Téma: Zakynthos
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-10-07, 14:14   #3 (permalink)
kvalcsi
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-08-12
Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 14
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Mi repülővel utaztunk és Tsilivi, Tragaki nevű részén foglaltunk egy nagyon jó apartmant, kb. 40 méterre az Amboula beachtől. Itt gyönyörű homokos a tengerpart és a víz is lassan mélyül. Ezen a nyugodt részen kevesen vannak és tényleg lehet pihenni.
Zakynthos természeti szépségekben gazdag, de épített látnivalója alig van. Az 1957-ben történt földrengés szinte mindent lerombolt.
Autót érdemes bérelni, mert így körbe lehet járni a szigetet kényelmesen 2-3 nap alatt. Az úthálózat elég pocsék és a kitáblázottság méginkább. Eltévedés nélkül nem igen lehet megúszni, de mivel kicsi a sziget előbb-utóbb rátalálunk a helyes útra.
A nagyon szép Xigia beachen kénes a tenger vize. Makrisgialosból üvegfenekű hajóval mentünk megnézni a csodálatos Kék-barlangokat, így láttuk az alattunk lévő élővilágot is. A Navaggio-öböl (Hajóroncs-öböl) szerintem fenntről szebb, mint lenn. Ide Volimesből vettük az irányt, ahol nagyon szép kézi készítésű terítőket, szőnyegeket stb. árulnak.
Gyönyörű Porto Vromi is, de Keri is szép látvány. Laganas a fiatal, bulizni vágyó fiataloknak való, mert túl sok a neveletlen, hangos angol fiatal, akiket a pihenésre vágyók nem biztos, hogy könnyen elviselnek. Gerakas, a Teknős-sziget, Bohali és Zakynthos város is megér egy látogatást.
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel