Téma: Kenya
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-01-01, 18:07   #11 (permalink)
keri
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia Tündi 78!
Először is BÚÉK !
Ha átolvasod még egyszer a beszámolómat, még sok mindenre megkapod a választ. A többire egyenként próbálok Neked írni.
-Mi a Southern Palms Beach Resortban voltunk. Néztem képeket a "Ti" hoteletekről, nagyon ígéretes az is Többnyire mind helyi stílusban épült.
-Fürödnek az óceánban, mi is fürödtünk. Persze a hullámokkal dagálykor meg kell küzdeni, de nagyon élvezetes mikor a kellemes hőmérsékletű,nagy erejű hullámok felemelnek,dobálnak Veszélyesnek veszélyes, mint minden más óceán,de általában ésszel fürdőzik az ember, a képességeihez,úszás tudásához mérten. Nem hirtelen mélyülő, de ezt ugye mindenki szem előtt tartja...
-Úgy olvastam a Pappilon Lagun is a Diani Beachen van. Ez egy üdülő övezet,szálloda sorral a partszakaszon. Az oda bevezető útnál egy kereszteződésnél van a bevásárlóhely.A ti helyetekről nem tudom milyen távra van, annyira messze nem lehet. De ha a hotelből kértek taxit az oda visz,ha mondjátok mit szeretnétek. Gyalog? Hát lehet gyalog is, de akkor fel kell készülni a helyiek ostromára Ott végig árulják a szuveníreket és vásárlásra invitálnak.
-Mombasába Mathias -szal is lehet menni,és az irodákkal is.Kár lenne kihagyni!!
-Mathias egész jól beszéli a nyelvünket. Becsületes,megbízható profi idegenvezető! És HELYI, ami szerintem nem utolsó szempont.Helyi iskolába vele érdemes menni, úgy tudom oda irodák nem szerveznek programot.
-Mathiasra én egy másik fórumon találtam rá.És privát vettem fel vele a kapcsolatot.Majd adom az elérhetőségeit.
-Jó az € és $ is. Igazából majdnem mindegy. Ha dollárt visztek 2003 előtti ne legyen mert rosszabbul váltják. És legyen 1$-osotok,h a szállodában tudjatok adni a személyzetnek, ha virággal kedveskednek a szobátokba, a takarító fiúnak stb.
-Mi nem sétáltunk kettesben,csak ha programunk volt akkor hagytuk el a szállodát. Akkor is Mathiasszal. De láttunk turistákat sétálgatni.Szerintem azért nem kell annyira veszélyesnek gondolni,mintahogy sokan leírják,lefestik Kenyát. Az üdülő övezetre különösen figyelnek.
-A mi szállodánkban az árak olyanok voltak,mint itthon a hétköznapokban.És a bev.kp-ban is ha jól emlékszem. Drágábbnak nem drágább.
Ha vmi kimaradt írj még.Élményekben gazdag kikapcsolódást és nagyon jó utazást kívánok Nektek

Mathias :manrizo2006@yahoo.com Tel: +254735570013 Érdemes telefonon hívni, mert úgy tudom 3-án megy szafarizni magyarokkal,és akkor nem nézi a leveleket.

Remélem nem maradt ki semmi !
Üdv keri
keri nem elérhető   Válaszol idézettel