Téma: Kréta
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-02-11, 23:19   #16 (permalink)
bemapoe
Új tag
 
Csatlakozott: 12-02-11
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
bemapoe a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Hátizsákos túrázás Krétán

Kedves Kvalcsi!


Ha lehet, a segítségedet szeretném kérni Krétával kapcsolatban, mert eddig sehol nem találtam meg a nekem megfelelő információkat, pedig egész nap kerestem.

Három barátommal megyünk Krétára egy hétre, két fiú, két lány, nem a bulizós-tengerpartos lehetőségeket keressük, inkább túrázni, a szigetet felfedezni szeretnénk. Továbbá másik fontos kikötés, hogy alacsony költségvetésből szeretnénk megoldani, így mindenképpen egy tapasztalt Kréta-utazó segítségére van szükségünk Előre is bocsi a sok kérdésért, remélem, szívesen válaszolsz rájuk
  • Arra gondoltunk, hogy autót bérlünk, mert négyünknek ez a legrentábilisabb, továbbá mivel nagyon kevés az időnk, nem hagyatkozhatunk a buszokra. Ezzel kapcsolatos, hogy szerinted hol érdemes bérelni? Internetes oldalakon, vagy helyszínen, közvetlenül az irodától? Fontos kérdés, hogy mivel várhatóan sok cuccunk lesz, és ezeket a kocsiban hagyjuk, olykor akár egy teljes napra is, mennyire biztonságos táskát az ülésen hagyni? Mert ha nem, akkor mindent hátra kell pakolni, ahhoz pedig nagyobb autó kell, ami drágább. De ha nem muszáj, nem költünk erre, ha biztonságos a sziget ilyen szempontból.
  • A repülőn egyikünk feladott poggyászt is visz, mivel sátrat szeretnénk vinni. Kérdésem ezzel kapcsolatban: a vadkempingezés mennyire megengedett / megtűrt / elfogadott a szigeten? Elég sokat tudnánk ugyanis spórolni ezzel a megoldással, ráadásul kalandos is.
  • Másik kérdésem, hogy hol találok információkat túraútvonalakról? A szamáriai szurdokról biztos könnyen, de például nagyon szeretnénk megmászni a Psziloritiszt, ha lehetséges. Ide szerinted milyen felszerelés szükséges, mennyire van hideg augusztus végén? Egyáltalán megmászható? Ha nem, milyen magasabb hegyre igaz ez?
  • Olvastam, hogy a Szamáriai-szurdoki túra 16 km, és jó szurdokhoz hűen nem ott végződik, ahol kezdődik. Ez mekkora problémát jelent kocsival? Például van-e útvonal visszafelé? (persze 32 km nyáron elég meredek...). Vagy van valamilyen buszjárat, ami visszavisz oda, ahol a kocsit hagytuk?
  • Hol tudunk bevásárolni? Mivel kocsival leszünk, érdemes hozni otthonról kaját, konzerveket, vagy a helyi Tescóban, Lidl-ben magyar árakat találunk? Ezek nagyjából hol találhatók, a város szélén, mint nálunk?
  • Népszerűbb turistahelyekre mennyi a belépő? Van belépő például a szurdokba, a Balos-lagúnába, Spinalongára, stb? Mivel tényleg olcsón szeretnénk kihozni, szeretnénk elkerülni a drága helyeket.
  • Olvastam sok helyen, hogy vigyázzunk a földutakkal, a kis falvakban nem nagyon vannak táblák, nehézkes a közlekedés. Például mennyire reális veszély, hogy eltévedünk? Hol tudunk pontos térképet beszerezni? Akár GPS- akár papíralapú.
  • A konkrét kérdéseimről ennyit, ezen kívül a legjobban annak örülök, ha magad javasolsz az igényeinkhez passzoló (azaz nem zajos, inkább hátizsákos turistáknak való) helyszíneket, meglátogatni érdemes, szépséges öblöket, hegyeket, barlangokat, kis falvakat, stb. Bármilyen ötletet, javaslatot, amit esetleg nem tudhatok meg a napozós-strandolós turistákra kihegyezett beszámolókból, útvonaljavaslatokból

És még egyszer bocsi a sok kérdésért, de talán másoknak is hasznos lesz, ha ezeket leírja valaki egy helyre, úgy látam, hogy te jól ismered a szigetet, ezért kérdeztelek téged

Üdv
sok sikert a további utazásokhoz!
bemapoe
bemapoe nem elérhető   Válaszol idézettel