Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-10-26, 23:17   #2 (permalink)
traveller
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-10-10
Összes hozzászólás: 339
Hírnév szint: 11
traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Én azt javasolnám, hogy ne hétvégén menj, mert akkor még nagyobb a tömeg, mint egyébként. Ha pedig valami nem speciálisan bécsi cuccot szeretnél venni, akkor útközben állj meg Parndorfrban is. Az árak vegyesek. Van ami olcsóbb, van ami drágább, mint itthon. Persze a drága főleg az lesz, amiben sok a kézi munka.
A kirakodóvásárokon kívül vasárnap nem sok helyen fogsz tudni vásárolni, mert ott az üzletek vasárnap zárva vannak. Parndorfi outlet center, plázák boltjai is.

A hangulat tényleg szuper. Utcai zenészek, énekesek, kivilágítás, forralt bor és sok egyéb teszi nagyon megkapóvá.
Sok helyen az utcán gagyi cuccokat is árulnak, erre vigyázni kell. Ellenben Schönbrunn-ban sok kézműves cuccot lehet vásárolni, ami az ilyen típusú ajándékokat kedvelőknek be szokott jönni. Mondjuk itt talán az árak tényleg magasabbak.

Összefoglalva én szétválasztanám az Adventi vásár látogatást és a vásárlást. A hangulatért és egy kirándulásért megéri kimenni, de ne apellálj arra, hogy ott fogod megvenni mindenkinek a karácsonyi ajándékot. Ha mégis így teszel akkor lehet csak egy szokásos őrült karácsonyi vásárlás lesz és az élmény kimarad.

Mariahilferstrasse és Schönbrunn a két alap helyszín, azt nem érdemes kihagyni. Ja és szerintem célszerű tömegközlekedést választani, az autót pedig otthagyni egy P+R-ben.
traveller nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések