Szia Tündi 78!
Először is BÚÉK !
Ha átolvasod még egyszer a beszámolómat, még sok mindenre megkapod a választ. A többire egyenként próbálok Neked írni.
-Mi a Southern Palms Beach Resortban voltunk. Néztem képeket a "Ti" hoteletekről, nagyon ígéretes az is
Többnyire mind helyi stílusban épült.
-Fürödnek az óceánban, mi is fürödtünk. Persze a hullámokkal dagálykor meg kell küzdeni, de nagyon élvezetes mikor a kellemes hőmérsékletű,nagy erejű hullámok felemelnek,dobálnak
Veszélyesnek veszélyes, mint minden más óceán,de általában ésszel fürdőzik az ember, a képességeihez,úszás tudásához mérten. Nem hirtelen mélyülő, de ezt ugye mindenki szem előtt tartja...
-Úgy olvastam a Pappilon Lagun is a Diani Beachen van. Ez egy üdülő övezet,szálloda sorral a partszakaszon. Az oda bevezető útnál egy kereszteződésnél van a bevásárlóhely.A ti helyetekről nem tudom milyen távra van, annyira messze nem lehet. De ha a hotelből kértek taxit az oda visz,ha mondjátok mit szeretnétek. Gyalog? Hát lehet gyalog is, de akkor fel kell készülni a helyiek ostromára
Ott végig árulják a szuveníreket és vásárlásra invitálnak.
-Mombasába Mathias -szal is lehet menni,és az irodákkal is.Kár lenne kihagyni!!
-Mathias egész jól beszéli a nyelvünket. Becsületes,megbízható profi idegenvezető! És HELYI, ami szerintem nem utolsó szempont.Helyi iskolába vele érdemes menni, úgy tudom oda irodák nem szerveznek programot.
-Mathiasra én egy másik fórumon találtam rá.És privát vettem fel vele a kapcsolatot.Majd adom az elérhetőségeit.
-Jó az € és $ is. Igazából majdnem mindegy. Ha dollárt visztek 2003 előtti ne legyen mert rosszabbul váltják. És legyen 1$-osotok,h a szállodában tudjatok adni a személyzetnek, ha virággal kedveskednek a szobátokba, a takarító fiúnak stb.
-Mi nem sétáltunk kettesben,csak ha programunk volt akkor hagytuk el a szállodát. Akkor is Mathiasszal. De láttunk turistákat sétálgatni.Szerintem azért nem kell annyira veszélyesnek gondolni,mintahogy sokan leírják,lefestik Kenyát. Az üdülő övezetre különösen figyelnek.
-A mi szállodánkban az árak olyanok voltak,mint itthon a hétköznapokban.És a bev.kp-ban is ha jól emlékszem. Drágábbnak nem drágább.
Ha vmi kimaradt írj még.Élményekben gazdag kikapcsolódást és nagyon jó utazást kívánok Nektek
Mathias :manrizo2006@yahoo.com Tel: +254735570013 Érdemes telefonon hívni, mert úgy tudom 3-án megy szafarizni magyarokkal,és akkor nem nézi a leveleket.
Remélem nem maradt ki semmi !
Üdv keri