Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Európa > Közép-Európa > Románia


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2010-06-02, 17:04   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-06-02
Összes hozzászólás: 29
Hírnév szint: 0
Hunor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Hunor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Arrow Román tengerpart

Üdv Mindenkinek!

Volt már valaki a román tengerparton? Vagy készül bárki is?

Üdv,

Hunor
Hunor nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-06-02, 17:09   #2 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-06-02
Összes hozzászólás: 29
Hírnév szint: 0
Hunor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Hunor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Mamaia

Amit ajánlanék elsőre, Mamaia, a legrendezettebb helység, Constanta mellett, tiszta homokos tengerpart, a víz lassan mélyül, elsősorban családosoknak, pároknak ajánlott hely, kevésbé buliközpont.

Hunor
Hunor nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-08-05, 08:21   #3 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-08-05
Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 0
Carel a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Mi megyünk, de nem Mamaia-ra, hanem Neptun településre, ami Mangalia közelében van, lent egész a Bulgár határ közelében.
Erről nem tudsz mesélni valamit? Elég kevés információt találtam eddig róla.
Carel nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-17, 14:43   #4 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-08-15
Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 0
Tutanhamon a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

nagyon rég voltak már azok az idők, mikor én a Román tengerpartra jártam nyaralni. háromszor is voltunk és jártunk lent a Bulgár határ közelében.
nekem az rémlik, hogy nagyon sokan voltak, de a hangulat is szenzációs volt. ehhez talán hozzáráult, hogy akkoriban a Román tengerpart nem volt valami drága.
úgy éreztük, hogy miénk a világ olyan sok pénzünk volt ahhoz képest, mint itthon. ezért is mentünk vissza.
Tutanhamon nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-17, 14:52   #5 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-10-10
Összes hozzászólás: 339
Hírnév szint: 15
traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Pont van egy friss hír a Román tengerparttal kapcsolatban:

Konstanca polgármestere szexturizmus segítségével akarja fellendíteni a forgalmat, szerinte ugyanis gyönyörűek a helyi lányok: http://manna.ro/kutyu/szexturizmust_...010_08_16.html

Nem ránk utaznak, hanem a milliárdos Orosz és Arab üzletemberekre, de azért vicces.
traveller nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-17, 15:24   #6 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-08-15
Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 0
Tutanhamon a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

ilyen könnyűvérű, pénzért szexelő lányok régen is voltak.
Tutanhamon nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-30, 17:53   #7 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-07-21
Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
Babett a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
2010.08.27. napján értünk haza Mamaia-ról, a legmegfelelőbb szavam egész Romániára és Mamaia-ra, hogy: KAOTIKUS! Az Arabona túra SE. szervezésével senki ne menjen, és camping-be se szálljon meg senki. Biztos ízlés dolga, és remélem nem bántok meg vele senkit, de ez kemény BALKÁN. A tenger gyönyörű és feledtet (majdnem) mindent, meleg, tiszta, ellenben a parttal, ahol a homokban szemétdűnék tűnnek fel. Szocreál szállodák, amik a semmiből és bozótból nőnek ki, körülöttük van ahol parkoló, sőt fű sincs, bozót igen, de mivel toalett nincs (ahogy kuka is alig, vagy nincs használva) csak a szállodádban, éttermekben, ezért a bozótot messzire javallott elkerülni. Az étterembe simán besétál 6 kóbor kutya, akik jelenléte a külföldi turistán kívül senkit nem zavar, ugyanezen hordák járják a partot (nem harapnak), így ne lepődj meg, ha hideg kutyaorrok ébresztenek, ha elaludtál a parton. Costanca műemlékei (amik gyönyörűek) eltörpülnek az őket körülvevő igénytelenségben, a településrendezési terv nélkül felhúzott szocreál épületek és bádogtetős bodegák, putrik mellett. Fű, virág, kert, park itt sincs, de klíma, nyugati csodaautók igen. Bővebben kifejthetném még, de ezért kezdtem a legmegfelelőbb szóval, a kaotikussal, a luxus és nyomor, vagy inkább igénytelenség egyszerre.
Tekintettel, hogy minden országban imádok szétnézni, és nem csak a mutatós oldalát látni, összességében a 10 napunk jó volt, tele vagyok élménnyel, ha nem is mind pozitív. Minden nép más, s mivel ott mi vagyunk az idegenek, nekünk kell alkalmazkodni, vagy nem érdemes a szállodádtól eltávolodni
Pozitívumként leírom, ha valaki mégis Mamaia, vagy egyáltalán Románia mellett dönt, hogy a Románok kedvesek-hangsúlyozom ez a parton van - nem voltak ellenségesek, pedig magyarul is beszéltünk. Rengeteg, és maximálisan igényes parti bárjaik vannak, amik nagyon hangulatosak, csakúgy, mint éttermeik, állandóan szól a zene, amit a fiatalok biztos értékelnek. Ez is viszonyítás kérdése, de szerintem nem drága a part, kb. balatoni árak, sör, üdítő 250 Ft-tól max. 500-600 Ft-ig, kaják étteremben is megfizethetők. Gasztronómiai csodáik valóban nincsenek, a kaját grammban mérik, így a magyar gyomrot otthon kell hagyni, de a szőröstől -bőröstől megsütött apró halakat mindenki kóstolja meg. A közbiztonság jó, semmit nem loptak el tőlünk, vagy mástól, vagy szórakozóhelyekről, rendőrök jelenléte állandó, viszont vezetés szempontjából nem valami toleránsak a sofőrök. A tenger gyönyörű és végeláthatatlan. A főbb utak nagyon jók, belépők magyar szintűek, vagy egy kicsit drágábbak, cigaretta, égetett szeszek drágák. A partszakaszokért sehol nem kell fizetni, nem húznak le rólunk dupla bőrt, mint egyes helyeken Magyarországon. Erdély gyönyörű.
Egyenlőre mi erre a tájékra nem megyünk, de idővel minden megszépül, és valóban vannak szép és értékelhető helyek Romániában, s ki tudja, majd egyszer....
Tanulság: Magyarország gyönyörű!!! értékeljük kis hazánkat. Üdv mindenkinek.
Babett nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-09-03, 09:20   #8 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-03-18
Összes hozzászólás: 16
Hírnév szint: 0
Bomi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Ez brutálisan hangzik. Azok alapján amit leírtál eszembe se lenne Romániába betenni a lábam, mert minden előítéletet duplám beigazol írásod.

Viszont nekem fura, hogy mások néha írnak igen pozitívan róla.
Egyik ismerősöm is odáig volt, pedig kisgyerekkel voltak. Azt mondták, hogy a gyerekek miatt nagyon jó volt Mamaia, mert vagy 50 méterig leért a gyerekek lába és a homokos part is ideális volt.

Ő csak olyanokon bosszankodott kicsit, mint az árnyék hiánya, de aztán első nap béreltek, második nap meg vettek saját napernyőt, így ezt is megoldották.

Ezek után én csak azt tudom mondani, hogy ízlések és pofonok. Ha valaki felajánlana oda egy utat azért nem utasítanám vissza. Igaz az én elsődleges célpontjaim közt sem szerepel a Román tengerpart.
Bomi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-09-03, 17:50   #9 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-07-21
Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
Babett a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

sziasztok!

Igen Bomi, teljesen igazad van, mint hangsúlyoztam a tenger gyönyörű, és valóban sekélysége miatt a gyerekeseknek külön ajánlott, tényleg isteni homokos a part, és meglepően meleg a tenger. Csak a környezet... de valóban meg kell nézni, tele leszel élménnyel, minden nép más.
Ha végiggondoljuk, akkor Törökország sem különb, Görögország is gyönyörű, de erről is sokat panaszkodnak, hogy nem a legtisztábbak a körülmények, az egyik ismerősöm Ciprusról jött haza, a szálloda isteni volt, csakúgy, mint a part, de maga az emberek neki piszkosak voltak, igénytelenek, tehát ő sem szívesen lépett ki a szálloda területéről. Egyiptomról ne is beszélve, hisz el sem hagyhatod az üdülő övezetedet...de én mindig szeretek mindent látni, maga valójában, lehet, hogy ezért vannak ilyen észrevételeim.
Én azért mindenhova elmennék, hiszen ilyenek mások, biztos ők is látnak bennünk valami furcsát
csá
Babett nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-09-18, 14:57   #10 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-01-27
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0
Bobita a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én is csak megerősíteni tudom, hogy a Román tengerpart kifejezetten mocskos.
Vama Veche-ről van személyes tapasztalatom és a magam részéről Romániába mostantól nem megyek, legfeljebb Erdélybe.
Vama Veche és Mangalia egykutya. Nem csak mocsok van, de büdös is, mert az emberek helyben elvégzik a dolgukat, mit sem törődve másokkal.
Őszintén úgy gondolom, hogy az a tengerpart örökre elveszett, mint kellemes fürdőzőhely. Mert egyébként adottságai alapján nagyobb lehetőségeket rejtett.
Bobita nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-03, 18:02   #11 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 11-09-03
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
lacó76 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Mamaia

Nem igazán tudom, hogy ti hol jártatok, de mamaia tengerpatrjáról bármi elmondható, de koszos, meg büdös, na az nem.
Naponta takarítják, minden este felgereblézik. Végig a parton vizimentők vigyáznak rád is és a partra is. CIGÁNYOK NINCSENNEK!!! ellentétben olaszországgal!! Évek óta járok le. A románok kedvesek és segítőkésszek. Vannak szocreáll szállodák, felújítva, de vannak hipermodern hotelek is. Csak a pénztárcádon múlik. Modern vidámpark, éttermek, bárok, aqaland, szökőkutak, sétányok várnak. Minden parti hotelnek saját strandja van, amit maximálisan rendben tart. Nincs bozót, kutya, stb. A tenger tiszta és meleg. Nem úgy mint olaszország északi részén. Nem duma amit írok, nem vagyok ügynök. Mikor először mentem komoly fenntartásaim voltak, és hatalmas pozitív csalódás volt. Voltam más nyaralótelepülésen is, na ott tényleg van szemét, ott is naponta takarítják, de estére tele dobálják. Mamaia külön világ mint ha nem is romániába lennél. Ha kell tudok küldeni képeket és videót is.
Üdv.

Dr. Wéber László
lacó76 nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
Constanta, Fekete-tenger, Konstanca, Mamaia, Mangalia, Román tengerpart, Románia, tengerpart, Vama VecheJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolvaA pontos idő 14:16 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.