Téma: Indonézia
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-02-02, 00:22   #7 (permalink)
keri
Tag
 
Csatlakozott: 11-01-07
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 14
keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.keri már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Én elmondhatom,h részese lehettem egy fantasztikus élménynek amit Bali nyújtott.Ez volt az első egzotikumunk :-)Azóta is sikerült más,hasonló helyekről élményt gyűjteni,de Bali lett a szívünk csücske !!
Igen,hátizsákosként is lehet jó szállásokat találni,igaz mi szállodában voltunk.De él kint egy Magyar "csajszi" indonéz férjjel és 3 csemetéjükkel, idegen vezetőként tevékenykedik és Ő kísért a programokon és avatott be a balinézek életébe.
Közel 3 évvel később is nehéz megfogalmazni az érzést...
Program lehetőség van bőven,de a 7 napba sok minden nem fért bele.Főleg,ha pihenni is szeretne az ember. Megnéztük a Tirta Empul szent forrást a köré épített templom együttessel.A balinéz stílusú kapun belépve egy más világba érkezel,lenyűgöző.Voltunk fafaragó műhelyben,a Batur vulkánnál,fűszerkertben ,itt kóstoltunk kávékat,gyömbérteát.Voltunk színházi előadáson is,ahol a Barong a főszereplő,a balinéz vallás egyik legfontosabb jóakaratú Istensége.Töltenék fel képeket de nemtom még,hogy itt hogy műkszik :-) Hosszabb autózással jutottunk el Közép-Balira,ahol elefánt háton,tikfa székben tettünk kört a Taro dzsungelben.A túra után megmártóztunk az elefánt park tavában elefántostul :-) Hopp!Még rizsteraszokat is láttunk :-)
A szállodánk kifogástalan volt,lenyűgöző...Minden nap volt táncos-zenés est a parton vagy kertben vacsorával egybekötve.Gyertyafénnyel spékelve !!! :-))) Itt a híres balinéz táncok közül a legong-ot és a kecak-ot csodálhattuk.
Remélem nem untattam senkit soraimmal !
A SZIGETRE UTAZÓK EGY MISZTIKUS VILÁGBA CSÖPPENNEK :
AZ IDŐ LELASSUL, A FESZÜLTSÉG MEGSZŰNIK, S A HELYIEK DERŰS, MOSOLYGÓS LÉNYE HAMAR ÁTRAGAD RÁNK. AZ ÉRZÉKEKET BIZSERGETŐ SZÍNPOMPÁS KÖRNYEZET, A HELYIEK KÁPRÁZATOS TÁNCA, A KÉZMŰVES REMEKEK, A SZIGETET BEHÁLÓZÓ SZENTHELYEK, ÍNYCSIKLANDÓ KULINÁRIS KÜLÖNLEGESSÉGEK MIND FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYT GARANTÁLNAK !!!
E sorokkal kívánok nagyon szuper időtöltést Mindenkinek aki az élő Istenek és Démonok szigetét választja :-)
Jóéjt
keri nem elérhető   Válaszol idézettel