Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Európa > Délkelet-Európa > Görögország


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2014-01-14, 11:42   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-01-14
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Gery a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Parga

Sziasztok! A menyasszonyommal idén augusztus 23.-án lesz a lagzink, és szeptember végén szeretnénk menni nászútra. Elsődleges célpontunk Görögország, azon belül Parga lenne. Szeretnénk pár hozzászólót, akik már jártak ott, hogy valóban szép e, illetve milyenek az emberek, az árak, magyarul el lehet e igazodni, nyelvtudás nélkül, milyen főbb látnivalók vannak.... Ha esetleg valaki tud konkrét szállást azt nagyon megköszönöm! Illetve repülővel vagy kocsival érdemes menni, mivel szabolcs megyéből megyünk a google szerint 1600km-er körül van, ami nem sok kocsival sem. Minden választ köszönök!!!
Gery nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-17, 17:29   #2 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-08-12
Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 11
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Parga

Szia Gery!

Sok boldogságot kívánok a házasságkötésetekhez!
Parga gyönyörű, jó választás!!!!! Az egyik leghangulatosabb Görög város szerintem (nagyon sok felé jártam az országban, így van összehasonlítási alapom). Mivel valószínűleg fiatalok vagytok, így bírni fogjátok a sok lépcsőt,emelkedőt, mert bizony az van dögivel, hiszen domboldalon van a falucska. Az emberek nagyon kedvesek voltak mikor mi ott jártunk, de az nem tegnap volt, így árakat nem tudok Neked mondani.
Kocsival is el lehet menni, nem vészes a távolság és gyönyörű tájakat láthattok útközben is. Repülővel kicsit macerás, mert nincs a közelben reptér.
Szállást találsz bőven itt a neten, csak üsd be a google-ba, hogy Parga szállás és rengeted lehetőséget kiad.
Itt egy kis ismertető Pargáról. Jó olvasást!
Parga
Fehér házak, színes ablaktáblák, virágzó cserepek, vörös tetõk, szûk lépcsõk a sikátorok között, székek a házak elött, ringatódzó hajók, pici szigetek a láthatáron, égszínkék tenger, halászok és halak jellemzik Pargát, a görög szárazföld szépséges töredékét.
Parga Görögország északnyugati részén fekszik, a Jón-tenger partján, Korfu, Paxos, és Antipaxos szigetekkel szemben. A tavasz vadvirágos rétekkel köszönt be, és a táj üde és zöld marad egész nyáron, telis-tele édes illatokkal, és a madarak csivitelésével. Pargán nincsenek a tömegtúrismusnak olyan vívmányai, mint nagy szállodák. Itt minden bájosan pici maradt. A városka teraszosan van felépítve, és a távolságok fel sem tünnek, mert figyelmünket lekötik a sikátorok labirintusa, a tarka portékájukat kínáló üzletecskék. Minderre gyönyörû a rálátás a velencei erõd romjairól. mely egy pici fészigeten található. A tengerparti sétányon sétálva elcsábulhatunk az ottani tavernákból áradó illatok hatására.
Pargának több strandja van. Finomhomokosak és kavicsosak, melyek hihetetlenül fehérek. A városi strand (Krioneri), egy másik kisebb strand a város végén (Piso Krioneri), valamint a kikötõbõl 30-percenként vizi taxik közlekednek két hatalmas strandra a Valtos és Lichnos beach-re.
Pargának, mint a görög városok többségének az antik idõkben vannak a gyökerei. Hosszú történelme alatt a velenceiek, törökök, franciák, oroszok és angolok uralkodtak felette. Az antik idõkben Toriniek hívták a városkát, és a mai várossal szemben északabbra volt a területe. A helyi legenda szerint egyszer eltûnt egy értékes Szûz Máriát ábrázoló ikon. Késõbb egy pásztor talált rá azon a hegyen, ahol ma a velencei erõd romja áll. Az eseményt intõ jelnek vették, és elköltöztették a várost. Helyesen cselekedtek, mert Torini városa elsüllyedt egy földrengés következtében. A Jón-szigetek akkori uralkodói a velenceiek, elfoglalták Pargát, és itt uralkodtak 1797-ig. Ezen idõ alatt viszont a törökök is háromszor hatalmukba kerítették a várost. Akkor lett Barbarossa kalóz által teljesen tönkretéve az eredeti vár. A törökök beözönlése ellenére a velenceiek visszaszerezték uralmukat, újjáépítették a várat, és megújították az olajbogyók termesztését. A velenceiek ereje már 1791-ben gyengült, és Parga iránt Napóleon kezdett el érdeklõdni. A franciák Trafalgari veresége után, az angolok vették át a hatalmat Parga fölött, és ebben az idõben vetett szemet a városra Ali Pasha is, aki uralkodni szeretett volna egész Észak-Görögországban. Végül az angolok eladták Ali Pashának azon feltétellel, hogy lemond az összes jón-tengeri sziget uralmáról 150.000,- aranyért. A pargai lakosok többsége átmenekült Korfu szigetére, magukkal víve szent ikonjaikat, és elõdjeik hamvait. Parga végül kivárta felszabadítását, de a törökök itt maradtak 1924-ig. Ekkor került sor Görögország és Törökország lakosainak kölcsönös cseréjére. 1930-ban Pargának vissza lettek adva azok az eredeti ikonok, melyeket a lakosok szökésükkor Korfura vittek.
Parga mozgalmas történelmének ezen utolsó fejezete minden évben augusztus 15-én van megünnepelve Szûz Mária napján.
Gazdag történelme, a dús természet, a valódi görög ízek és illatok, a jón-szigetek közelsége, és nem utolsósorban a helyiek vendégszeretete az, amiért ezt az elbûvölõ falucskát feltétlen érdemes felkeresni.
Csatolt kicsinyítések
parga-parga-1.jpg   parga-parga-2.jpg   parga-parga-3.jpg  
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Válaszol

« Evia | Kréta »


Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolvaA pontos idő 02:42 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.