Téma: Kuba
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-12-03, 13:22   #4 (permalink)
traveller
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-10-10
Összes hozzászólás: 339
Hírnév szint: 15
traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.traveller már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Jártam már Kubában

No ha egyszer már jártam Kubában gondolom senki nem bánja ha mesélek róla.
Még 2003-ban töltöttünk ott 2 hetet, de úgy éreztem akkor sem jutott volna mindenre időnk, ha még ugyanennyit maradunk.
Fillérekből lehet a helyiekkel jót tenni, mert 1 dollár már nekik hatalmas pénz. Ennek megfelelően egy csomó minden nagyon olcsó. Tényleg úgy érzi magát még a magyar vendég is, hogy milliomos. Főleg ha járja az országot.
Nekünk mindenhol szivart akartak eladni. Nem véletlenül. Kubai szivar ugye.

Varaderóban-ban egy 4 csillagos hotelben volt a szállásunk és mi teljesen elégedettek voltunk. All Inclusive. Semmi kosz, vagy ilyesmi, amire az ember először Kuba hallatán gondolna. Ez nem is az átlagos kubai hely. Turista központ. A tengerparton nekünk szinte minden ingyen volt. Snoorkelling, kajak, katamarán, vizisportok. Amiért esetleg fizetni kellett az is töredéke volt annak amit más üdülőparadicsomokban elkérnek. Programokra és enni és innivalót magába foglaló bulikra 5 dollárnál többet nem kellett fizetni sehol. Éjszakai élet sem volt semmi, hatalmas a hangulat.

Taxi sem volt drága, de mi inkább egy terepjárót béreltünk. Ez sok helyen jól jött a vacak utakon és még olcsóbbb is volt így.
Amit mi kihagytunk és azóta is bánunk az a különféle repülőgépes, helikopteres és egyéb szakadt szocialista remekművekkel szervezett utak. No ezekhez nem kicsi kalandvágy kell.

Amire mindenképp figyelni kell, ha számít a pénz:
Varadero és a hasonló turistáknak szánt helyszín sokkal drágább is tud lenni. Amiért mi 5 dollárt fizettünk, azért van aki 100-at. Vannak drága éttermek is, de ez All Inclusive ellátás mellett nem érintett minket. Ha pedig valahova elutaztunk, akkor az igényesebbnek vélt helyi kajákat vállaltuk be fillérekért. Szerencsére nem lett bajunk tőle és finomak is voltak.
Hivatalos 1 napos túrák, amire befizet az ember és ugyanaz magánszervezésben szintén nagyságrendi árkülönbség. Ide is kell persze a kalandvágy.
Szerencsére mi még az odaúton találkoztunk egy olyan párral, akik nem először mentek Kubába nyaralni és ők sok mindenben elmondták a tutit.

Összefoglalva Kubának 2 arca van. Szállodák és a tengerpart nyugat. A többi rész pedig a 70-es évek szocializmusa.
traveller nem elérhető   Válaszol idézettel