Téma: Réunion
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-02-24, 16:27   #8 (permalink)
szegus
Új tag
 
Csatlakozott: 12-09-04
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
szegus a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok Amosis és DOM.

Igyekszem vàlaszolni a kérdéseitekre. Közben màr ideköltöztünk, két honapja vagyunk a szigeten.

Hogy lehet ide eljutni? A legegyszerûbb Pàrizson keresztul az Air France, Corsair vagy Air Austral jarataival. Esetleg Air Mauritiussal is. Az Air Madagascart nem ajanlom, elvileg az EU-ban feketelistan vannak (bar ide repulnek, ezt nem tudom hogyan). Repjegy évszaktol fuggo, olyan 800 es 1200 euro kozott mozog altalaban.

Hogy mi miert jottunk? Nekem a ferjem itt szuletett, a csaladja apai oldalrol itt el a mai napig. Megtetszett a sziget, eleg volt Parizsbol, es ugy dontottunk,hogy itt telepszunk le.

A gazdasagi helyzet persze nem epp rozsas, kb 30%-os a munkanelkuliseg, de ha jo diplomaja van az embernek akkor lehet allast talalni azert. A francia nyelv viszont elengedhetetlen, mivel szinte senki sem beszel angolul (sem). Mi sajat vallalkozast inditottunk, egyelore meg csak nagyon az elejen vagyunk...

Informaciot akkor szereztunk amikor itt voltunk helyben, csaladtol, emberektol, ujsagokbol, beadogattuk par helyre az oneletrajzot, stb...

Ami bonyolultabb, az a lakaskerdes. Ha nincs az embernek jo allasa jo fizetessel, akkor szinte lehetetlen lakast talalni, eppugy mint Parizsban, mivel ezermillio papirt kernek itt is a lakasberleshez. Az arak viszont valamivel olcsobbak Parizsnal, nekunk a 2 haloszobas lakasert havonta 800 eurot kell kipengetni ami eleg realis ar.

Ha az ember jon akkor a kovetkezokre kell felkeszulni: januar-februar a ciklonok es az esok idoszaka, nagyon meleg van, rengeteg a szunyog es nagyon nedves a levego. A ciklonok miatt elofordul hogy az ember 3-4 napig ki se tud mozdulni otthonrol (ezert ezt az idoszakot turistaskodasra nem ajanlanam). Julius-augusztusban huvos van (18-21 fok, este kicsit huvosebb) de szaraz az ido viszont a repjegyek dragak es sok a turista. A legjobb szerintem a szeptember-november illetve a marcius-majus kozotti idoszak.

Ami az arakat illeti, az attol fugg hogy milyen nyaralast akartok. Hostelek es hotelek vannak a szigeten, tobbfele arkategoriaban. Az ettermek, bisztrok arai parizsiak, egy menu fejenkent olyan 20 euro korul jon ki, viszont a kifozdekben nagyon finom carry-t (helyi etel) lehet kapni 5-6 euroert, ebbol mi pl a ferjemmel ketten eszunk egy adagot. A belepodijak, programok arai Nyugat-europaiak.

Remelem tudtam valaszt adni par kerdesre, ha pontosabb kerdes van irjatok nyugodtan es igyekszem ra valaszolni.
szegus nem elérhető   Válaszol idézettel