Téma: Geocaching
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-10-04, 14:28   #1 (permalink)
ProJó
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-30
Összes hozzászólás: 11
Hírnév szint: 0
ProJó a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Geocaching

Biztos sokan szeretjük ezt a játékot, kirándulási formát. Beszélgessünk róla kicsit itt is.

A Geocaching lényege, hogy egy GPS segítségével kell "kincset", hivatalos nevén geoládát keresni szerte Magyarországon, vagy akár a határon túl is.
Majdnem bármelyik típusú GPS jó hozzá, bár egy autós navi nem biztos, hogy jó választás.

Magyar láda már majd 3000 van kint, ami azt jelenti, hogy biztos van mindenkinek a közelében. Vagy éppen ott, ahova kirándulni tervez menni.
Minden geoláda egy különleges helyre kerül. Szép kilátás, történelmi hely, egy érdekes rom, valamilyen nevezetesség, vagy csak a hely varázsa miatt választott helyre.
A láda többnyire valami konyhai doboz féle, ami fa odvába, sziklarepedésbe és hasonló helyekbe van elrejtve, úgy hogy lehetőleg véletlenül senki ne vehesse észre. Benne egy füzet, az igazoláshoz szükséges jelszóval és ajándék. Ez utóbbi valami apróság (pl. kindertojás figura), amit el lehet vinni ha újat teszel a helyére.

Én imádom ezt a játékot, mert mindig új helyekre jutok el általa. Lépten-nyomon vannak szebbnél szebb helyek az országban és észre sem vesszük őket. Geocaching során a műholdak és a GPS készülék segítségével mélységeiben is fel lehet fedezni ezeket!
Egészséges és jó játék, családoknak, baráti társaságoknak egyaránt!
Remélem nem veszitek reklámnak.

Honlap a részletekkel és a geoládák koordinátáival: http://geocaching.hu/
ProJó nem elérhető   Válaszol idézettel