Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Európa > Délkelet-Európa > Görögország
Regisztráció Súgó Közösség Naptár Mai hozzászólások Keresés

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2010-05-07, 22:25   #1 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0
Tomii a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Ez a két sziget ég és föld. Évia majdnem szárazföld, tán még híd is visz rá.

Rodosz ezzel szemben egy igazi nyaralóknak való paradicsom. Én nagyon kellemes 10 napot töltöttem ott el jó 10 éve.
Bulis, fiataloknak való hely, sok látnivalóval. Autóval 1-2 nap alatt körbe lehet járni az egész szigetet, a bérlés nem volt olyan drága. Az utak viszont elég rosszak és a vezetési stílusuk is megvan. Maga Rodosz városa külön napot is megér. Majd ha végigmentek a Lovagok utcáján egész a Nagymesteri palotáig, akkor megtudod miről beszélek! Vannak romok, várfalak egy erőd, sok szép épület. Ha netán máshol keresnétek szállást, akkor éjszaka legalább egyszer nézzétek meg az óvárost.
Strandolásról: Amennyire rémlik van homokos és köves part is. Faliraki például homokos parttal rendelkezik és nekem nagyon tetszett.

Viszont nem volt egy olcsó mulatság. Jártam már Görögországban máshol is, de Rodoszon majd a duplája volt minden. Kivéve a piákat! No az olcsóbb volt, mint itthon.

Hajókázni érdemes elmenni. Mi Symi szigetre tettünk egy kirándulást és nekem nagyon bejött. Biztos sokfelé lehet ilyen hajós kirándulásokat csinálni.
Tomii nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-10-08, 19:49   #2 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 22
Kvacs a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Tomii eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ez a két sziget ég és föld. Évia majdnem szárazföld, tán még híd is visz rá.

Rodosz ezzel szemben egy igazi nyaralóknak való paradicsom. Én nagyon kellemes 10 napot töltöttem ott el jó 10 éve.
Köszönöm, így ennyi idő elteltével is.

Végül sajnos a tervek, tervek maradtak és nem jutottunk el Görögországba idén. No majd talán jövőre.
Kvacs nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-11-05, 07:14   #3 (permalink)
Ian
Új tag

Ian logója

Összes hozzászólás: 7
Ian már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Ian már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Pár kiegészítés és gondolat az én szemszögemből, ehhez a topichoz...
Valóban az E75-s úton kell végigmenni Görögország felé. Jó pár éven keresztül én is az utazási irodás utakat (repülős) favorizáltam Görögországban, de az idei év után már inkább az egyéni szervezést fogom előtérbe helyezni. Az igaz, hogy 1 nap mire Athénig lejut az ember, de onnantól kezdve csak előnye van a saját járműnek. Mindent összevetve, szerintem olcsóbb így a nyaralás, mintha irodán keresztül menne az ember. Persze, kell hozzá némi talpraesettség és/vagy nyelvismeret, mert enélkül bizony kicsit nehéz lesz kint boldogulni. Még Rodosz vonatkozásában is érdemes elgondolkodni, hogy autóval menjetek le...

Ha már Rodosz is szóba került pár hozzászólással előrébb...
A saját tapasztalatom alapján állíthatom, hogy egyáltalán nem drágább, mint a szárazföldi rész. Az utak is kiválóak, a legtöbb települést szilárd úton lehet elérni. Arról nem is beszélve, hogy a látnivalók terén bőven felveszi a versenyt a szárazföldi résszel. Kedvező szállást és jó strandokat is könnyen lehet találni. A környező szigetekre induló kirándulási lehetőségekről nem is beszélve, mint a pár hozzászólással előbb említett Symi.
Üdv
Régi 2010-11-11, 14:32   #4 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 15
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Tomii eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hajókázni érdemes elmenni. Mi Symi szigetre tettünk egy kirándulást és nekem nagyon bejött. Biztos sokfelé lehet ilyen hajós kirándulásokat csinálni.
Akkor pár infó Symiről.

A mély öblöktől felszaggatott, 58 km2 területű sziklás szigetnek a századelőn még 30.000 főnyi lakossága mára éppen a tizedére fogyatkozott. Lakói halászattal, szivacshalászattal foglalkoznak. A szigetet főként kivételes szépségű, festői kikötője miatt keresik fel egyre többen. Napközben elsősorban a Rodoszról kirándulóhajókon érkező túristák özönlik el a tengerparti sétányt és a környéken lévõ sikátorokat. A sziget éghajlata kellemes, kivéve július és augusztus hónapokat, amikor forróság uralkodik.
Pireuszból induló és oda érkező komphajójáratok hetente 3-szor ejtik útba Symit. Az utazás kb. 20 órát vesz igénybe. Rodoszról naponta 2-4 kirándulóhajó köt ki a szigeten. A szigeten Jálosz (Gialos) kikötő és a szomszédos Pedhi között a felsőváros (Ano Szimi vagy Hórió) érintésével minibuszjárat közlekedik. A kikötőből több mint féltucatnyi strandolásra alkalmas partszakasz, s a közeli kis szigetek megközelítéséhez motoros bárkák és kisebb vizialkalmatosságok vehetők igénybe.
Symire is jellemző a súlyos vízhiány, ezért nagy szállodák nem igen épültek. Jáloszban (Gialos) bérelhető szoba vagy apartman, főszezonban azonban elég borsos áron. Az örökösen forgalmas kikötőnegyedben az éttermek is elég drágák, így érdemesebb a távolabbi, kis utcákban lévő tavernákba betérni.
Panormitisz a sziget délnyugati csücskében a tengerparton fekszik. Symiből azaz Hórióból kisbusz szállítja az utasokat ide. A kis kökötő feletti dombon áll Symi fő látványossága, a sziget és a matrózok repülősök védőszentjének, Mihály arkangyalnak szentelt Táksziárkhisz-kolostor. A Rodosz felől jövő kirándulóhajók általában itt kötnek ki először. A kolostor magja a 18. században, a harangtornya pedig 1905-ben épült. A gazdag kolostortemplomban található Mihály arkangyalt ábrázoló ikon a 18. századból való és a szépen faragott ikonosztáz is. A kolostorban 500 zarándokot tudnak elszállásolni, erre leginkább minden év augusztusában és novemberében van szükség, amikor a védőszent ünnepére Görögország minden sarkából sereglenek ide a hívők.
Csatolt kicsinyítések
nyaralas-goeroegorszagban-simi-kikoeto.jpg   nyaralas-goeroegorszagban-panorama.jpg   nyaralas-goeroegorszagban-simi-monastery.jpg   nyaralas-goeroegorszagban-hazak-1.jpg  
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
Balkán-félsziget, Égei-tenger, Görögország, nyaralás, Rodosz, tengerpart, Thassos, Zakynthos

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolva

A pontos idő 13:26 , a GMT +1 időzóna szerint.