Téma: Kréta
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-05-16, 11:58   #26 (permalink)
kvalcsi
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-08-12
Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 14
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Kedves rálya!
Bizony egész más kategória egy Görög sziget és a szárazföld. Sartiban mi is nyaraltunk még 1998-ban 2 hetet és nagyon klassz volt. Sajnos már túl sok a túrista ott ahogy hallom, nem olyan nyugodt mint 16 éve.
Krétán még nagyon jó idő van szeptember elején is, és a tengerben is lehet fürdeni, mert nem hült le.
Jól gondolod, sokkal olcsóbban és jobban jöttök ki, ha egyénileg utaztok a szigeten. Így nem vagytok időhöz sem kötve annyira. Én még itthon elterveztem a napjainkat és készítettem a felkeresendő látnivalókról egy ismertetőt, amit a különböző utikönyveimből és a netről "ollóztam" össze, majd kinyomtatva vittem magammal, így én voltam a saját magunk idegenvezetője.
Benzinkutak vannak bőven, de amennyiben átmentek a déli oldalra, akkor nem árt, ha bőven van benzin a tankban, mert ott útközben nem igen emlékszem benzinkútra.
Ezt az útat nem ismerem a déli oldal felé amit tervezel, de a déli része Krétának tényleg sokkal nyugisabb, lényegesen kevesebb a túrista. Mi Makrigialoson nyaraltunk 2 hétig, ami Iearapetrától (Európa legdélebbi városa) keletre van 25 km-re. Gyönyörű a tengerparti sétánya Iearapetrának és van pár török időkből származó műemléke is. Még áll az a ház is, ahol állítólag Napóleon tartózkodott 3 napig. Innen át lehet délelőttönként hajózni Chrissi szigetre is, melynek Caribi hangulata van. http://www.ierapetra.net/chrissi.html
Aktuális árakról nem tudok korrekt választ adni, mivel 2012-ben nyaraltam utoljára Krétán és annak is a nyugati részén, ami szerintem drágább mint a keleti oldal. A napolaj, felvágottak, sajtok sokkal drágábbak minden hol mint nálunk. Amennyiben van hűtő a szállásotokon akkor valamelyik szupermarketben érdemes ásványvizet, sört, dinnyét, stb. venni és esténként azt fogyasztani az erkélyen, ha "karcsú" a pénztárca. Egyébként, ha svédasztalos a félpanzió, akkor elég lehet a kaja, max. egy-egy giros vagy gyümölcs kellhet napközben és persze sok folyadék. Mi szoktunk vinni hűtőtáskát és akkut, hogy a kirándulásokon is legyen nálunk innivaló.
Utikönyvként nekem a Tőzsér János: Álmaim szigete Kréta című könyve jött be igazán. Nagyon sok hasznos információ van benne. Én ezt használtam főleg. Rodoszt és Kost is egy másik könyve alapján fedeztük fel (A napfény szigete Rodosz a lélek szigete Kos).
Remélem tudtam segíteni egy kicsit! Kellemes nyaralást kívánok Nektek és további szép napot!
Üdv.: Valcsi
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel