Téma: Mexikó
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-10-11, 13:17   #12 (permalink)
Andrea
Új tag
 
Csatlakozott: 10-10-04
Összes hozzászólás: 3
Hírnév szint: 0
Andrea a hírnévhez vezető út elején jár.
Smile

Szia Nicky!

Köszönöm a válaszodat, nagyon jó, hogy találtam egy hiteles embert, aki ott is él.
Igazság szerint jövő év elejére (I. negyedév) terveztem a kiutazást. Nagy változások lesznek a munkahelyemen, ez közbeszólhat, de azért úgy tervezem, mintha mennék. Ha időd engedi, a következő dolgokra még nem tudom a választ:

1. Mexicóvárosból (vagy Acapulcoból) Cancunba tudok-e itthonról is repjegyet venni vagy csak Mexicóban? Kb. mennyibe kerül egy jegy? (Ez csak a tervezhetőség miatt) Mennyire megbízható ez az utazási forma? Itt arra gondolok, hogy pl. ha megvan a repjegy, akkor korrektül működnek-e a dolgok?
2. Étkezni pl. Mexicovárosban hol érdemes egy magamfajta kényes gyomrú európainak? Érdemesebb-e olyan szállodát választani, ahol van kaja, vagy az utcán bárhol lehet megbízhatóan (hasmenés nélkül) enni?
3. A Yucatán félszigeten a Playa del Carmen en (remélem jól írtam emlékezetből) melyik jóminőségű, FIMON ÉTTERMŰ, középkategóriájú szállodát ajánlanád?
4.Igaz-e, hogy nem tanácsos Mexicovárosban a bogárhátú zöld taxiba beülni?
Egyébként drága a taxi ha pl. Mexciovárosból Taxcoba akarom elvitetni magam? Ott is megvárják a taxisok amíg kinézelődöm magamat? Szóval megbízhatóak? (Más országokban taxit szoktunk bérelni, eddig jók a tapasztalatok)
5. Milyen hasznosságokat tudnál ajánlani egy turistának?
6. Ha tényleg meg lehet érezni a magasságot Mexicovárosban, mi a védekezés ellene? (Tequila? ez vicc volt) Tényleg, mit okoz a szintkülönbség? Fejfájást, szédülést...?)

Minden szépet és jót kívánok Neked, irigyellek, hogy egy ilyen jó helyen élsz!!)

Üdvözlettel: Andrea
Andrea nem elérhető   Válaszol idézettel