Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-01-21, 14:20   #1 (permalink)
peterka
Új tag
 
Csatlakozott: 11-01-17
Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 0
peterka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.peterka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Székelyföldi tapasztalatok

Nem tudom csak nekem voltak kellemetlen tapasztalataim a székelyföldi szállásokkal, ellátással? Esetleg más is megoszthatja itt a véleményét ... már csak azért is, hogy ne csak rossz hírek terjengjenek ezzel kapcsolatban
Két kellemetlen tapasztalatom írom le a székelyföldi szállások kapcsán. Egyik Szováta és Parajd (ez Székelyföld pereme már), másik pedig Tusnádfürdő.

Egy kisebb utazásra mentünk két éve a székelységbe két éve. Szovátán szálltunk meg, ez egy ügyes kisváros lehetne csak épp fel volt túrva az egész valami csatornázási munkálatok miatt. A Pedagógusok házaként ismert központban találtunk szállást egy éjszakára. Az ingatlan nagyon jó helyen van, csak azért az összegért amit ott elkértek máshol háromcsillagos hotelben szállok meg sokkal jobb feltételek között. Enyhén szólva: gondozatlan volt a szoba, ócskán felszerelt fürdő, kopott ajtók. Arról nem beszélve, hogy egy szintén magyarországi csoport volt a szomszédos szobákban, akik egész éjjel hangoskodtak - énekeltek és valami filmet néztek - legszívesebben felsapkázam volna őket. Másnap persze amikor látták, hogy gyerekkel az ölben jövünk ki a szobából hárman is elnézést kértek a "remélem nem zavartuk" szlogennel. Mire én "áááá dehogy dehogy" De a kaja az finom volt.

Innen átmentünk Parajdra egyrészt ebédelni, másrészt pedig a híres sóbányát megnézni. Háááát - a sóbányában kicsit csalódtam, mert nem tűnt annyira fantasztikusnak - de csak azért, mert nem sokkal előtte a tordai sóbányában jártam, ami aztán HATALMAAAS. No de nem ez volt a gond, hanem a közeli étterem: a csirkehús rágós, a terem zajos, az asztalt nem takarították le rendesen. Tehát máskor ezt inkább elkerülöm. A gond az volt, hogy sietni kellett és azért ültünk oda be - tehát a rosszul választottunk -, ugyanis visszafele ugyancsak Parajdon egy mellékutca végében valami kalózos fogadóban kajáltunk - na az bizony nagyon megérte. Az ára sem volt kicsi, de minden finom és nagy adag

Tusnádfürdőn kellemetlen tapasztalatom volt egy magyarországi személy tulajdonában levő "élpanzióban". Mást hozta mint amit kértünk, tökéletlenek a pincérek, piszkos hamuzó az asztalon. És ez egyik legjobb panziónak tűnt - kívülről ítélve.

Lehet, hogy mindezeket épp rosszul fogtuk ki, de a Székelyföldön - a székelyudvarhelyi príma Gondűző éttermen kívül - sok pozitívumot nem tudok mondani a térség szállásadóiról és éttermeiről.
peterka nem elérhető   Válaszol idézettel