Téma: Kréta
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-02-15, 15:44   #19 (permalink)
kvalcsi
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-08-12
Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 14
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Kréta -Psziloritiszt.

Szia!

Találtam Neked rövidke leírást az egyik könyvemben Kréta legmagasabb hegyének (2456 méter) a Psziloritisztnek a megmászásához.
Iraklionból Tilisszosz falu érintésével Anógiába kell elmenni. Ide naponta indulnak menetrendszerinti buszok is. Anógia után a Nida-fennsíkra kell eljutni ami kb. 20 km-es göröngyös úton érhető el. Ez a kis táv bérautóval kb. 1 óra alatt tehető meg. A Nida-fennsíkon állnak a Anógia állattenyésztőinek nyári pásztorszállásai is. A kavicsos út először egy túristapavilonhoz, majd kicsit arrébb egy parkolóhoz vezet. Innen indul a túra a Psziloritisztre.
Az útra oda-vissza kb. 8 órát kell számolni. Az utat rendszertelenül hol piros pontokkal, hol pedíg kőpiramisokkal jelzik. Egyes szakaszok toronyiránt vezetnek a csúcs felé, így célszerű a lábat jól tartó, bokavédős cipőt viselni. A túristapavilon közelében található az Idi-barlang. Ez egy minoszi kultuszbarlang melyet a dórok Zeus születése helyéül nyilvánítottak. Egy másik hagyomány szerint Zeusz születési helye a Lassithi-fennsíkon, a Dikti-hegységben van.
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel