Utazás Fórum  

Vissza   Utazás Fórum > Utazás a gyakorlatban > Szálláskeresés


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Keresés ebben a témában Megjelenítési módok
Régi 2010-10-27, 12:48   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-10-27
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
KeFe a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Hotel Azúr - Siófok

Idén belföldön és külföldön is voltunk családommal nyaralni, sajnos idén a belfölddel nem volt szerencsénk; alább kiderül, miért…

Egy hete jöttünk vissza Hurghada-ról, ahol a Titanic Beach & Aqua Park hotelben laktunk 4 hétig családommal. A szálloda kiváló, az aquaparkjában rengeteg csúszda, hullámmedence, vadvízi-evezős medence és úszómedence van, feledhetetlen kikapcsolódást biztosítva. Az alkalmazottak igyekeznek minden igényt kielégíteni, a londinerektől kezdve az éttermi dolgozókig mindenki a vendégek kedvét keresi. Közvetlenek, szívesen beszélgetnek mindenkivel, még a nyelvi nehézségek ellenére is. A svédasztalok bőségesek voltak, a helyi pékáru nagyon finom. Nagyon sokféle édesség és gyümölcs is volt az asztalon. Desszertjeik vagy natúr ízűek, vagy mézédesek, ki-ki eldöntheti, mit talál finomabbnak. A városban a taxisokkal és az árusokkal viszont vigyázni kell; az árusok kicsit rámenősek sokszor, a taxisok meg időnként „feljebb számláznak”, ha nem figyel oda az ember.

Összességében azt mondhatom, hogy családommal együtt csodásan éreztük magunkat, kár, hogy ugyanez nem mondható el az itthoni nyaralásunkról…

Idén nyáron (is) a siófoki Hotel Azúr**** -ban töltöttük az augusztus egy részét, ahonnan becsapottan és csalódottan távoztunk ez alkalommal; jó párszáz forintot otthagyva.

Korábbi években szerettünk ide járni, de mára a szálloda színvonala olyan mélyre süllyedt, hogy megfogadtuk, soha többet nem jövünk ide nyaralni!
A ’fő-főszezonban’ mentünk, az augusztus 20-i ünnepet megelőző napokban és a hosszú hétvégén, 50 ezer Ft/nap szobaárért. Mit kaptunk cserébe? Zajos építkezést, cementport, vegyszertől bűzlő gyermekmedencét (ahol felügyelet nélkül kellett hagyni kisgyermekünket!), és ami talán a legjobban felháborított: sima csapvízzel töltött medencét a termál helyén – termálként hirdetve!!!

Igazából minden napra jutott valami bosszúság, s nem voltunk egyedül, mert a többi vendég, akikkel beszéltünk, ugyanígy panaszkodott. Kisgyermekes család lévén nem elég, hogy nem fürödhettünk együtt a picinnyel (a gyermekmedencébe felnőtteknek TILOS a bemenet, na de ki vigyáz ekkor a gyerekekre?!), de a szabadtéri gyermekmedence agyonklórozott, teljesen vegyszer-szagú volt, s nem kis habokat is vert a kemikáliáktól! Ehhez képest elenyésző dolog volt, hogy a medence alján és oldalain rengeteg helyen levált a mozaikcsempe (látványként ez sem volt utolsó, a balesetveszélyességéről nem is szólva). Természetesen ezek után maradt a fedett téri gyerekmedence, ilyen vegyszeres vízben nem is értem, hogy engedhetnek kisgyerekeket! A kezdeti sokk után valamelyest kárpótolt a finom ebéd, ám ez sem tudta ellensúlyozni azt, hogy 2 nappal Szent István ünnepe előtt, a főszezon csúcsának csúcsán, leengedték a termálmedencét. Állítólag karbantartás miatt… na persze, ilyenkor?!

Ez felettébb dühítő és persze gyanús volt, de kíváncsian vártuk, mi lesz ebből, mikor fürödhetünk újra a gyógyvizes medencében. 2 nap telt el és az ünnepi hétvégén újból vizet láthattunk a termálmedencében – na de MILYENT?! Sem a színe, sem a szaga nem utalt arra, hogy ez termálvíz lenne! A Hotel Azúr a csapvizét árulja és hirdeti termálként?! Mert azt sehol senki nem mondta és nem írta ki nekünk, vendégeknek, hogy ez nem termálvíz ám, amiért olyan sokat kell fizetnünk, és amiért olyan sok vendég keresi fel a szállodát. Az Azúr honlapján jelenleg sincs erről semmi említés, 36 fokos nagyberényi termálvízről irogatnak.

Kíváncsi lennék, az ÁNTSZ vagy valami erre illetékes szerv megvizsgálta-e ennek az állítólagos „termálvíznek” az összetételét…

A pihenés nyugalmát a hotel új „Prémium” szárnyának építési zaja zavarta állandó jelleggel. Nyilván ezt is főszezonban kell… Az elviselhetetlen zajon kívül jó adag cementport is kaptunk a nyakunkba, noha mi szerencsésebbek voltunk, és nem is az építkezéshez legközelebb eső részben szálltunk meg!

Az étteremmel kevesebb bajunk volt, de sikerült ott is megbotránkoztatniuk minket és a többi vendéget. A szabadtéri részen ebédeltünk, a medencék mellett. Egyik nap elképedtünk, amikor egy másik asztalnál ülő párt megkértek arra, hogy álljanak fel (!) s üljenek át máshova, mert fontosabb vendégek érkeztek, és ez a nagyobb asztal nekik kell! (nem így mondták, de levette mindenki a szitut egyből)…

Mint kiderült, a vezérigazgató családja, rokonsága volt, akik a Hotel Azúr számára fontosabbak a milliókat otthagyó vendégeknél!

Azt hiszem, ha ez a „megtiszteltetés” minket ért volna, akkor az a minimum, hogy ugrott az egész számlánk! Így csak a kedvünk ment el még jobban.
Jövőre biztos nem Siófokon fogunk nyaralni, és azt tanácsoljuk, hogy aki gyógyvízre, illetve vendéget megillető bánásmódra is vágyik, az is mindenképp kerülje el a Hotel Azúrt!
KeFe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-21, 20:15   #2 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 12-03-21
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
brogo a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Hotel Azúr - Siófok

MI többször voltunk már ebben a hotelben és nagyon bejött. Idén is vissza akrunk menni. I love Balaton!
brogo nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2013-01-24, 10:47   #3 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 13-01-24
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
simieee a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Többféle vélemény a hotelről

Ahogy látom a Hotellel a legtöbb ember meg van elégedve. A Hotel egy igazi vendégbarát szálláshely lehet mivel a RoomForum szinte összes bejegyzésére válaszol amit a vendégek írtak.
simieee nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
Balaton, hotel, Siófok, termálJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök Keresés ebben a témában
Keresés ebben a témában:

Részletes keresés
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks bekapcsolva
Pingbacks bekapcsolva
Refbacks bekapcsolva


Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
Diamant Wellness Hotel, Szigetköz Ban Szálláskeresés 2 2010-10-20 10:16


A pontos idő 23:32 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.