Téma: Kréta
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-02-21, 10:15   #15 (permalink)
kvalcsi
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-08-12
Összes hozzászólás: 171
Hírnév szint: 14
kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kvalcsi már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Szia Editka!

Én csak átutazóban voltam Chersonissosban, tehát nem igazán ismerem.
Irakliotól keletre 29 kilométerre található és a sziget legnyüzsgőbb üdülőhelye közé tartozik, tele éttermekkel, bárokkal üzletekkel és szórakozási lehetőségekkel. Tengerpartján sziklás, kavicsos és homokos szakaszok váltják egymást. Amennyiben fiatal vagy és szereted a nyüzsgő életet akkor jó választás lehet. Jó kiinduló pont lehet Kréta keleti és középső részének megismerésére (Rethymno, Knosszosz, Iraklio, Agios Nikolaos, Elounda, Spinalonga, Sitia, Vai, stb., de a déli oldalon található Iarapetra is elérhető távolságban van. Autó bérlése nagyon ajánlott, hiszen nagyok a távolságok, így könnyebben és olcsóbban lehet felfedezni sok látnivalót. A sziget legszebb részei (Balos-lagúna, Elofonissi, Xerokampos) sajnos túl messze vannak innen, de azért nem lehetetlen csak borzasztó fárasztó és egy rohanás lenne az egész. Krétára legalább 3-4 hét kell, hogy be tudja járni az ember.
Kos 2-3 nap alatt felfedezhető, hiszen alig 42 km hosszú, így könnyen bejárható. Nagyon szép sziget ez is és klassz kirándulásokat lehet tenni a környező szigetekre is.
kvalcsi nem elérhető   Válaszol idézettel