Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-02-21, 22:11   #36 (permalink)
Rebibaba
Új tag
 
Csatlakozott: 12-02-21
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
Rebibaba a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kedves Gabriel!
Én nem a csoportnál dolgozom, viszont nagyon nagyon szerettem volna önkéntes munkát végezni, vagy ahogy az előttem szóló ír, mosolyt csalni az emberek arcára.
Ezért elkezdtem utánnajárni a dolgoknak, leginkább a CICCD programja érdekelt,hiszen úgy hirdetik hogy nem kell pénz, ott megkeresheted ami szükséges stb stb. Viszont az MLM rendszer szerű hirdetési mód bennem is felvetett egy pár kérdést.
Mikor a régebbi hirdetésekben szereplő mailekre írtam levelet, kiderült hogy ezek közül egyik sem él, így választ sajnos nem kaptam, de elkezdtem magam körbejárni a dolgokat.
Itt is vagy egy regisztrációs díj amit ugyan nem hirdetnek, de 350 font az elindulás, ami fedezi az alap dolgokat. Az első pár hónap azzal tellik hogy a szállás, kaja, tanulás stb. árát utcai munkákkal összeharácsolod, igen ez még rendben is van, de a pénzből amit megkeresel magadra egy fillért sem fordíthatsz, mind az alapítványnak folyik be, és ebből un. zsebpénzt sem kaphatsz. Még ez is oké lett volna, gondoltam akkor vállalok munkát az utcai munka mellett, hogy megkeressem magamnak pl. a dezodorra, tusfürdőre és ilyen alapvető dolgokra valót amit ők nem biztosítanak. Viszont az oldalon ahol tájékozódtam kikötik, hogy ez idő alatt nem vállalhatsz más munkát, mivel reggeltől estig programok vannak. Tehát 14 hónapra elegendő költőpénzt kell kivinned magaddal....
A kérdésedre is megtaláltam a választ. A tanulók úgy léphetne tovább a "gaya" (az utcai munka szintjéről) egy fokkal magasabb szintre az iskolában ha credit pontokat gyűjtenek. Ezt a pontot a tanulás, az összeszedett pénz, és a beszervezett emberek után kapják, és ha nem gyűlik össze adott időn belül a megfelelő mennyiségű credit, akkor nem tudnak menni Indiába/Afrikába. Ez megmagyarázza mért nem kaptam választ a régebbi hirdetők egyikétől sem Ezen kívül megtaláltam egy lány blogját aki kiment az alapítvánnyal angliába többedmagával, és egy pár hónap után eljöttek, annyian hogy a 25 fős induló csoportból ketten maradtak csak ott.... Azt írja nem részletezi, hogy mért, de egyeltalán nem arról szólt sem a munka sem az iskola amit ígértek, és hogy egyet köszönhet az alapítványnak, hogy jófej embereket ismert meg akik most a lakótársai.
Rebibaba nem elérhető   Válaszol idézettel