Téma: Athén
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-03-23, 14:16   #12 (permalink)
Level42
Új tag
 
Csatlakozott: 17-03-23
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Level42 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Athén - 2017 márciusban!

Tegnap jöttünk haza Athénból. Rövid beszámoló, akit érdekel: 5 napot töltöttünk ott, elég kaotikus egy város. Először metróztunk (9 euro = 5 napos jegy), de sehol sem kérték a jegyet, sőt az ellenőrző pontok sem működtek! Majd városnéző busszal jártuk a várost (a kék busz - Sights of Athén - éri meg a legjobban) = csak 16 euro. A másik kettő busz mind 22 euro! Két napos jegy és még a tengerpartra is levisz! Árak: Akropolisz-nál már csak kétféle belépő jegy van: 10 euro és 30 euro. A 10 euros jegy csak az Akropolisz. A 30 euros jegy minden full jegy. (5 napon belül lehet végig járni vele kb. 4-5 múzeumot + Akropolisz.)
A reptérről busszal mentünk be a városba (X95 a száma) 6 euro. Ez sokkal olcsóbb, mint a metro. Igaz a 20 euros metro jegyben benne van a reptérre menő metro jegy ára is!
Sör árak az utcán Kioszk-ban 1-2 euro (szerintem a FIX Hellas sör a legfinomabb!) Kaja: Gyros utcán át 2-3 euro, ülve 4-5 euro. De nem sok van belőle. Szerintem itt Pesten több Gyros-os van, mint Athénban! Inkább a souvlaki a jobb, - olyan mint a rablóhús - pici hurkapálcikán grillezett csirke, sertés vagy bárány! Nagyon finom! Ezenkívül rengeteg étterem, coffee, drink bar, pékség és kajálda. Persze mindenhol nyugat európai árakon, tehát min. 2x annyiban kerül minden, mint itthon.
Az emberek kedvesek, aránylag jól beszélnek angolul, szívesen segítenek tájékozódni az utcán. Nagyon rá vannak szorulva a turizmusra - mert gazdaságilag a mélyponton vannak - tehát minden turistát megbecsülnek! Nem mint itthon... De maga a város - a turisztikai látnivalókon kívül - elég eléggé kaotikus és rendkívül piszkos. A járdán vastagon a kosz rászáradva, a falakat mindenhol - de mindenhol! - a falfirkák borítják! Iszonyúan idegesítő és undorító! Üzletek egymás mellett, az egyik tökéletesen felújított ZARA ruhabolt, és mellette egy üresen álló, teljesen lepusztult ház, kiégve és elhagyatottan. A mellékutcák, egy külön kategória: bűz és kosz végig. emberi és állati ürülékek... ez már balkán. Hatalmas a forgalom és embertömeg mindenhol. A parkokat szokásosan homeless-ek lepik el. A legváratlanabb helyeken, az utca végén hirtelen a török bazár, bolha piac és az Ecseri piac keverékébe érsz. Gyenge gyomrúaknak nem ajánlom Athén-t!
Level42 nem elérhető   Válaszol idézettel