Téma: Egyiptom
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-12-05, 16:02   #23 (permalink)
sineas
Új tag
 
Csatlakozott: 10-12-05
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
sineas a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szerintem egy kicsit eltúlzott a félelmed. Ha jól emlékszem, 2007-ben volt robbantás Sharm el Sheikhen, akkor vezették be a konvojt. Mi 2008-ban még konvojoztunk, de 2009-re már eltörölték.
Egyiptom nagy hangsúlyt fektet a közbiztonságra, és a turista bármikor bemehet a sötét hátsó utcákba is, nem fogják zaklatni.
Amit szalmonellának hívsz az valójában nem szalmonella. Az egyiptomi csapvízben van egy olyan baktérium, ami komoly hasmenést okoz. Ezért nem szabad csapvizet inni kint, érzékenyebbek még a fogmosást is csak palackozott vízzel csinálják. A legtöbb szállodában tisztított vízzel mossák a zöldségeket és abból készítik a jégkockát. Kis odafigyeléssel el lehet kerülni. Ha mégis elkapta valaki, akkor 2 dolgot tehet: 1. ha nem súlyos, akkor beszerzi az Antinal vagy Drotazine nevű gyógyszert, 2. ha súlyos, akkor irány az orvos (utasbiztosítás nélkül elindulni botorság). Az orvos ad injekciót és/vagy infúziót és néhány órán belül jobban lesz a beteg.
Ami gondot szokott okozni, az AI ellátás miatt van. Reggel-délelőtt-délben-délután-este-éjszaka ott a terülj-terülj asztalkám. Ha valaki nem tud ellenállni, akkor a gyomorrontás borítékolható, és ezt sokan összekeverik a fertőzéssel, mert a tünetek hasonlóak.
Én pl. ettem már utcai árusnál is és semmi bajom nem lett.

Írtad, hogy nem szereted az arabokat. Miért? Mert más kultúrájuk, más vallásuk, más színük van? Attól még ők is emberek, és tiszteletet érdemelnek. De természetesen nem vagyunk egyformák, és a véleményünk is más. Van megoldás, nem kell arab országba menni.
Mellesleg, kirándulásra ideális a téli időszak, mert akkor nincs annyira meleg a Királyok völgyében sem.
sineas nem elérhető   Válaszol idézettel