommal idén novemberben voltunk 12 napot Dominikán, teljesen saját szervezésben.
A repülőjegyet és a szállásfoglalást is az interneten intéztük.
A repülőjegy kettőnknek 400.000 ft-ba került, Budapest-London-Miami-Santo Domingo útvonalon. Ha így mentek szükség lesz amerikai belépési engedélyre, mert Miamiban nincs transit váró, be kell lépni az Usa-ba, hogy aztán félóra múlva egy emelettel lejjebb el is hagyd az országot.A belépési engedélyt az ESTA honlapján https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ lehet igényelni, ez 14 dollár.
Három különböző hotelban voltunk, mivel átfogóbb képet szerettünk volna kapni az országról.
Az első hotel Bayahibe-n a Be Live Canoa hotel volt, itt 3 éjszakát töltöttünk el, egy éjszaka kettőnknek all inclusive ellátással 62 euroba került. A hotel 4 csillagos, nagyon szép környezetben fekszik, a tenger kellemesen langyos és nyugodt, de nem teljesen kristálytiszta.
A második hotel Bavaro-n a Vik hotel Arena Blanca volt.85 euro/éj all iclusive. Sajnos a szobánkban a légkondi borzasztó penész szagot árasztott, rögtön kikapcsoltuk, így valamivel jobb lett. De amúgy sem volt semmi szükség rá, nem volt olyan nagy meleg. Az óceánpart nagyon szeles, a víz eléggé hullámos és hüvőskés volt.
A harmadik hotel Samana félszigeten, Las Galerasban lévő Grand Paradise Samana hotel volt. 77 euro/éj, szintén all inclusive. Az óceán itt kevésbé hullámos mint Bavaron, melegebb is, de sajnos sok a hínár.
Egyik helyről a másikra való eljutás viszont nem olcsó mulatság, és az utak állapota miatt nem túl gyors. Santo Domingoból taxival mentünk Bayahibere 120usd-ért. Bayahiberől Bavarora Gustavo transfer szolgáltatását vettük igénybe szintén 120usd. Bavaroról Samanára bérelt autóval mentünk. 4 napra béreltünk ki egy kis chevrolet aveo-t. Punta Cana-i reptéren vettük fel az autót, és Santo Domingo reptéren adtuk le, ez teljes biztosítással,(amit erősen ajánlok, mert a közlekedési morál katasztrofális) 550usd volt. Elég borsos ez az ár, de még mindíg ez volt a legolcsóbb megoldás. Tehát a közlekedés, amit mondjuk Thaiföldön nagyon könnyen és szinte fillérekből megoldasz, az Dominikán igencsak megdobja a költségvetést.Ezt az útiterv összeállításánál vegyétek figyelembe! Nagyon óvatosan vezessetek, néhol hiányoznak a csatornafedelek, vagy nagy úthibák vannak. A motorosok, gyalogosok,kutyák,keresztül-kasul cikáznak az úton. Egyszer-kétszer lovak is feltüntek. Aprópénz legyen kéznél mert a városokban a piros lámpánál szélvédőmosó fiúk szedik a vámot, gondolom ha nem adsz semmit, oda a tükör, mi ezt nem mertük kipróbálni, úgyhogy csengettünk szépen.
Az internet 4-6 usd/óra, a sebesség a csigáéhoz hasonló, tehát nagy türelmet igényel.
A hotelekben a hangulat csillagos ötös, mindíg szólt a merenge vagy más egyéb jó latin zene. Ezt még egy-két koktéllal megfejelve azonnali késztetést érzel arra hogy táncra perdülj.
Az időjárásról annyit, hogy majdnem mindennap esett az eső, de gyorsan jön, gyorsan megy típusú, tehát igazából nem zavaró. Fél óra múlva ismét ezer ágra sütött a nap.
A hőmérséklet nappal 30 fok körűl volt, de ha befelhősödött az ég, bizony előfordult, hogy fáztunk. Leginkább az otthoni kellemes nyári időhöz hasonlítanám az időjárást, de semmiképp ne számítsatok igazi forró kánikulára, ahhoz délebbre kell menni.Mindenkinek jó utat és tartalmas nyaralást kívánok, ja és Saona szigetet mindenképp látni kell, nagyon szép. Üdv!
mzs73 nem elérhető   Válaszol idézettel